Kauppakeskus Citycenter

Sähkö-, tele- ja turva-asennuksia tekevät SW-Sähkö on toiminut Citycenterissä pääurakoitsija Respect Projectin sähkötöistä vastaavana kumppanina.

Pääurakoitsija Respect Project
QMG-yritys SW-Sähkö Oy
Palvelut Sähköurakointi
Kiinteistö Citycenter on jatkuvasti muuntuva kauppakeskus

Citycenterin sähköurakoita tehdään keskellä Helsingin hyörinää

QMG Partnersiin kuuluva SW-Sähkö on ollut mukana useissa sähköurakoissa Citycenterin kauppakeskuksessa pääkaupungin ytimessä. 

Kauppakeskuksen tiloja muutetaan kunkin vuokralaisen liiketoiminnan tarpeiden mukaan. Työmaiden sijainti jatkuvasti käytössä olevassa vilkkaassa keskustakorttelissa edellyttää kaikilta tekijöiltä huolellista työsuunnittelua ja lujaa ammattitaitoa.

Citycenter suunniteltiin alun perin Kaivokadun, Keskuskadun ja Aleksanterinkadun rajaaman korttelin kokonaisuudeksi. Alkuperäisestä uudisrakentamisen suunnitelmasta toteutettiin vain 1967 valmistunut suomalaisten hyvin tuntema Makkaratalo. Siinä sijaitsee nykyisin Citycenter-niminen kauppakeskus.

Citycenterissä on noin 70 liikettä, ravintolaa ja kahvilaa. Kauppakeskuskokonaisuuteen liittyvät kiinteästi myös Aleksanterinkadun puolella olevat yli 100-vuotiaat Tallbergin liiketalo ja Aleksi-Hermes-talo. Molemmissa sijaitsee sekä liike- että toimistotiloja.

Sähkö-, tele- ja turva-asennuksia tekevät SW-Sähkö on toiminut Citycenterissä pääurakoitsija Respect Projectin sähkötöistä vastaavana kumppanina. Poikkeuksellisen vaativa saneerauskohde valmistui vuonna 2019 Hermes-Aleksi-talon ylimpään kerrokseen. Pankkiiriliikkeen entinen serveritila remontoitiin nykyaikaiseksi toimistoksi ja talotekniikka uusittiin tässä yhteydessä kokonaan.

Kohteen sijainti kuudennessa kerroksessa edellytti hyvää logistiikan hallintaa, sillä varastotilaa ei ollut. Kuljetukset hoidettiin maan alla kulkevan huoltotunnelin kautta. Lisäksi alemmat kerrokset olivat jatkuvassa käytössä koko remontin ajan, mikä piti ottaa työvaiheiden suunnittelussa huomioon. Esimerkiksi datakaapelin läpivienti nousukuilua pitkin ylimpään kerrokseen vaati asian sopimista kaikkien alempien kerrosten vuokralaisten kanssa. Teknisiin tiloihin oli turvallisuussyistä rajoitettu pääsy, koska rakennuksessa toimi muiden muassa lakiasiantoimistoja.

Sijainti jatkuvasti käytössä olevassa vilkkaassa keskustakorttelissa edellyttää kaikilta tekijöiltä huolellista työsuunnittelua ja lujaa ammattitaitoa.

SW-Sähkö on vastannut erilaisista sähkötöistä myös varsinaisen kauppakeskuksen puolella. Vuokaralaisten tilaamista suunnitelmista vastaa kiinteistön omistavan Spondan oma tiimi. SW-Sähkö toteuttaa niiden mukaan muutokset. Näistä esimerkkinä tyhjentyneen liiketilan muuttaminen ravintolakäyttöön sopivaksi. Myös asiakkaille tarkoitettujen wc-tilojen sähkötyöt ovat SW-sähkön toteuttamat.

Citycenterissä liikkeet ovat arkisin avoinna pääosin klo 9-21.  Tämä on edellyttänyt myös asentajilta poikkeuksellisia työaikoja. Kiinteistön muiden vuokralaisten liiketoiminta ei saa häiriintyä ja sähköasennuksia tehdään tarpeen mukaan aikaisin aamulla tai vastaavasti vasta liikkeiden sulkemisajan jälkeen.

Muita kohteitamme

Energiajärjestelmän uudistus teollisuuskiinteistöihin

Lämpöjokeri asensi lahtelaiseen teollisuuskiinteistökohteeseen ilma-vesilämpöpumput tuomaan säästöä energiakustannuksiin.
IV-urakointi
LV-urakointi
Sähköurakointi
Päijät-Häme

Länsimetro

Länsimetron projekti oli haaste rakentajille pituutensa ja monipuolisuutensa vuoksi. Quattroservicesin kokemukselle tunnelirakentamisesta oli käyttöä.
Sähköurakointi
Uusimaa

Turvatekniikkaa Terrafamelle

Capcon (Capitis Control) toimii Pohjois-Suomessa monimetalliyhtiö Terrafamen luottokumppanina turvatekniikkasioissa. Tehdasalueen laajuus ja monet järjestelmät ovat…
Turvatekniikka
Kainuu