väestön­suojan modernisointi

KT Paloturvapalvelut tarjoaa monipuolisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiö toteutti kokonaisvaltaisen modernisoinnin asiakkaan väestönsuojaan avaimet käteen -palveluna.

RakennuttajaYksityinen taho
QMG-yritysKT Paloturva­palvelut Oy
Pinta-ala100 m²
Palvelut Paloturvallisuus

SUOMALAISISSA VÄESTÖNSUOJISSA ON MITTAVIA KORJAUSTARPEITA

Vanhusten palvelukeskuksen omistava yksityinen taho tilasi KT Paloturvapalveluilta kuntotarkastuksen kiinteistön kellarikerroksessa sijaitsevaan väestönsuojaan. Asiakas oli aikeissa kilpailuttaa kunnostusprojektin ja tarvitsi asiantuntijan näkemystä ja kustannusarviota korjaustarpeista.

Väestönsuoja on vuodelta 1963 ja suomalaisille kiinteistöille varsin tyypillinen, kooltaan noin 100 m². Kuntotarkastuksen yhteydessä havaittiin mittavia uudistustarpeita. KT Paloturvapalvelut tarjosi kiinteistön omistajalle väestönsuojan modernisointia avaimet käteen -palveluna.

– Tulimme valituksi palvelukokonaisuuden kautta. Tässä tapauksessa ratkaisu oli asiakkaan kannalta helppo. Heidän ei tarvinnut kilpailuttaa erikseen urakan eri osa-alueiden tekijöitä. Meillä on vahvan järjestelmäsuunnitteluosaamisen lisäksi myös sähköurakointilupa sekä erikoistöitä (mm. hiekkasuodattimen suurtehoimurointi ja asbestityöt) varten osaava kumppaniverkosto, kertoo toimitusjohtaja Joona Timonen KT Paloturvapalveluista.

Projekti alkoi materiaalivarauksilla ja suunnittelutyöllä joulukuussa 2022 ja saatiin päätökseen huhtikuun 2023 aikana. KT Paloturvapalveluilta oli projektin ei vaiheissa mukana noin 10 omaa asiantuntijaa.

Meillä on vahvan järjestelmäsuunnitteluosaamisen lisäksi myös sähköurakointilupa sekä erikoistöitä (mm. hiekkasuodattimen suurtehoimurointi ja asbestityöt) varten osaava kumppaniverkosto

Joona Timonen, toimitusjohtaja

– Yleisesti voi sanoa, että suomalaissa väestönsuojissa on mittavia korjaustarpeita. Jokaisesta kohteesta tehdään kuitenkin aina ensin nykytilaselvitys, koska projektit räätälöidään kohteen mukaan. Tässä tapauksessa uusittiin koko väestönsuojan kriisinajan tekniikka mukaan lukien vanhentuneet sähköasennukset, ryhmäkeskus sekä valaisimet kaapelointeineen.

Timonen muistuttaa, että osaava työnohjaus oli nytkin avainasemassa. Työvaiheiden oikea-aikaisuus on keskiössä, koska korjausprojektit viedään useimmiten läpi kiinteistöissä, joissa on asukkaita tai liiketoimintaa urakan aikana. Muiden muassa meluhaittaa tuottavasta hiekanpoistoimuroinnista, timanttiporauksista ja sähköasennustöistä aiheutuvista katkoksista tiedotettiin hyvissä ajoin.

Myös tämä kohde sai väestönsuojien viestiyhteyksien korvaajaksi KT Paloturvapalveluiden kehittämän huoltovapaan KT-gsm viestiyhteyslaitteen käytettäväksi kriisin aikana.

Kuva: Projektissa uusittiin mm. väestönsuojan ilmanvaihtolaitteet nykymitoituksia vastaaviksi.

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa