väestön­suojan modernisointi

KT Paloturvapalvelut tarjoaa monipuolisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiö toteutti kokonaisvaltaisen modernisoinnin asiakkaan väestönsuojaan avaimet käteen -palveluna.

Rakennuttaja Yksityinen taho
QMG-yritys KT Paloturva­palvelut Oy
Pinta-ala 100 m²
Palvelut Paloturvallisuus

SUOMALAISISSA VÄESTÖNSUOJISSA ON MITTAVIA KORJAUSTARPEITA

Vanhusten palvelukeskuksen omistava yksityinen taho tilasi KT Paloturvapalveluilta kuntotarkastuksen kiinteistön kellarikerroksessa sijaitsevaan väestönsuojaan. Asiakas oli aikeissa kilpailuttaa kunnostusprojektin ja tarvitsi asiantuntijan näkemystä ja kustannusarviota korjaustarpeista.

Väestönsuoja on vuodelta 1963 ja suomalaisille kiinteistöille varsin tyypillinen, kooltaan noin 100 m². Kuntotarkastuksen yhteydessä havaittiin mittavia uudistustarpeita. KT Paloturvapalvelut tarjosi kiinteistön omistajalle väestönsuojan modernisointia avaimet käteen -palveluna.

– Tulimme valituksi palvelukokonaisuuden kautta. Tässä tapauksessa ratkaisu oli asiakkaan kannalta helppo. Heidän ei tarvinnut kilpailuttaa erikseen urakan eri osa-alueiden tekijöitä. Meillä on vahvan järjestelmäsuunnitteluosaamisen lisäksi myös sähköurakointilupa sekä erikoistöitä (mm. hiekkasuodattimen suurtehoimurointi ja asbestityöt) varten osaava kumppaniverkosto, kertoo toimitusjohtaja Joona Timonen KT Paloturvapalveluista.

Projekti alkoi materiaalivarauksilla ja suunnittelutyöllä joulukuussa 2022 ja saatiin päätökseen huhtikuun 2023 aikana. KT Paloturvapalveluilta oli projektin ei vaiheissa mukana noin 10 omaa asiantuntijaa.

Meillä on vahvan järjestelmäsuunnitteluosaamisen lisäksi myös sähköurakointilupa sekä erikoistöitä (mm. hiekkasuodattimen suurtehoimurointi ja asbestityöt) varten osaava kumppaniverkosto

Joona Timonen, toimitusjohtaja

– Yleisesti voi sanoa, että suomalaissa väestönsuojissa on mittavia korjaustarpeita. Jokaisesta kohteesta tehdään kuitenkin aina ensin nykytilaselvitys, koska projektit räätälöidään kohteen mukaan. Tässä tapauksessa uusittiin koko väestönsuojan kriisinajan tekniikka mukaan lukien vanhentuneet sähköasennukset, ryhmäkeskus sekä valaisimet kaapelointeineen.

Timonen muistuttaa, että osaava työnohjaus oli nytkin avainasemassa. Työvaiheiden oikea-aikaisuus on keskiössä, koska korjausprojektit viedään useimmiten läpi kiinteistöissä, joissa on asukkaita tai liiketoimintaa urakan aikana. Muiden muassa meluhaittaa tuottavasta hiekanpoistoimuroinnista, timanttiporauksista ja sähköasennustöistä aiheutuvista katkoksista tiedotettiin hyvissä ajoin.

Myös tämä kohde sai väestönsuojien viestiyhteyksien korvaajaksi KT Paloturvapalveluiden kehittämän huoltovapaan KT-gsm viestiyhteyslaitteen käytettäväksi kriisin aikana.

Kuva: Projektissa uusittiin mm. väestönsuojan ilmanvaihtolaitteet nykymitoituksia vastaaviksi.

Muita kohteitamme

Metsä Fibre

Mikenti Oy Jypro on toimittanut automaattisen sammutusjärjestelmän Metsä Fibren terninaaliin Vuosaaren satamassa.
Paloturvallisuus
Uusimaa

Väestönsuojan modernisointi

KT Paloturvapalvelut tarjoaa monipuolisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiö toteutti kokonaisvaltaisen modernisoinnin asiakkaan väestönsuojaan avaimet käteen…
Paloturvallisuus
Uusimaa

Tokmannin logistiikkakeskus

Kuusitunturi Lahti urakoi sähköt Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälässä. Projekti valmistuu kahdessa osassa. Valmistuttuaan rakennus tehostaa…
Sähköurakointi
Uusimaa