Siilo­kortteliN sähköistys

Mikkelin Sähköasennuksen erikoisosaamista tarvittiin poikkeuksellisen laajassa rakennushankkeessa.

PääurakoitsijaRakennusyhtiö Jalon Rakentajat Oy
QMG-yritysMikkelin Sähkö­asennus Oy
Palvelut Sähköurakointi

Mikkelin Sähköasennus mukana Siilokorttelin elävöittämisessä

Asuntorakentamisen erikoisosaaminen auttoi tekemään Mikkelin mittakaavassa poikkeuksellisen laajasta ja huomiota herättäneestä rakennushankkeesta myös sähkötöiden osalta menestystarinan.

Jyhkeät, 43 metriä korkeat viljasiilot ja niiden vieressä sijainnut mylly ehtivät tulla tutuiksi maamerkeiksi niin mikkeliläisille kuin vaikkapa junalla kaupungin ohittaneille matkaajille – sijaitseehan Siilokorttelina tunnettu alue Mikkelin keskustassa, aivan rautatieaseman ja matkakeskuksen tuntumassa. Alueen kehittämistä on suunniteltu jo pitkään, sillä siilojen käyttö lopetettiin jo 1980-luvulla. Vuonna 2022 Siilokortteli heräsi uuteen kukoistukseensa, kun uudet kerrostalot valmistuivat viljasiilojen ja valssimyllyn paikoille.

Sanomattakin on selvää, että rakennushankkeet saivat osakseen erityistä huomiota. Keskustelu alueen kehittämisestä on käynyt vilkkaana jo pitkään: nyt, kun 14-kerroksinen As Oy Mikkelin Siilot ja 9-kerroksinen As Oy Mikkelin Valssimylly on saatu valmiiksi, koko Mikkelin keskusta on saanut uutta ilmettä.

Rakennusyhtiö Jalon Rakentajat Oy:n työpäällikkö Eetu Jänis myöntää, että kaupunkikuvaan olennaisesti vaikuttava alue on saanut osakseen tavanomaista enemmän huomiota. Työmaan siisteys ja työturvallisuus nousivat tärkeään rooliin, kun lähistöllä liikkui paljon asiasta kiinnostuneita kaupunkilaisia ja matkailijoita.

– Jalon Rakentajat on mikkeliläinen yritys, joten Siilokorttelin erityinen merkitys kaupungille ja kaupunkilaisille on ollut hyvin tiedossa. Laatu, luotettavuus ja turvallisuus ovat aina olleet tekemisemme peruspilareita, ja niihin panostimme vahvasti näissäkin hankkeissa.

Samat tiukat kriteerit asetettiin myös aliurakoitsijoille. Rakennusten sähkötyöt sai hoidettavakseen Mikkelin Sähköasennus, jonka kanssa Jalon Rakentajat on aiemminkin tehnyt yhteistyötä.

Aikaisemmat hyvät kokemukset ovat tietysti tärkeitä kumppanivalinnassa.

Eetu Jänis, työpäällikkö, Jalo Rakentajat Oy

– Aikaisemmat hyvät kokemukset ovat tietysti tärkeitä kumppanivalinnassa. Kilpailutimme sähkötyöt tavanomaiseen tapaan, ja neuvottelujen kautta päädyimme tekemään urakkasopimuksen Mikkelin Sähköasennuksen kanssa, Eetu Jänis kertoo.

Siilokorttelin rakentamisessa suurin haaste oli hankkeen koko. Vaikka tekeminen sinällään oli kokeneille ammattilaisille tyypillistä ja tuttua, poikkeuksellisen suuri pinta-ala ja massa vaikuttivat esimerkiksi töiden kestoon. Mikkelin Sähköasennuksen asuntorakentamiseen erikoistuneet tekijät pystyivät kuitenkin omalta osaltaan varmistamaan järkevän etenemisen niin, että kaikki pystyivät tekemään työnsä kokonaisuuden kannalta oikeaan aikaan.

Eetu Jänis kertookin yhteistyön sujuneen kuten osaavien ammattilaisten kesken voi odottaa –selkeästi, suoraviivaisesti ja kaiken kaikkiaan nätisti alusta loppuun. Jalon Rakentajilla oli oma sähkösuunnittelija mukana, ja eteen tulleet ongelmatilanteet pystyttiin yhteisvoimin ratkomaan nopeasti. Haasteisiin saatiin apua ja työ eteni sujuvasti. Sähkötyöt valmistuivat sovitussa aikataulussa.

– Joustavaa, ammattitaitoista ja laadukasta asennustyötä kaikilta osin. Mikään ei hiertänyt. Olen enemmän kuin tyytyväinen yhteistyöhön Mikkelin Sähköasennuksen kanssa.

Muita kohteitamme

Hypermarketin valaistuksen modernisointi

Mesiel vastasi K-Citymarketin sekä samassa kiinteistössä vieressä sijaitsevan toisen päivittäistavarakaupan valaistuksen uudistamisesta. Asennukset tehtiin yötyönä…
Sähköurakointi
Keski-Pohjanmaa

Paloilmoitinjärjestelmän uudistus teollisuudelle

FireSec vastasi suunnittelusta ja asennuksista, kun suuri teollisuuden tuotantolaitos uudisti paloturvajärjestelmänsä.
Paloturvallisuus
Turvatekniikka
Pirkanmaa

As Oy Kajaanin Ainonranta

Kaupungin ensimmäinen tornitalo As Oy Kajaanin Ainonranta valmistui vuonna 2023. LVI-Aitta vastasi kohteen LVIA-urakasta.
IV-urakointi
Jäähdytys ja kylmätekniikka
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Kainuu