KORKEASAARI

Vesijohtoliike J. Laitinen on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1998. Eksoottisimpia asiakkaita ovat olleet Korkeasaaren tiikerit, jotka saivat Kissalaaksoon uudet vesijohdot.

QMG-yritysVesijohtoliike J. Laitinen Oy
Pinta-alaNoin 22 hehtaaria
Palvelut IV-urakointi LV-urakointi Tekniset palvelut
AsukkaatVakituisesti noin 150 eri eläinlajia

LVI-urakoissa tulee vastaan kaikkea, jopa kissapetoja

Vesijohtoliike J. Laitinenon tehnyt tuhansia LVI-huolto- ja korjaustöitä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kohteiden joukossa on asuinkiinteistöjä, liike- ja toimistotiloja sekä teollisuuskiinteistöjä. Erikoisemmasta päästä on Korkeasaari, jonne yhtiö on tehnyt vuosien mittaan lukuisia korjaus- ja asennustöitä.

Korkeasaaren eläintarha on perustettu vuonna 1889. Alueella on edelleen jäljellä useita vanhoja rakennuksia, jotka on otettu uuteen käyttöön. Esimerkiksi entisessä puutarhurin asunnossa toimii nykyisin kahvila. Eläinlajeja on noin 150. Kaikille on rakennettu tilat, jotka noudattelevat kullekin lajille tyypillisiä ympäristöjä kuten tropiikkia tai aavikkoa. Korkeasaaressa toimii myös villieläinsairaala.

Eläintarhan oma huoltohenkilöstö hoitaa päivittäiset LVI-rutiinit. Vesijohtoliike J. Laitisen ammattilaiset ovat tehneet vaativampia toimeksiantoja tilausten mukaan. Esimerkiksi Kissalaaksoon on vedetty uusi runkovesijohto ja syötöt juottoaltaille. Leijonat, tiikerit ja ilvekset saivat näin käyttöönsä uudet vesijohdot.

Korkeasaaren tarhojen asukit siirretään aina huoltotöiden ajaksi pois.  Näin varmistetaan kaikkien tiloissa liikkujien työturvallisuus. Vesijohtoliike J. Laitisen palveluvalikoimaan kuuluvat myös viemärikuvaukset ja kartoitukset. Kun Korkeasaaren ahmojen aitauksen viemärit tutkittiin, siirrettiin sieltäkin eläimet väliaikaiseen väistötilaan.

Korkeasaaressa vierailee vuosittain noin puoli miljoonaa kävijää. Myös he tarvitsevat vesihuoltoa. Esimerkiksi hellekesän 2018 aikana asennettiin useita uusien juomavesiautomaatteja eri puolille saarta.

Vesijohtoliike J. Laitinen ratkaisee Korkeasaaren ohella muidenkin asiakkaiden erilaiset LVI-ongelmat. 24h päivystys takaa avun paikalle tarvittaessa nopeastikin. Jokaiseen vakiokohteeseen pyritään aina lähettämään sen jo aiemmin tunteva huoltohenkilö. Näin myös Korkeasaaren kohdalla, jolloin alueella suunnistaminen on helppoa ja toimintamalli eläinaitauksissa valmiiksi tiedossa.

Esimerkiksi Kissalaaksoon on vedetty uusi runkovesijohto ja syötöt juottoaltaille. Leijonat, tiikerit ja ilvekset saivat näin käyttöönsä uudet vesijohdot.

Kuva: Korkeasaari/Annika Sorjonen

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa