Sähkömiehestä työnjohtajaksi

Jyrki Väisänen on edennyt Mikenti Talotekniikan sähköosaston työnjohtajaksi pitkää tietä. Vahva kokemus auttaa, kun hän ratkoo päivittäisiä pulmatilanteita ja johtaa työmaita.

– Valmistuin sähköasentajaksi 1986 ja työskentelin asentajana ja kärkimiehenä monenlaisissa kohteissa. Web Sähkössä aloitin vuonna 2010 kärkimiehen tehtävissä, mutta sitten alkoi polvi vihoitella. Kävi selväksi, että liikkuminen työmailla olisi liian vaikeaa. Minulle avautui mahdollisuus ryhtyä työnjohtajaksi, ja tässä voin hyödyntää kaikkea oppimaani – ja nyt saan aivan uuden näkökulman projekteihin, Jyrki Väisänen kertoo tyytyväisenä urastaan.

Millaista on sähköurakoinnin työnjohtajan työ?

– Minulla on tavallisesti 3–4 työmaata pyöritettävänä. Työnjohtajan tärkein tehtävä on auttaa asentajia onnistumaan. Heidän työnsä ei saa keskeytyä. Työnjohtajan rooli vaatii yhteistyökykyä sekä omassa tiimissä että tilaajien, yhteistyökumppaneiden ja muiden urakoitsijoiden kanssa. Työmailla kaikkien edut on sovitettava yhteen, Jyrki sanoo.

Urakointiprojektien onnistumisessa paljon riippuu töiden sujuvasta kulusta. Työnjohtaja valvoo, että dokumentit ja tilaukset ovat kunnossa ja ajallaan paikalla. Kärkimiesten kanssa Jyrki suunnittelee resurssien järkevää käyttöä, jotta työmaalla ovat oikeat tekijät oikeaan aikaan.

Miten ratkaiset ongelmatilanteet?

Työnjohtajan kuuluu reagoida nopeasti myös silloin, kun joku alkaa tökkiä työmaalla.

– Elämässä sattuu aina joskus yllätyksiä. Tärkeintä on, että heti kun huomataan esimerkiksi työn myöhästyminen, siitä raportoidaan kirjallisesti urakoitsijapalaverissa tai työmaakokouksessa. Yhdessä sitten löydetään ratkaisumalli, joka sopii kaikille ja jolla päästään tavoitteisiin.

Pidä huolta jaksamisestasi, niin työ sujuu

Jyrki neuvoo jokaista myös kuuntelemaan ihmisiä sekä omaa itseään. Nämä evästykset ovat tärkeitä, sillä ne auttavat pysymään työelämässä pidempään.

– Kuuntele ihmisiä, niin saat oman asiasi paremmin eteenpäin. Jokainen työmaa vaatii hyvää yhteispeliä. Yhtä tärkeää on pitää huolta itsestään ja omasta jaksamisestaan. Nuku riittävästi, liiku säännöllisesti ja syö terveellisesti, niin jaksat priorisoida työasioita silloin, kun niiden aika on. Myös lisäkoulutus ja oppiminen antaa voimia ja virkeyttä.

Kiinnostuitko työpaikasta Mikenti Talotekniikassa? Laita viestiä Mikko Virtaselle, mikko.virtanen@mikentitalotekniikka.fi tai 040 576 3323. Lisätietoja yhtiöstä.