QMG vahvistaa johtoryhmäänsä tukemaan kasvustrategiaa

QMG jatkaa kasvuaan kaikilla talotekniikan alueilla, mutta erityisesti palveluliiketoiminnassa sekä vihreään siirtymään liittyvissä projekteissa. QMG:n organisointi ja johtoryhmä muuttuvat 15.3. alkaen strategian mukaisesti.

QMG on kasvanut vuodesta 2015 liikevaihdoltaan nelinkertaiseksi. Vuoden 2023 pro forma -liikevaihto oli noin 270 miljoonaa euroa, ja konsernilla on Suomessa 45 tytäryhtiötä. Se jatkaa yrittäjävetoisella toimintamallillaan, joka on ollut toimiva pohja kasvulle.

– Jatkossa tavoitteemme on jakaa hyviä käytäntöjä entistä paremmin sekä tehostaa edelleen tekemistä. Haluamme myös tarvittaessa yhdistää kilpailukykyisesti QMG:n palveluja uusille ja tutuille asiakkaille laajemmiksi kokonaisuuksiksi. Tämän johdosta muutamme QMG:n organisaatiota tukemaan näitä painopisteitä, kertoo toimitusjohtaja Tiina Koppinen.

– Palveluliiketoiminta yhdistetään yhdeksi alueeksi, ja siitä vastaa Pekka Pöykkö. Yhden alueen malli auttaa meitä saamaan paremman kokonaisnäkemyksen, optimoimaan kasvumahdollisuuksia koko Suomen tasolla sekä rakentamaan palvelumallia myös suurempien, useilla paikkakunnilla toimivien asiakkaiden tarpeisiin, Tiina Koppinen jatkaa.

– Projekteissa oleellista on tasainen suorituskyky ja riskien hallinta läpi elinkaaren, tarjouksesta luovutukseen. Projektien osalta alueita on jatkossa kaksi: Itä- ja Pohjois-Suomi, josta vastaa Mikko Sahikallio, sekä Etelä- ja Länsi-Suomi, josta vastaa Kimmo Lehtonen.  Etelän ja lännen sairaalaosaamisen yhdistäminen luo meille entistä parempaa synergiaa ja kasvumahdollisuuksia, Koppinen sanoo.  

Organisaatiomuutoksen myötä johtoryhmän kokoonpano on jatkossa:

  • Tiina Koppinen, toimitusjohtaja
  • Tuula Haataja, talous- ja rahoitusjohtaja
  • Vesa Vuopio, vastuullisuus- ja hankintajohtaja
  • Kirsi Aropaltio, henkilöstöjohtaja
  • Pekka Pöykkö, liiketoimintajohtaja, palvelut
  • Kimmo Lehtonen, liiketoimintajohtaja, projektit Etelä- ja Länsi-Suomi (myös Quattroservices Oy:n toimitusjohtaja)
  • Mikko Sahikallio, liiketoimintajohtaja, projektit Itä- ja Pohjois-Suomi (myös Mikenti Oy:n toimitusjohtaja)

Muutoksen myötä johtoryhmästä jäävät pois aluejohtaja Heikki Kiiskilä, joka jatkossa vastaa palveluliiketoiminnasta Pohjois-Suomessa ja raportoi Pekka Pöykölle, sekä aluejohtaja Johan Löfgren, joka vastaa jatkossakin Länsi-Suomesta ja raportoi Kimmo Lehtoselle.

Organisaatiomuutoksilla tähtäämme QMG:n kilpailukyvyn ja palvelun parantamiseen entisestään. Muutoksilla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Lisätietoja:

Tiina Koppinen, toimitusjohtaja, Quattro Mikenti Group Oy, tiina.koppinen@qmg.fi, 040 350 2225


Uusimmat artikkelit

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen…

Anna Simula nimitetty QMG:n viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4. alkaen

QMG vahvistaa ulkoista ja sisäistä viestintäänsä nimittämällä Anna Simulan konsernin viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4.2024 alkaen.…

LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa…