Räätälöity projektipäällikkökoulutus antoi uusia eväitä ja tuotti näkyvää tulosta

Kylmälaitteiden asennukseen, huoltoon ja korjaamiseen erikoistunut Kylmäkolmonen toteutti yhdessä Voimavarasi Oy:n kanssa asentajasta projektipäälliköksi -koulutuksen. Esihenkilöiden valmennus tapahtui työn ohessa vuoden 2023 aikana.

Liiketoiminnan nopean kasvun myötä yhtiössä oli huomattu, että esihenkilöt tarvitsivat uutta näkökulmaa tiimien johtamiseen ja projektien talouden seurantaan.

– Kävimme aluksi valmentaja Ramanda Anderssonin kanssa läpi lähtötilanteen ja tavoitteita. Hänen johdollaan räätälöitiin juuri meidän tarpeisiimme sopiva koulutus, joka oli mahdollista toteuttaa työn ohessa. Kyse on kokeneista ammattilaisista, joilla on asentajatausta ja vahvaa ammattiosaamista. Uusissa rooleissaan ja projektien vetovastuussa he tarvitsevat kuitenkin uutta näkökulmaa ja erilaisia taitoja, kertoo Kylmäkolmosen toimitusjohtaja Mika Räisänen.

Projektipäällikkökoulutuksen aikana keskityttiin henkilöjohtamisen lisäksi erityisesti talouden johtamiseen ja projektien katehallintaan.

– Teknisiä taitoja voimme itse opettaa, mutta tässä tarvittiin ennen kaikkea henkistä valmennusta. On eri asia vastata omasta työpanoksesta, kuin kantaa vastuuta projektikokonaisuuksista ja muidenkin tekemisestä.

Vuonna 2023 Kylmäkolmosen liikevaihto kasvoi yli miljoonalla eurolla. Samaan aikaan kannattavuus parani entisestään.

– Valmennus oli enemmänkin kuin oikea-aikainen. Se on sekä auttanut ylläpitämään liiketoiminnan kasvuvauhtia että tuottamaan laadullisesti hyvää tulosta kaikesta kiireestä huolimatta, kiittää Räisänen.

Kuva: Koulutuksen suorittaneille projektipäälliköille jaettiin Diplomit 26.2. Hotelli Pilotissa. Vasemmalta Jukka Kainulainen, Lauri Aho, Joona Arho, Voimavarasi Oy:n valmentaja Ramanda Andersson, Nico Zaitri ja Erik Mallander.

Kylmäkolmonen Oy liittyi QMG-konserniin vuonna 2020. Yhtiö on osa QMG Partners -palveluverkostoa. Vuonna 2022 Kylmäkolmoseen yhdistyi Fincoldin kylmätekniikka.

Uusimmat artikkelit

Paikallis-Sähkön Kimmo Ojalehto paikallisen projektitiimin kanssa Bangladeshin voimalaitosprojektilla.

Kainuulaista sähköosaamista kaukomaille

Paikallis-Sähkön sähköasentaja Kimmo Ojalehdon viimeisin ulkomaankeikka suuntautui tällä kertaa pohjoismaita kauemmas. Bangladeshin kaakkoisosaan on rakenteilla…

Rauno Saari Oy:n Mikko Saari ja QMG:n Pekka Pöykkö kättelevät.

QMG vahvistaa asemaansa Uudenmaan LVI-markkinoilla ostamalla Rauno Saari Oy:n

Vuoden 2023 LVI-urakoitsijaksi valittu Rauno Saari Oy liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.…

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen…