QMG:hen liittyminen kiinnostaa alan toimijoita

QMG kasvaa vauhdilla Suomessa ja vastikään julkaistiin sekä uusi yritys- että liiketoimintakauppa. Olemme Caltossa kuuluneet yli kolme vuotta konserniin, ja sen jälkeen mukaan on jo tullut noin parikymmentä uutta yritystä.

Viimeksi tavarantoimittajan tilaisuudessa käydessäni tuli useampi henkilö nykimään hihasta ja kysymään millaiset tekijät ja yhtiöt QMG:tä juuri nyt kiinnostavat. Tämä vain vahvistaa, minkä jo tiedämme. Olemme hyvässä maineessa talotekniikkamarkkinoilla.

Strategiamme mukaisesti haemme jatkuvaa kasvua ja siihen on useampi tapa. Yrityskauppahan toimii pitkälti samalla tavoin, kuin rekrytointi. Suomessa toimii välittäjiä, jotka yhdistävät myynnistä kiinnostuneet omistajat ostajien kanssa. Joskus saamme vinkin muutakin kautta ja olemme suoraan yhteydessä kiinnostavaan yhtiöön.

Tarkkaa valintakriteeriä ei ole. Arvioimme tietyillä painotuksilla maantieteellistä peittoa ja palveluilla on merkitystä. Mutta pääsääntöisesti hyviä toimijoita haetaan. Kun sopiva tulee vastaan, ei paikkakunta tai yhtiön palvelut estä yrityskauppaa.

Kristallipallolle olisi käyttöä

Calton liittyessä kävimme neuvotteluja ja teimme arviointia yli puoli vuotta puolin ja toisin. Prosessi on hioutunut ja nopeutunut, mutta edelleen kaikkien ehdokkaiden toiminta läpivalaistaan huolellisesti. Eli sekä kaupallinen että oikeudellinen puoli selvitetään perin pohjin.

Ilman kristallipalloa ei voi nähdä tulevaisuuteen, mutta arvioinnissa kartoitamme mahdolliset riskit ja selvitämme yhtiön jatkumoa. Meidän on pystyttävä päättelemään, näyttääkö ostettavan markkinatilanne samalta vielä parin vuoden kuluttua.

Työ jatkuu ostetuissa yrityksissä entiseen malliin. Siihen hajautettu toimintamallimme perustuu. Haltuunotossa otetaan käyttöön yhteiset järjestelmät, joiden kautta mm. raportointi hoituu linjausten mukaisesti. Silloin ollaan jo samaa perhettä ja kaikki puhaltavat yhteiseen hiileen. Tässä kohtaa on hyvä kysyä kokemuksia suoraan yritykseltä, joka on tänä vuonna liittynyt mukaan.

Puoli vuotta konsernissa – mikä on muuttunut?

Varsinais-Suomessa kylmätekniikan suunnittelua ja urakointia tekevät Timo Alanteen perustama Alti-Systems ja Alanteen sekä Miska Lehtisen omistama suunnittelutoimisto Ref-Engineering tulivat mukaan QMG:hen helmikuussa 2022.

– Olemme olleet tyytyväisiä muutokseen. Puolin ja toisin on pidetty, mitä ennen kauppaa sovittiin. Meille on tärkeää, että saamme edelleen tehdä yrittäjämäisesti töitä eli oma identiteetti ja nimi on säilynyt. QMG:n aluejohtaja Johan Löfgrenin kanssa on yhteistyö sujunut mutkattomasti. Isoin muutos meidän kokoiselle yhtiölle on varmasti konsernin eri järjestelmien käyttöönotto, summaa Timo Alanne.

Johan Löfgren
Toimitusjohtaja, Calto

Kirjoittaja toimii QMG:ssä myös Länsi-Suomen aluejohtajana


Uusimmat blogit

Kiinteistöjen vihreä siirtymä etenee – QMG vahvistuu rakennusautomaatiossa

QMG:n rakennusautomaatiojärjestelmiin Uudellamaalla erikoistunut tytäryhtiö Hausmatic Oy jatkaa kasvuaan. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä…

Talotekniikka on kiinteistöjen energiatehokkuuden kulmakivi

Kiinteistöjen energiankulutus ja siitä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat merkittävä osa yhteiskunnan kokonaispäästöistä. Muiden muassa lämmitys, jäähdytys…

QMG:hen liittyminen kiinnostaa alan toimijoita

QMG kasvaa vauhdilla Suomessa ja vastikään julkaistiin sekä uusi yritys- että liiketoimintakauppa. Olemme Caltossa kuuluneet…