Portus-taloyhtiö-kokonaisuus

Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi Hausmatic.

RakennuttajaWestpro cc Oy
QMG-yritysHausmatic Oy
Palvelut Rakennusautomaatio

Älykäs kiinteistöautomaatiojärjestelmä arvotaloon

Hausmatic Oy on erikoistunut kerrostalojen rakennusautomaatioon. Keravalainen Hausmatic urakoi ja huoltaa rakennusautomaatiojärjestelmiä Uudenmaan alueella. Yhtiö kuuluu QMG Partnersin liiketoimintaryhmään.

Helsingin Verkkosaarenrannalla sijaitsevaan Portus-taloyhtiökompleksiin Hausmatic urakoi kiinteistöautomaatiojärjestelmän. Järjestelmään kuuluvat perinteisen kiinteistöautomaatiojärjestelmän lisäksi huoneistokohtaiset lämmityksen- ja ilmastoinninsäätöjärjestelmät.

Westpro cc Oy:n rakennuttama Portus on ainutlaatuinen viiden erillisen taloyhtiön kokonaisuus, joka koostuu yhteensä 206 asunnosta. Osittain meren päälle rakennetut asuintalot on varusteltu poikkeuksellisen monipuolisesti. Tämän vuoksi myös Hausmaticin rakennusautomaatio-osuus oli erityisen laaja.

– Asuntojen suuri määrä ja huoneistokohtainen automaation laajuus olivat hyvin poikkeuksellisia verrattuna perinteisiin kerrostalokohteisiin. Kohteen laaja-alainen kiinteistöautomaatio teki tästä urakasta erittäin mielenkiintoisen, Hausmaticin toimitusjohtaja Harri Havurinne kertoo.

Huoneistokohtaiset lämmityksen- ja ilmastoinninsäätöjärjestelmät

Portus-taloyhtiökokonaisuus oli urakkana normaalia suurempi. Hulppea asuinrakennus kätkee sisälleen pitkälle kehitettyjä kiinteistöautomaatioratkaisuja. Hausmaticin toteuttamien ratkaisujen ansiosta kohteessa yhdistyy asumismukavuus sekä energiatehokkuus. Asukkaat pääsevät säätämään itse asunnon ilmastointia, lämmitystä ja viilennystä.

– Meidän osuutemme urakasta jää usein asukkaalle melko näkymättömäksi, mutta tässä tapauksessa työmme näkyy konkreettisesti huoneistokohtaisena lämmityksen ja ilmastoinnin ohjausjärjestelmänä. Jokaiseen yksittäiseen asuntoon on asennettu pieni ohjausnäyttö, josta ohjataan asunnon lattian lämmitystä tai viilennystä sekä ilmastointia. Sen antaa ainutlaatuista asumismukavuutta, Havurinne sanoo.

Meidän osuutemme urakasta jää usein asukkaalle melko näkymättömäksi, mutta tässä tapauksessa työmme näkyy konkreettisesti huoneistokohtaisena lämmityksen ja ilmastoinnin ohjausjärjestelmänä.

Harri Havurinne, toimitusjohtaja, Hausmatic

Hausmaticin toteuttama kiinteistöautomaatioprojekti sujui suunnitelmien mukaisesti ja ensimmäinen osuus suurkorttelista tuli asukkaiden käyttöön kesäkuussa 2020. Hausmaticin osuus projektista kesti vuodesta 2019 vuoteen 2021 asti, jolloin kohteen viimeisimmätkin osuudet valmistuivat. Älykäs olosuhteiden ohjaus ja pitkälle kehittynyt huoneistoautomaatio tarjoaa asukkaille ensiluokkaista asumismukavuutta.

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa