Jäähdytys ja kylmä­tekniikka

Jäähdytystä ja kylmätekniikkaa tarvitaan monissa eri olosuhteissa ja kiinteistöissä. Ne varmistavat tilojen käytettävyyttä, tuotantoprosesseja ja turvallisia kylmäketjuja.

Kylmäkolmonen asentajat Kylmäkolmonen asentajat

Yhtiöillämme on runsaasti näyttöjä kylmätekniikan ja jäähdytyksen ratkaisuista erikokoisissa ja kriittisyydeltään erilaisissa rakennuksissa. Jäähdytys- ja kylmäjärjestelmiä tarvitsevat kaupalliset tilat ja toimistot, teollisuus, terveydenhuolto sekä kuljetus ja logistiikka. Lisäksi jäähdytysjärjestelmät ovat välttämättömiä muun muassa IT-keskuksissa ja urheilu- ja viihdetiloissa.  

Kaupoissa, ostoskeskuksissa ja toimistotiloissa tarvitaan jäähdytystä ja kylmätekniikkaa, joiden avulla voidaan varmistaa sopiva ja tarpeenmukainen sisäilmasto. Järjestelmät auttavat myös säilyttämään elintarvikkeiden tuoreuden ja laadun. Samoin esimerkiksi sairaaloissa, laboratorioissa ja apteekeissa on tärkeää ylläpitää vakaita lämpötilaolosuhteita.

Palvelin- ja datakeskukset tuottavat huomattavan määrän lämpöä, ja jäähdytysjärjestelmät ovat välttämättömiä myös niiden toiminnan takaamiseksi. Jäähdytys estää ylikuumenemisesta aiheutuvat vauriot. Teollisuudessa prosessijäähdytyksen keskeytyksetön toiminta on avainasia.

Logistiikassa tuoretavaran pitkät kuljetusmatkat, niin maan päällä kuin merten yli, vaativat myös toimivan jäähdytystekniikan. Sama koskee välivarastointia ennen jakelua. Yhtiöillämme on runsaasti kokemusta näistäkin projekteista.

Kylmätekniikan käyttö kehittyy koko ajan

Rakennamme kylmätiloja ja asennamme kylmäkoneita tarkalleen asiakkaidemme tarpeisiin. Tunnemme myös muun muassa sairaaloiden ja tutkimuslaitosten tiukat vaatimukset puhdastiloille. Yhtiömme suorittavat energiaoptimointeja ja laativat tarvittavat raportit mittauksista ja säädöistä.

Kylmä tunnistetaan omaksi talotekniikan lajikseen. Siksi onkin loogista, että kylmälaitteiden asennus, kunnossapito, huolto, korjaaminen, käytöstä poistaminen, vuototarkastus ja talteenotto vaativat Tukesin myöntämän kylmäalan pätevyyden.

Jäähdytyslaitteiden kunnosta on huolehdittava

Lainsäädännön mukaan rakennuksen omistajan vastuulla on huolehtia, että kylmälaitteiden energiatehokkuus sekä kunto on asianmukaisesti tarkastettu. Yhtiömme suorittavat energiaoptimointeja ja laativat tarvittavat raportit mittauksista ja säädöistä. Lisäksi yhtiömme tarjoavat jäähdytyskoneiden myyntiä, huoltoa ja asennusta, joten energiatehokkuusmittauksen jälkeen kannattaa keskustella laitekannasta.

Suuri osa tekniikasta ei toimi niin energiatehokkaasti kuin pitäisi. Laitteet kuluttavat enemmän sähköä ja tuottavat enemmän hiilidioksidipäästöjä, ellei niitä huolleta ja päivitetä säännöllisesti.

Tutustu siksi myös Energiatehokkuus-palveluihimme ja miten eri toimenpiteillä voidaan saavuttaa kustannussäästöjä.

Palvelua tarjoavat yrityksemme

Alti-Systems Oy

Alti-Systems suunnittelee, toteuttaa ja huoltaa kattavasti kylmätekniset ratkaisut Varsinais-Suomessa.
IV-urakointi Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Koko Suomi Varsinais-Suomi

Kylmä­kolmonen Oy

Kylmälaitteiden asennus, huolto ja korjaaminen sekä konesalien, sähkötilojen ja toimistojen jäähdytys pääkaupunkiseudulla.
Jäähdytys ja kylmätekniikka Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Uusimaa

Lämpöjokeri Oy

Lämpöjokeri on erikoistunut lämmitysjärjestelmien asennukseen sekä uudis- että saneerauskohteissa Päijät-Hämeessä.
Energiatehokkuus Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi
Päijät-Häme

Mikenti Oy

Mikenti tarjoaa LVIJA-järjestelmiä ja talotekniikkaa moduulirakentamiseen sekä sprinklerijärjestelmiä.
IV-urakointi Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi Rakennusautomaatio Sprinklerit Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Koko Suomi

ORS Service Oy Ab

ORS Service toteuttaa monipuolisesti kiinteistötekniikan kokonaisratkaisuja teollisuuden, suurten yritysten ja kuntien kiinteistöille Pohjanmaalla.
Energiatehokkuus IV-urakointi Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi Rakennusautomaatio Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa

Ref-Engineering Oy

Ref-Engineering vastaa kylmäteknisten projektien suunnittelusta ja valvonnasta. Alti-Systemsin sisaryhtiö.
Jäähdytys ja kylmätekniikka Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Koko Suomi Varsinais-Suomi

Tammi Kiinteistö­tekniikka Oy

Laaja-alainen talotekniikan urakoinnin ja huollon tekijä Pohjanmaalla. Projektitoimintaa myös ympäri Suomea.
Energiatehokkuus IV-urakointi Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi Rakennusautomaatio Sähköurakointi Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaa

Ässäenergia Oy

Ässäenergia toimittaa ja asentaa laadukkaat Wilfa-lämpöpumput sekä kotitalouksille että yrityskäyttöön.
Energiatehokkuus Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi
Keski-Pohjanmaa Päijät-Häme Pirkanmaa