palo­turvallisuus

Paloturvallisuutta vahvistavat mm. palokatkot, savunpoisto, turva- ja merkkivalot, pikapalopostit, palovaroitinjärjestelmät, sammutinhuolto sekä väestönsuojien huolto ja asiantuntijapalvelut. 

Tarjoamme monipuolisesti kiinteistöjen rakenteellisia paloturvallisuusratkaisuja. Valikoimassa ovat palokatkot, savunpoisto, turva- ja merkkivalot, pikapalopostit, palovaroitinjärjestelmät, sammutinhuolto sekä väestönsuojien huolto. Lisäksi asiantuntijapalveluihimme kuuluvat paikannuskaavioiden, piirustusten ja pelastussuunnitelmien laatiminen, koulutus, kiinteistöjen turvallisuusauditoinnit ja -kierrokset sekä poistumis- sekä alkusammutusharjoitukset.  

Kohteitamme ovat asuinkiinteistöt, julkiset rakennukset, liikekiinteistöt, kauppakeskukset, erilaiset toimitilat sekä asennuspalveluiden osalta myös teollisuuden rakennukset. 

Paloturvallisuuden kannalta rakennusten kunnossapito tulee tehdä säännöllisesti. Ohjeet ja dokumentointi väestönsuojista on syytä pitää ajan tasalla sekä nimetä väestönsuojeluorganisaation vastuuhenkilöt.  

Tarkastuksissa varmistamme väestönsuojan ilmanvaihtolaitteiden, ovien ja luukkujen toiminnan sekä rakenteiden teknisen kunnon, huollamme ylipaineventtiilit ja ylipainemittarin, teemme tiiveyskokeet, toimitamme uusia varusteita vanhentuneiden tilalle sekä annamme opastusta. 

Palokatkot vaativat vastuullista ammattiosaamista 

Palokatkot tarkoittavat rakennusten osastoivien rakenteiden, kuten lattioiden, kattojen ja seinien, läpivientien turvallista tiivistämistä. Läpiviennit ovat erilaisia taloteknisiä putkistoja, hormeja tai kaapelointeja ja sähkövetoja.  

Palokatkot ovat passiivista palontorjuntaa, josta on hyötyä kaikille rakennuksille. Kriittisimmin suojattavia kohteita ovat muun muassa teollisuusalueet, joilla on muutenkin korkeampi tulipaloriski. 

Palokatkojen toteuttamisessa tärkeintä on huolehtia, että läpiviennit ovat tiiviitä, käytettävät tiivistemateriaalit vastaavat paloturvallisuustarpeita ja asennustyö tehdään huolellisesti ja vastuullisesti. Valmiit palokatkot tulee dokumentoida ja valokuvata tulevia rakennuksen käyttäjiä, saneeraajia tai vakuutusyhtiöitä varten. 

Ammattitaitoinen asentaja toteuttaa palokatkon vastaamaan 30, 60 tai 90 minuutin palonkestävyystarvetta. Asentajan on myös tunnettava tiivistemateriaalien ominaisuudet. Tiivistämisessä ei saa käyttää materiaaleja, jotka eivät kestä kuumuutta tai jotka saattavat jopa lisätä palovaaraa. 

Palvelua tarjoavat yrityksemme

Capcon (Capitis Control Oy)

Capcon toteuttaa turvateknisiä ratkaisuja teollisuuden, suurten yritysten ja kuntien kiinteistöille.
Paloturvallisuus Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut Turvatekniikka
Keski-Pohjanmaa Lappi Pohjois-Pohjanmaa

FireSec Oy

FireSec tarjoaa monipuolisia turvallisuusjärjestelmiin liittyviä asiantuntijapalveluita.
Paloturvallisuus Turvatekniikka
Pirkanmaa Uusimaa

KT Paloturva­palvelut Oy

KT Paloturvapalvelut tarjoaa palo- ja kiinteistöturvallisuuden palveluita kokemuksella ja ammattitaidolla valtakunnallisesti.
Paloturvallisuus Turvatekniikka
Koko Suomi

Palokatkot Vänskä Oy

Palokatkot Vänskä tarjoaa teollisuudelle ja erilaisille kiinteistöille ammattitaitoista palokatkojen toteutusta Etelä-Suomessa
Paloturvallisuus Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Kanta-Häme Kymenlaakso Päijät-Häme Pirkanmaa Uusimaa Varsinais-Suomi