tornitalo kajaanissa

Kaupungin ensimmäinen tornitalo As Oy Kajaanin Ainonranta valmistui vuonna 2023. LVI-Aitta vastasi kohteen LVIA-urakasta.

RakennuttajaRakennusliike Halonen
QMG-yritysLVI-Aitta Oy
Palvelut IV-urakointi Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi Rakennusautomaatio
PerustajaurakoitsijaRakennusliike Halonen

HUONEISTOKOHTAINEN JÄÄHDYTYS LISÄÄ ASUMISMUKAVUUTTA

As Oy Kajaanin Ainonranta valmistui alkusyksystä 2023. Joen rannalla keskeisellä paikalla sijaitseva kerrostalo on kaupungin ensimmäinen tornitalo ja uusi maamerkki. Jo neljä vuosikymmentä alueen rakentajia palvellut LVI-Aitta vastasi hankkeen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja automaatiourakasta. QMG:n toisen kainuulaisen tytäryhtiön Paikallis-Sähkön vastuulla oli kohteen sähköurakka.

Rakentaminen oli kaikin puolin sujuvaa ja yhteistyö toimi hyvin eri osapuolten kesken.

Ville Hälinen, toimitusjohtaja, LVI-Aitta

Tornitalon rakentaminen alkoi vuoden 2021 joulukuussa. Sijainti on erinomainen lähellä monipuolisia palveluita ja viereiseen kauppakeskukseen on kulkuyhteys katettua käytävää pitkin. Yhtä aikaa Ainonrannan uudisrakennuksen kanssa laajennettiin naapurissa Osuuskauppa Maakunnan liiketiloja. LVI-Aitta oli myös ko. projektissa mukana.

Huomio nykyaikaisissa talotekniikkaratkaisuissa

Kiinteistön 12 kerroksessa on yhteensä 69 asuinhuoneistoa. Granlundin talotekniikkasuunnitelmissa on kiinnitetty erityistä huomioita moderneihin ratkaisuihin.

Rakennuksen korkeus toi mukanaan muutamia erityispiirteitä. Vesijohtoihin asennettiin paineenkorotus. Lisäksi pelastuslaitosta varten asennettiin rakennuksen ulkopuolelle palovesilinja eli ns. kuivanousu, joka vaaditaan kaikissa yli 8-kerroksisissa kiinteistöissä.

Huoneistokohtainen jäähdytys lisää asumismukavuutta. Kiinteistön katolle on asennettu jäähdytintila ja kaikissa huoneistoissa on oma ilmastointilaite. Kaukosäätimellä ohjattavat konvektorit ovat osa Ainonrannan modernia jäähdytysjärjestelmää. Yli 20 asennettua kilometriä lattialämmitysputkistoa takaavat miellyttävän lämpötilan kaikkina vuodenaikoina. Energianlähteenä toimii kaukolämpö.

– Rakentaminen oli kaikin puolin sujuvaa ja yhteistyö toimi hyvin eri osapuolten kesken. Yhteiset toimintatavat ovat tulleet tutuiksi jo ennen Ainonrantaa useissa muissa hankkeissa. Logistiikkakaan ei tuonut tällä kertaa haasteita, sillä meille lohkaistiin varastotilaa viereisen Prisman parkkihallista, kertoo LVI-Aitan toimitusjohtaja Ville Hälinen.

Kuva: Rakennus Halosen arkisto

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa