KORKEASAARI

Vesijohtoliike J. Laitinen on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1998. Eksoottisimpia asiakkaita ovat olleet Korkeasaaren tiikerit, jotka saivat Kissalaaksoon uudet vesijohdot.

QMG-yritys Vesijohtoliike J. Laitinen Oy
Pinta-ala Noin 22 hehtaaria
Palvelut IV-urakointi LV-urakointi Tekniset palvelut
Asukkaat Vakituisesti noin 150 eri eläinlajia

LVI-urakoissa tulee vastaan kaikkea, jopa kissapetoja

Vesijohtoliike J. Laitinenon tehnyt tuhansia LVI-huolto- ja korjaustöitä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kohteiden joukossa on asuinkiinteistöjä, liike- ja toimistotiloja sekä teollisuuskiinteistöjä. Erikoisemmasta päästä on Korkeasaari, jonne yhtiö on tehnyt vuosien mittaan lukuisia korjaus- ja asennustöitä.

Korkeasaaren eläintarha on perustettu vuonna 1889. Alueella on edelleen jäljellä useita vanhoja rakennuksia, jotka on otettu uuteen käyttöön. Esimerkiksi entisessä puutarhurin asunnossa toimii nykyisin kahvila. Eläinlajeja on noin 150. Kaikille on rakennettu tilat, jotka noudattelevat kullekin lajille tyypillisiä ympäristöjä kuten tropiikkia tai aavikkoa. Korkeasaaressa toimii myös villieläinsairaala.

Eläintarhan oma huoltohenkilöstö hoitaa päivittäiset LVI-rutiinit. Vesijohtoliike J. Laitisen ammattilaiset ovat tehneet vaativampia toimeksiantoja tilausten mukaan. Esimerkiksi Kissalaaksoon on vedetty uusi runkovesijohto ja syötöt juottoaltaille. Leijonat, tiikerit ja ilvekset saivat näin käyttöönsä uudet vesijohdot.

Korkeasaaren tarhojen asukit siirretään aina huoltotöiden ajaksi pois.  Näin varmistetaan kaikkien tiloissa liikkujien työturvallisuus. Vesijohtoliike J. Laitisen palveluvalikoimaan kuuluvat myös viemärikuvaukset ja kartoitukset. Kun Korkeasaaren ahmojen aitauksen viemärit tutkittiin, siirrettiin sieltäkin eläimet väliaikaiseen väistötilaan.

Korkeasaaressa vierailee vuosittain noin puoli miljoonaa kävijää. Myös he tarvitsevat vesihuoltoa. Esimerkiksi hellekesän 2018 aikana asennettiin useita uusien juomavesiautomaatteja eri puolille saarta.

Vesijohtoliike J. Laitinen ratkaisee Korkeasaaren ohella muidenkin asiakkaiden erilaiset LVI-ongelmat. 24h päivystys takaa avun paikalle tarvittaessa nopeastikin. Jokaiseen vakiokohteeseen pyritään aina lähettämään sen jo aiemmin tunteva huoltohenkilö. Näin myös Korkeasaaren kohdalla, jolloin alueella suunnistaminen on helppoa ja toimintamalli eläinaitauksissa valmiiksi tiedossa.

Esimerkiksi Kissalaaksoon on vedetty uusi runkovesijohto ja syötöt juottoaltaille. Leijonat, tiikerit ja ilvekset saivat näin käyttöönsä uudet vesijohdot.

Kuva: Korkeasaari/Annika Sorjonen

Muita kohteitamme

Väestönsuojan modernisointi

KT Paloturvapalvelut tarjoaa monipuolisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiö toteutti kokonaisvaltaisen modernisoinnin asiakkaan väestönsuojaan avaimet käteen…
Paloturvallisuus
Uusimaa

Tokmannin logistiikkakeskus

Kuusitunturi Lahti urakoi sähköt Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälässä. Projekti valmistuu kahdessa osassa. Valmistuttuaan rakennus tehostaa…
Sähköurakointi
Uusimaa

Energiajärjestelmän uudistus teollisuuskiinteistöihin

Lämpöjokeri asensi lahtelaiseen teollisuuskiinteistökohteeseen ilma-vesilämpöpumput tuomaan säästöä energiakustannuksiin.
IV-urakointi
LV-urakointi
Sähköurakointi
Päijät-Häme