QMG ostaa KT Paloturvapalvelut ja vahvistaa turvallisuuspalveluitaan

Talotekniikkakonserni QMG ostaa tuusulalaisen KT Paloturvapalvelut, joka tarjoaa paloturvapalveluita pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa sekä projekteissa ja sopimusasiakkaille valtakunnallisesti.

KT Paloturvapalvelut tarjoaa kunnille, ammattimaisille kiinteistönomistajille, kauppakeskuksille ja asuinkiinteistöille sekä teollisuudelle rakenteellisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Valikoimassa ovat muun muassa palokatkot, savunpoisto, turva- ja merkkivalot, pikapalopostit, palovaroitinjärjestelmät, sammutinhuolto sekä väestönsuojien huolto ja asiantuntijapalvelut. Yhtiön palveluksessa on 30 ammattilaista ja vuoden 2022 sen liikevaihto yltää 2,46 miljoonaan euroon.

KT Paloturvapalvelut liittyy QMG Partners -verkostoon, jossa toimii 11 yritystä pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Yrittäjät Joona Timonen ja Pertti Kekkonen sekä koko henkilöstö jatkavat tehtävissään. Timonen ja Kekkonen liittyvät myös QMG:n emoyhtiön Nimlaksen osakasohjelmaan.

– Turvallisuuspalveluiden merkitys sekä ihmisten että rakennusten turvallisuudelle kasvaa. Joonan ja Pertin vahva joukkue täydentää hienosti QMG:ta ja QMG Partnersia ja tuo meille lisää palveluita paloturvallisuuden kunnossapitoon. Yhtiön osaaminen ja asiakaspalvelu ovat laajasti tunnustettuja, ja se näkyy hyvissä kasvuluvuissa, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo.

QMG Partnersiin kuuluu Uudellamaalla entuudestaan Palokatkot Vänskä, joka keskittyy enemmän uudiskiinteistöjen ja teollisuuden palokatkoratkaisuihin.

Väestönsuojissa kunnossapito, ohjeistus ja vastuuhenkilöiden valmiustaso ratkaisevat

Toimitusjohtaja Joona Timonen on toiminut kiinteistöturvallisuusalalla 16 vuotta ja tekninen johtaja Pertti Kekkonen 35 vuotta. He perustivat KT Paloturvapalvelut vuonna 2017.

– Kiinteistöjen paloturvallisuudessa on paljon korjausvelkaa. Kuten esimerkiksi sisäministeriön työn alla oleva selvitys osoittaa, vain kolmannes Suomen kiinteistöistä on väestönsuojien osalta ajan tasalla. Säännöllinen huolto, tarkastukset ja kunnossapito jäävät liian helposti tekemättä. Niistä kertyy suuri lasku, kun ne joudutaan huoltamattomuuden vuoksi joko kokonaan uudistamaan tai saneeraamaan – puhumattakaan riskeistä, joita puutteista aiheutuu, Joona Timonen kertoo.

KT Paloturvapalvelut tarkastaa, huoltaa ja uudistaa vuosittain satojen kiinteistöjen väestönsuojia. Viime vuonna yhtiö solmi puitesopimuksen Helsingin kaupungin noin 800 väestönsuojasta.

– Kiinteistönomistajan tulee huolehtia, että kunnossapito tehdään säännöllisesti, ohjeet ja dokumentointi väestönsuojista ovat ajan tasalla sekä väestönsuojeluorganisaation vastuuhenkilöt on nimetty ja he ovat tietoisia tehtävistään ja väestönsuojansa huoltotarpeista. Tarkastuksissa varmistamme väestönsuojan ilmanvaihtolaitteiden, ovien ja luukkujen toiminnan sekä rakenteiden teknisen kunnon, huollamme ylipaineventtiilit ja ylipainemittarin, teemme tiiveyskokeet, toimitamme uusia varusteita vanhentuneiden tilalle sekä annamme opastusta, Pertti Kekkonen toteaa.

– Valveutuneisuutta turvallisuusasioista on lisättävä. Laiminlyödyt huollot ovat rakennusten korjausvelkaa siinä missä tekemättömät remontit, Joona Timonen täydentää.

KT Paloturvapalveluiden yrittäjät näkevät liittymisen QMG:hen vahvistavan resursseja kasvuun jatkossakin.

– Olemme kasvaneet vauhdilla viime vuonna ja tarvitsemme lisää osaajia taloon. Paloturvatyöstä kun ei voi automatisoida paljoakaan, vaan pätevän asiantuntijan on aina mentävä paikalle. QMG Partnersin verkosto tarjoaa meille hyviä yhteistyömahdollisuuksia, Timonen ja Kekkonen sanovat.

Kuvassa QMG Partnersin Pekka Pöykkö (vas.) , Pertti Kekkonen ja Joona Timonen.

Lisätietoja:

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, pekka.poykko@qmg.fi 050 432 4822

Joona Timonen, toimitusjohtaja, KT Paloturvapalvelut Oy, joona.timonen@paloturvapalvelut.fi, 010 274 2181

KT Paloturvapalvelut

KT Paloturvapalveluiden toiminnan painopiste on pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Sen lisäksi yhtiö palvelee projekti- ja sopimusasiakkaita valtakunnallisesti.

KT Paloturvapalvelut tarjoaa kiinteistöjen rakenteellisia paloturvallisuusratkaisuja. Valikoimassa ovat palokatkot, savunpoisto, turva- ja merkkivalot, pikapalopostit, palovaroitinjärjestelmät, sammutinhuolto sekä väestönsuojien huolto ja asiantuntijapalvelut, joihin kuuluu paikannuskaavioiden, piirustusten ja pelastussuunnitelmien laatimista, koulutusta, kiinteistöjen turvallisuusauditointeja ja -kierroksia sekä poistumis- sekä alkusammutusharjoituksia. Yhtiön suunnittelu-, huolto- ja asennuskohteita ovat asuinkiinteistöt, julkiset rakennukset, liikekiinteistöt, kauppakeskukset, erilaiset toimitilat sekä asennuspalveluiden osalta myös teollisuuden rakennukset.

Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto yltää 2,46 miljoonaan euroon ja sillä on palveluksessaan 30 henkilöä. KT Paloturvapalvelut valittiin vuoden 2022 uusmaalaiseksi kaupan ja palvelualan yritykseksi.