Rakennusautomaation merkitys kasvaa – QMG Partners ostaa Hausmaticin

Talotekniikkakonserni QMG:n palveluliiketoimintaryhmä QMG Partners ostaa Hausmaticin, joka urakoi ja huoltaa kerrostalojen rakennusautomaatiota Uudellamaalla.

QMG jatkaa strategiansa mukaisesti yritysostoja, ja 31.12. allekirjoitetulla kaupalla konserniin liittyy keravalainen Hausmatic Oy. Kerrostalojen rakennusautomaatiojärjestelmiin erikoistuneen yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 2 miljoonaa euroa ja siinä toimii 8 automaatioammattilaista.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakkuuksiin. Hausmaticin osakkaat toimitusjohtaja Harri Havurinne ja automaatioasiantuntija Roope Ylönen sekä yhtiön henkilöstö jatkavat tehtävissään. Havurinne ja Ylönen liittyvät kaupan myötä osakkaiksi pohjoismaiseen talotekniikkakonserniin, jonka QMG ja ruotsalainen Sandbäckens muodostivat kesällä 2021.

Huoneistokohtainen automaatio kasvattaa urakoita

– Rakennusautomaation merkitys ja osuus työstä kasvaa, kun liikutaan kohti huoneistokohtaista automaatiota. Hausmatic keskittyy asuintalojen moderniin automaatioon, joten olemme hioneet prosessimme niihin rakennushankkeisiin sopiviksi. Se on välttämätöntä, koska automaatio toteutetaan aivan talon valmistuessa. Asennuksen, testauksen ja käyttöönoton on tapahduttava sulavasti ja tehokkaasti, Harri Havurinne kuvaa markkinaa ja vaatimuksia.

– Liittyminen QMG:hen mahdollistaa palveluvalikoiman laajentamisen ja luo ammatillisesti kiinnostavia näkymiä henkilöstöllemme. Odotan mielenkiinnolla sparrausta konsernin muiden yhtiöiden kanssa, Havurinne jatkaa.

QMG rakentaa valtakunnallista automaatiotarjoomaa

QMG-konserni on kasvanut merkittäväksi rakennusautomaation tarjoajaksi sekä Uudellamaalla että valtakunnallisesti.

– Tämä kauppa tuplaa QMG Partnersin automaatioliiketoiminnan Uudellamaalla. Meillä on nyt täällä kaksi alan yhtiötä, AET-Automaatio ja Hausmatic, joilla molemmilla on vahvaa osaamista ja laaja oma asiakaskunta, kertoo QMG Partnersin toimitusjohtajana vuoden 2022 alusta lähtien työskentelevä Pekka Pöykkö.

– Näiden lisäksi konsernin tytäryhtiöistä rakennusautomaatiota tekevät Quattroservices pääkaupunkiseudulla, Ajansähkö Keski-Suomessa, Paikallis-Sähkö Pohjois-Suomessa sekä Tammi Kiinteistötekniikka ja ORS Service Pohjanmaalla, Pekka Pöykkö jatkaa.

QMG on luonut valtakunnallisen asiantuntijaverkoston, joka tukee tytäryhtiöitä erikoisosaamisissa. Verkoston on rakentanut Matti Ranne, joka vastaa konsernin johtoryhmässä strategisista projekteista. Ranne toimi vuoden 2021 loppuun saakka myös QMG Partnersin toimitusjohtajana.

– Hausmatic tuo tärkeän palan lisää asiantuntijaverkostoomme ja vahvistaa kilpailukykyämme automaatiossa, Matti Ranne toteaa.

Kuvassa Hausmaticin Harri Havurinne ja Roope Ylönen sekä QMG Partnersin Pekka Pöykkö (kuva: Juha Sarkkinen)

Lisätietoja:

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, 050 432 4822, pekka.poykko@qmg.fi

Matti Ranne, johtaja, strategiset projektit, QMG-konserni, 0400 317 110, matti.ranne@qmg.fi

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, QMG-konserni, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Harri Havurinne, toimitusjohtaja, Hausmatic Oy, 040 861 8811, harri.havurinne@hausmatic.fi