Talotekniikkayritys on rakentajan monipuolisin kumppani

Vaihdan 1.3.2024 Kimmo Liukkosen kanssa QMG:n toimitusjohtajan viestikapulaa. Hän siirtyy kohta hyvin ansaitulle vapaalleen, ja minä paneudun konsernin projekteihin ja palveluihin. Tiedossa on rakentajalle paljon uutta – ja samalla paljon tuttua.

Aiemmissa tehtävissäni olen perehtynyt monelta kulmalta talotekniikkayritysten ja rakentajien kumppanuuteen. Johtopäätökseni on, että talotekniikka on rakentajan monipuolisin kumppani. Ja varmasti kaiken arvostuksensa arvoinen.

Olen urallani hankkinut kokemusta ja osaamista monin tavoin. Valmistuin rakennustekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 1994, ja suoritin vuosituhannen vaihteessa Kanadassa liikkeenjohdon MBA-tutkinnon. Opiskelu herätti kiinnostukseni johtamiseen ja organisaatiopsykologiaan – siihen, miksi me toimimme niin kuin toimimme.

Pohjoisamerikkalainen ympäristö antoi myös asennetta. Jos meillä Suomessa on tapana sanoa, että ”suutari pysyköön lestissään”, niin vuodet Kanadassa opettivat heittäytymään uusiin haasteisiin avoimin mielin.

Työskentelin kuusi vuotta VTT:llä tutkimassa muun muassa hankkeiden parhaita ohjaustapoja sekä läpimurtoa tekevää tietomallintamista. Skanskalle pääsin kiinnostaviin liiketoiminnan kehittämisen tehtäviin ja uudistamaan muun muassa talotekniikan toimintamalleja. Samalla opin paljon urakoitsijasuhteista. Vuonna 2016 siirryin linjavastuuseen vastaamaan Skanska Oy:n Itä- ja Pohjois-Suomen alueyksiköistä, ja viime aikoina työlistalleni kuului myös Etelä-Suomi.

Jos oikein tiivistää, niin jokaisen hankkeen avain on tiimi. Onnistuminen edellyttää tiimin yhtenäisyyttä ja hyvää johtamista. Useimpiin asioihin pystyy vaikuttamaan. Toimiessani kolme vuotta RIL:n hallituksessa opin, että meidän on itse pidettävä huolta siitä, että lupaavat uudet kyvyt haluavat tulla rakennusalalle ja pysyä täällä.

Viime syksynä QMG:n ja Nimlaksen pohjoismainen tarina sekä mahdollisuus johtaa monipuolista talotekniikkayritystä vakuuttivat minut. Haluan luoda tässä tehtävässä parasta kumppanuutta rakentajien ja talotekniikan välille sekä toteuttaa Nimlaksen kasvustrategiaa Suomessa.

Tiina Koppinen
Toimitusjohtaja


Uusimmat blogit

Talotekniikka on kiinteistöjen energiatehokkuuden kulmakivi

Kiinteistöjen energiankulutus ja siitä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat merkittävä osa yhteiskunnan kokonaispäästöistä. Muiden muassa lämmitys, jäähdytys…

Paikallis-Sähkön Timo Keränen ja Terrafamen Joni Lukkaroinen.

EUROOPPALAISTA AUTOTEOLLISUUTTA SÄHKÖISTÄMÄSSÄ

Hyppäsimme Timo Keräsen (kuvassa vasemmalla) sähköautoon Paikallis-Sähkön konttorilla Kajaanissa, ja reilun puolen tunnin ajomatkan jälkeen vaaramaisemien keskeltä…

QMG:hen liittyminen kiinnostaa alan toimijoita

QMG kasvaa vauhdilla Suomessa ja vastikään julkaistiin sekä uusi yritys- että liiketoimintakauppa. Olemme Caltossa kuuluneet…