Ilmalämpö­pumput lomakylään

Ässäenergia asensi ilmalämpöpumput Aurinkorannan lomakylän kiinteistöihin Asikkalassa. Laitteiden etäohjausmahdollisuus tuo huomattavaa energiansäästöä.

QMG-yritysÄssäenergia Oy
Palvelut Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi
AsiakasMatkailupalveluja tuottava perheyritys

ASIKKALAN AURINKORANNAN TILOJEN LÄMMITYS JA VIILENNYS UUDISTETTIIN

Aurinkoranta vuokraa laadukkaita mökkejä, huviloita ja juhlatiloja Vääksyssä kauniin Vesijärven rannalla. Lomakylän yrittäjillä on pitkä kokemus majoitusliiketoiminnasta ja käytössä Maakuntien Parhaat –laatujärjestelmä.

Lomamökit lämmitettiin aiemmin pääasiassa sähköllä, mikä on ollut yritystoiminnassa merkittävä kuluerä. Yrittäjät pyysivät Ässäenergialta ehdotusta uudeksi ratkaisuksi, joka olisi sekä taloudellinen että lisäisi tilojen viihtyisyyttä entisestään.

Aurinkorannan kiinteistöihin asennettiin 16 Wilfan ilmalämpöpumppua, jotka tuovat merkittävän energiansäästön. Ilmalämpöpumppujen viilennystoiminto on tuonut lisää viihtyisyyttä tiloihin kuumina kesäkuukausina. Lisäksi lämpötila pysyy myös talvikuukausina miellyttävän tasaisena. Etäohjaus on helpottanut ylläpitoa tuntuvasti.

Kohde oli myös asentajien näkökulmasta mielenkiintoinen ja vähän poikkeuksellinenkin. Lomakylän kiinteistöjen ikähaitari on noin 100 vuotta ja ilmalämpöpumppuja asennettiin sekä pienempiin mökkeihin, huviloihin että isoon juhlatilaan.  Wilfalta löytyi sopiva lattia- tai seinämalli kaikkiin tiloihin ja maisemointi onnistui hyvin.

Timo Sillamets, palvelupäällikkö, Ässäenergia

Muita kohteitamme

Hypermarketin valaistuksen modernisointi

Mesiel vastasi K-Citymarketin sekä samassa kiinteistössä vieressä sijaitsevan toisen päivittäistavarakaupan valaistuksen uudistamisesta. Asennukset tehtiin yötyönä…
Sähköurakointi
Keski-Pohjanmaa

Paloilmoitinjärjestelmän uudistus teollisuudelle

FireSec vastasi suunnittelusta ja asennuksista, kun suuri teollisuuden tuotantolaitos uudisti paloturvajärjestelmänsä.
Paloturvallisuus
Turvatekniikka
Pirkanmaa

As Oy Kajaanin Ainonranta

Kaupungin ensimmäinen tornitalo As Oy Kajaanin Ainonranta valmistui vuonna 2023. LVI-Aitta vastasi kohteen LVIA-urakasta.
IV-urakointi
Jäähdytys ja kylmätekniikka
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Kainuu