QMG vastaa energiatehokkuuspalveluiden kysyntään vahvistamalla valtakunnallista GreenValue-verkostoaan

Antti Rousu

Talotekniikkakonserni QMG vahvistaa valtakunnallisen rakennusautomaatioverkostonsa yhteistyötä ja tarjoaa jatkossa GreenValue-palvelukonseptin mukaisia kiinteistöjen energiatehokkuuspalveluita ympäri Suomen. Palvelut nostavat asiakkaiden kiinteistöjen arvoa, tuovat kustannussäästöjä ja vähentävät korjausvelkaa.

Kasvavat ilmasto- ja energiatehokkuusvaatimukset ja noussut energianhinta luovat kysyntää toisiaan tukeville energiatehokkuus- ja automaatiopalveluille.

Loppuvuodesta 2023 QMG-perheeseen liittyneen Cervius Group Oy:n GreenValue-palvelukonsepti on menestyksekkäästi vastannut niin kaupan alan, julkisten kuin teollisuusasiakkaiden energiansäästötarpeisiin. Nyt konsepti tuodaan osaksi myös muiden talotekniikkakonserniin kuuluvien yritysten palveluvalikoimaa. QMG-konserniin kuuluvien tytäryritysten asiakkaille tämä tuo keskitetyn automaatio- ja energiatehokkuusosaamisen ja paikallisen toteuttajan synergiaedut.

GreenValue on QMG:n palveluyritysten tarjoama kokonaispalvelu kiinteistön energiatehokkuuden maksimoimiseksi koko elinkaaren ajalle. Konsepti kattaa asiantuntijapalvelut energiatehokkuusprojektin suunnitteluun, projektinjohtoon, teknisen toteutuksen paikallisten yritysten toteuttamana sekä käyttöönoton ja tuen asiakkaalle.

Askel kohti energiatehokkaampaa kiinteistöä voidaan kevyimmillään ottaa liittämällä asiakkaan nykyinen automaatiojärjestelmä pilvipohjaiseen GreenValvomoon, joka kerää kaikki talotekniset järjestelmät samaan käyttöliittymään. Asiakas voi itse ohjata kiinteistöä tai optimoida energiansäästöä oman energiamanagerin suositusten pohjalta. GreenValvomo varmistaa, että päätökset esimerkiksi energiatehokkuutta parantavista investoinneista tehdään täsmällisen tiedon perusteella. GreenValue-palvelun laajuus mitoitetaan aina asiakkaan todellista tarvetta vastaavaksi.

Antti Rousu vauhdittamaan valtakunnallista automaatioverkostoa

GreenValue-palvelun valtakunnallisesta skaalaamisesta vastaa Cerviuksen liiketoimintajohtajaksi nimitetty Antti Rousu, jolla on laaja-alaista kokemusta automaatiojärjestelmistä niin järjestelmätoimittajalta, projektimyynnistä sekä näyttöä GreenValue-liiketoiminnan tuloksellisesta kasvattamisesta.

– Kiinteistöjen energiatehokkuuden edistäminen on keskeinen osa QMG:n palveluja, ja talotekniikan järjestelmien tiedot yhteen kokoava rakennusautomaatio on avain tämän tehokkuuden optimointiin. Vahvalla yhteistyöverkostolla toimimme yhä ketterämpänä energiatehokkuusprojektin ja -palvelun kokonaisvastuun kantavana kumppanina asiakkaillemme valtakunnallisesti, Antti Rousu kertoo.  

QMG:llä on kokemusta useista alan johtavista automaatiojärjestelmistä, joista se suosittelee asiakkaille sopivimman vaihtoehdon.

Cerviuksen lisäksi QMG-konsernissa rakennusautomaatioon keskittyviä yrityksiä ovat AET-Automaatio Etelä-Suomessa, Hausmatic Uudellamaalla ja Automaatio T&N Pohjanmaalla.

– Vastuulliset kiinteistönomistajat hakevat yhä aktiivisemmin luotettavia valtakunnallisia kumppaneita, jotka voivat tarjota alan parasta keskitettyä osaamista paikallisesti toteutettuna. Nyt GreenValue-palvelukonseptin tuominen osaksi myös muiden QMG-yritysten palveluvalikoimaa on konkreettinen esimerkki keskitetyn osaamisen ja paikallisen toteutuksen synergiasta, palveluliiketoiminnasta valtakunnallisesti vastaava QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo.

– Kasvatamme energiatehokkuus- ja automaatioliiketoimintaamme strategiamme mukaisesti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta, Pekka Pöykkö jatkaa.

Lisätietoja GreenValue-energiatehokkuuspalveluista https://www.greenvalue.fi/

Kuvassa GreenValue-palvelun valtakunnallisesta skaalaamisesta vastaava Cerviuksen liiketoimintajohtaja Antti Rousu

Lisätietoja:

Antti Rousu, liiketoimintajohtaja, Cervius Group Oy, antti.rousu@cervius.fi, 044 251 5569

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, pekka.poykko@qmg.fi, 050 432 4822

Uusimmat artikkelit

QMG:n tytäryritysten johto pitävät käsissään kunniakirjoja.

Työturvallisuuden tähdet saivat tunnustusta

QMG palkitsi jälleen tytäryhtiöitään ansiokkaasta työturvallisuuskehityksestä. 19 QMG:n tytäryritystä saavutti arvokkaan tapaturmataajuus nolla -tason vuonna…

Kouvolan Putki- ja Poltinhuolto sekä QMG

Kymenlaakson monipuolisin LVI-urakoitsija liittyy QMG-konserniin

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Kouvolassa KVL Putki- ja Poltinhuolto Oy:n, joka tarjoaa seudun monipuolisimmat LVI-palvelut. Siitä…

Petri Forsell

Petri Forsell Kokkolan LVIS-Palvelun toimitusjohtajaksi

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Kokkolan LVIS-Palvelu saa uuden vetäjän yrityksen sisältä. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Petri…