Energia­uudistus

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.

ILMAVESILÄMPÖPUMPUT TEOLLISUUSKIINTEISTÖÖN

Muiden muassa tehomuuntajia kansainvälisille markkinoille valmistavan varsinaissuomalaisen Trafotekin käyttämässä kiinteistössä oli päätetty tehdä energiasaneeraus vuoden 2023 aikana. Hanke kilpailutettiin ja Alti-Systems valittiin teholtaan 240 kW kiinteistölämpöpumppujärjestelmän toteuttajaksi yhteistyössä kohteesta vastaavan projektinjohtokonsultin kanssa.

Alti-Systems tunnetaan Varsinais-Suomessa monipuolisten kylmätekniikan palveluiden sekä energiaratkaisujen toimittajana. Yhtiöllä on runsaasti kokemusta myös lämpöpumppujärjestelmien suunnittelusta ja asennuksista teollisuudelle, kuntasektorille ja kotitalouksille. Kokonaistoimitusten kysyntä on ollut vahvassa kasvussa viime vuodet.

Teollisuusrakennuksen saneerauksessa päätavoitteena oli energiatehokkuuden lisääminen, joka ratkaistiin luopumalla öljystä ja siirtymällä käyttämään lähteenä ilmavesilämpöpumppuja kaukolämmön ohella.

Tämä oli kokonaisuutena mielenkiintoinen projekti ja voimme hyödyntää sen aikana laajasti kokemustamme vastaavista hankkeista.

Timo Alanne, toimitusjohtaja, Alti-Systems

Korjauksen aikana piha-alueelle asennettiin neljä Mitsubishi Electricin ilmavesilämpöpumppua. Lämmönjakohuoneeseen tuli uusi ryhmäkeskus. Samalla tilasta poistettiin vanhat öljykattilat ja tilalle asennettiin lämminvesivaraajat sekä uudet energiatehokkaammat kiertovesipumput. Koko kiinteistön automatiikkaa ohjaa yhteensä seitsemän uutta valvonta-alakeskusta.

Kaikki purku- ja asennustyöt tehtiin samaan aikaa, kun sekä tuotanto- että toimistotiloissa työskenneltiin normaalisti. Uusi järjestelmä rakennettiin vanhan rinnalle ja työvaiheet suunniteltiin ja aikataulutettiin siten, että muu ympärillä oleva toiminta ei häiriinny.  Esimerkiksi uudet automaatiokeskukset asennettiin yksi kerrallaan ja siirtyminen aikataulutettiin siten, että ne voitiin kytkeä käyttöön sujuvasti samalla, kun vanha järjestelmä irrotettiin.

-Tämä oli kokonaisuutena mielenkiintoinen projekti ja voimme hyödyntää sen aikana laajasti kokemustamme vastaavista hankkeista, toteaa Alti-Systemsin toimitusjohtaja Timo Alanne.

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa

Rakennusautomaatio Redin ravintolamaailmaan

Cervius vastasi kauppakeskuksen uuden ravintolamaailman automaatiotöistä. Urakkaan kuului rakennusautomaatiolaitteiden kaapelointi, kenttälaiteasennukset, ohjelmointi ja valvomon päivittäminen.
Rakennusautomaatio
Uusimaa