Talotekniikan merkitys kasvaa – QMG on yksi sen moottoreista

QMG eli Quattro Mikenti Group on yksi Suomen johtavista talotekniikka-alan yrityksistä. Talotekniikan merkitys kasvaa ja QMG on yksi nousun moottoreista.

Kuulumme pohjoismaiseen Nimlas-konserniin, joka muodostettiin kesällä 2021. Ruotsissa Nimlasta edustaa sisaryhtiömme Sandbäckens. QMG-konserni koostuu useista kymmenistä paikallisista yrityksistä, jotka tekevät talotekniikkaprojekteja, -urakointia sekä huoltopalveluita. Yritykset työllistävät yhteensä yli 1200 talotekniikan ammattilaista ja kattavat koko Suomen sekä maantieteellisesti että talotekniikkalajien perusteella.

QMG kasvaa vahvasti sekä yhtiöissä että yritysostojen myötä, ja se on pantu arvostuksella merkille Nimlaksessakin. Hyvästä etenemisestä kuuluvat isot kiitokset kaikille 1200 työntekijällemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Kesän aikana ja jälkeen joukkoomme ovat liittyneet Mesiel Oy Kokkolassa, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelun tiimi Oulussa ja Turussa, Mikkelin Sähköasennus, Automation T&N Vaasassa ja Kristiinankaupungissa sekä JTL-Building Servicesin tiimi, joka yhdistyy Hausmaticiin. Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Sitten muutama pohdinta alan ilmiöistä.

Älykäs talotekniikka menee eteenpäin vauhdilla. Oma näkökulmani talotekniikkaan on muodostunut sähkön ja automaation kautta – opiskeluaikoinani ohjelmoin muun muassa koodia paperikoneyhtiön automaatioratkaisuihin. Kehitys niistä päivistä on ollut huikeaa sekä teollisuuden että rakennusten automaatiossa. Meille se tarjoaa paljon mahdollisuuksia, sillä monet yhtiöistämme tekevät rakennusautomaatiota.

Talotekniikan rooli kasvaa myös energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden edistämisessä. Rakennusten talotekniikkajärjestelmistä kerätty tieto auttaa johtamaan kiinteistöomaisuutta tehokkaammin. Rakennusten olosuhteita ohjataan käyttötiedon pohjalta keskitetysti ja reaaliaikaisesti. Käyttäjille se tuo aivan uudenlaista mukavuutta ja turvallisuutta.

Tämä kehitys on tehnyt talotekniikan ammattilaisista – projektipäälliköistä, asentajista, huoltomiehistä ja tukitehtävien osaajista – vihreän siirtymän toteuttajia. Jokainen asennettu sähköautojen latauspiste, aurinkokenno, lto-järjestelmä tai huollettu ja päivitetty hermokeskus kerrostalon pohjakerroksessa pienentää rakennusten ympäristövaikutuksia.

Talotekniikasta on tullut tärkeää osaamista, ja meidän kannattaa tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä rakennusalan muiden toimijoiden kanssa. Tästä syystä QMG osallistuu yhtenä pääkumppanina koko toimialan mainetta vahvistavaan, pitkäjänteiseen Talotekniikka 2030 -hankkeeseen. Tavoitteemme on osoittaa, että QMG on tulevaisuuteen katsova ja ammattilaisia yhdistävä työpaikka.

Kimmo Liukkonen
Toimitusjohtaja

Uusimmat blogit

Talotekniikkayritys on rakentajan monipuolisin kumppani

Vaihdan 1.3.2024 Kimmo Liukkosen kanssa QMG:n toimitusjohtajan viestikapulaa. Hän siirtyy kohta hyvin ansaitulle vapaalleen, ja…

Talotekniikka on kiinteistöjen energiatehokkuuden kulmakivi

Kiinteistöjen energiankulutus ja siitä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat merkittävä osa yhteiskunnan kokonaispäästöistä. Muiden muassa lämmitys, jäähdytys…

Paikallis-Sähkön Timo Keränen ja Terrafamen Joni Lukkaroinen.

EUROOPPALAISTA AUTOTEOLLISUUTTA SÄHKÖISTÄMÄSSÄ

Hyppäsimme Timo Keräsen (kuvassa vasemmalla) sähköautoon Paikallis-Sähkön konttorilla Kajaanissa, ja reilun puolen tunnin ajomatkan jälkeen vaaramaisemien keskeltä…