LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa sekä energiatehokkuushankkeissa. Molemmat yhtiöt saavat 1.4.2024 alkaen uudet vetäjät konsernin sisältä, kun talotekniikkainsinööri Janne Korhonen aloittaa LVI-Trion toimitusjohtajana ja DI Sakari Voutilainen vastaavassa tehtävässä Ilmastointi-Mikentissä.

Janne Korhonen on pitkän linjan LVI-ammattilainen, joka aloitti konsernissa 1.8.2016 Mikenti Oy:ssä ja siirtyi 1.5.2017 Ilmastointi-Mikentin toimitusjohtajaksi. Kesäkuusta 2023 lähtien hän on johtanut oman toimensa ohella LVI-Trion palvelu-urakointia. Sakari Voutilainen on toiminut Ilmastointi-Mikentin projektipäällikkönä maaliskuusta 2020 lähtien. QMG:n palveluliiketoiminnasta vastaava Pekka Pöykkö toimi oman toimensa ohella LVI-Trion väliaikaisena toimitusjohtajana 8.6.2023–31.3.2024.

LVI-Trio on entistä vahvemmin palveluyritys

– LVI-Trio on käynyt läpi kesästä lähtien tärkeän muutosprosessin, kun luovuimme pääurakoitsijatason linjasaneerauksista ja keskityimme LV- ja IV-huoltoihin, vahinkopalveluihin sekä palvelu-urakointiin. Suurimpia asiakkaitamme ovat kunnat ja niiden kiinteistöjä käyttävät organisaatiot sekä yrityspuolen suuret kiinteistönomistajat. Pekan johtama muutos kohti palveluliiketoimintaa selkeytti toimintaamme, Janne Korhonen kertoo.

– Strategian kirkastaminen näkyy päivittäisessä tekemisessä. Huolto- ja korjauspalveluiden puitesopimuksille olemme saaneet jatkokausia, ja kokonaan uusiakin puitesopimuksia on saatu mukaan salkkuumme. Tällä hetkellä LV-, IV- sekä vahinkopalveluiden puitesopimustemme piirissä on pääkaupunkiseudulla lähes 100 000 vuokra-asuntoa, sanoo Janne.

Ilmastointi-Mikentin erikoisosaamista on energiatehokkuus

Ilmastointi-Mikenti keskittyy energiatehokkuushankkeisiin ja IV-hankkeisiin sekä vahvistaa palvelu-urakointiaan. Myös maalämpöprojektit ovat kiinnostava kasvualue. Ilmastointi-Mikentin keskeisiä asiakkaita ovat julkisen sektorin toimijat, rakennusliikkeet sekä konsulttitoimistot. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Vantaalla ja Forssassa, joten projekteja toteutetaan laajalla alueella Etelä-Suomessa.

– Vahvistamme kumppanuuttamme rakennusliikkeiden kanssa ja kilpailemme niistä julkisen sektorin projekteista, jotka sopivat osaamiseemme. Viime aikojen tärkeitä projektejamme ovat Kilterin koulu Vantaalla, Kaurialan koulu Hämeenlinnassa sekä Tilkanmäen kampus, Longinojan päiväkoti ja WoodCity2-toimistorakennus Helsingissä, toteaa Ilmastointi-Mikentin uusi toimitusjohtaja Sakari Voutilainen.

– Ammatillisesti erittäin kiinnostava projekti oli myös Pickala Golfin Golfkartano-kiinteistön uudistus Siuntiossa. Olimme siinä ainoa LVI-urakoitsija, joka kykeni tarjoamaan ja toteuttamaan vaativan kohteen omalla erikoisratkaisullamme, joka säästi tilaajalle huomattavasti kustannuksia, kertoo Sakari.

Vuonna 2023 LVI-Trio ylsi lähes 21 miljoonan euron liikevaihtoon, ja sen palveluksessa on noin 120 talotekniikkahuollon ammattilaista. Ilmastointi-Mikenti teki 4,6 miljoonan euron liikevaihdon.

Kuva: Sakari Voutilainen (vas.) ottaa vetovastuun Ilmastointi-Mikentissä, kun Janne Korhonen siirtyy LVI-Trioon

Lisätietoja:

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, pekka.poykko@qmg.fi, 050 432 4822

Janne Korhonen, toimitusjohtaja, LVI-Trio Oy, janne.korhonen@lvi-trio.fi, 050 352 8720

Sakari Voutilainen, toimitusjohtaja, Ilmastointi-Mikenti Oy, sakari.voutilainen@mikenti.fi, 044 300 1227

Uusimmat artikkelit

Paikallis-Sähkön Kimmo Ojalehto paikallisen projektitiimin kanssa Bangladeshin voimalaitosprojektilla.

Kainuulaista sähköosaamista kaukomaille

Paikallis-Sähkön sähköasentaja Kimmo Ojalehdon viimeisin ulkomaankeikka suuntautui tällä kertaa pohjoismaita kauemmas. Bangladeshin kaakkoisosaan on rakenteilla…

Rauno Saari Oy:n Mikko Saari ja QMG:n Pekka Pöykkö kättelevät.

QMG vahvistaa asemaansa Uudenmaan LVI-markkinoilla ostamalla Rauno Saari Oy:n

Vuoden 2023 LVI-urakoitsijaksi valittu Rauno Saari Oy liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.…

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen…