QMG ostaa LVI-Aitan, joka on Kainuun johtava LVI-alan yritys

Talotekniikkakonserni QMG ostaa LVI-Aitan. Yhtiön toimipaikat säilyvät Kajaanissa ja Sotkamossa, ja koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä. Yrityskauppa täydentää QMG:n vahvaa Pohjois-Suomen verkostoa.

LVI-Aitta tunnetaan Kainuussa pitkäjänteisenä ja luotettavana urakoitsijana ja huoltokumppanina. Yhtiön perustivat vuonna 1973 Tauno Hälinen ja Toivo Simanainen. Sukupolvenvaihdos tehtiin 1990-luvun lopulla, ja siitä lähtien johdossa on ollut Ville Hälinen. LVI-Aitan nuorten asentajien joukosta löytyy jo Hälisten kolmattakin sukupolvea.

– Pitkäjänteisyys on meille tärkeää, joten liittymisen ratkaisi ostajan toimintamalli. QMG:n paikallista liiketoimintaa korostava kulttuuri tuntui meille sopivimmalta. Olemme lisäksi panneet merkille kajaanilaisen Paikallis-Sähkön hyvän menestyksen konsernissa, LVI-Aitan toimitusjohtaja Ville Hälinen kertoo.

LVI-Aitan liikevaihto oli 7,1 miljoonaa euroa vuonna 2022, ja se työllistää yhteensä 40 talotekniikka-ammattilaista. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan kaikki työntekijät jatkavat tehtävissään.

Toimitusjohtaja Ville Hälinen, toimistopäällikkö Paula Oittinen ja työpäällikkö Mika Juntunen liittyvät kaupan myötä QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin osakkaiksi.

QMG:lla jo kymmenen yritystä Pohjois-Suomessa

QMG omistaa Kainuussa entuudestaan sähköurakoitsija Paikallis-Sähkön ja turvatekniikkayhtiö Capconin. LVI-Aitta laajentaa QMG:n toimintaa alueella merkittävästi. Viime viikolla QMG julkisti Kokkolassa PetenPutki Oy:n oston liiketoimintakaupalla.

Muita konsernin yhtiöitä Pohjois-Suomen alueella ovat Tornion Ilmastointitekniikka, Movitek, Kokkolan LVIS-Palvelu, Mesiel, ORS Service, Tammi Kiinteistötekniikka sekä Automaatio T&N. Lisäksi monia yhtiöistä on täydennetty liiketoimintakaupoilla.

– On hienoa saada LVI-Aitan pätevä porukka riveihimme. Olemme menestyneet hyvin Kainuussa, ja nyt tarjoomamme monipuolistuu. Saamme joukkoomme LVI-ammattilaisia, joilla on vahvaa osaamista, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

LVI-Aitta panostaa palveluvalikoimaan ja henkilöstön koulutukseen

– Kainuu on vilkas talotekniikkamarkkina, ja täällä menestyäkseen pitää hallita laaja palveluvalikoima. Asiakkainamme on merkittäviä teollisuusyrityksiä, kiinteistönomistajia, paikallisia yrittäjiä ja kotitalouksia. Olemme investoineet sekä tekniikkaan että henkilöstön koulutukseen johdonmukaisesti, Ville Hälinen kertoo.

– QMG tukee LVI-Aitan toimintaa strategisella johtamisella sekä muun muassa hankinta- ja järjestelmäsopimuksilla. Henkilöstölle QMG-konsernin uramahdollisuudet ja työsuhde-edut ovat kiinnostava lisä, Ville Hälinen jatkaa.

Kuva: Heikki Kiiskilän vieressä LVI-Aitan toimistopäällikkö Paula Oittinen ja toimitusjohtaja Ville Hälinen (oik.).

Lisätietoja:

Heikki Kiiskilä, aluejohtaja, QMG Pohjois-Suomi, 040 486 2358, heikki.kiiskila@qmg.fi

Ville Hälinen, LVI-Aitta Oy:n toimitusjohtaja, 010 837 3101, ville.halinen@lviaitta.fi


Uusimmat artikkelit

Paikallis-Sähkön Kimmo Ojalehto paikallisen projektitiimin kanssa Bangladeshin voimalaitosprojektilla.

Kainuulaista sähköosaamista kaukomaille

Paikallis-Sähkön sähköasentaja Kimmo Ojalehdon viimeisin ulkomaankeikka suuntautui tällä kertaa pohjoismaita kauemmas. Bangladeshin kaakkoisosaan on rakenteilla…

Rauno Saari Oy:n Mikko Saari ja QMG:n Pekka Pöykkö kättelevät.

QMG vahvistaa asemaansa Uudenmaan LVI-markkinoilla ostamalla Rauno Saari Oy:n

Vuoden 2023 LVI-urakoitsijaksi valittu Rauno Saari Oy liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.…

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen…