QMG laajenee Pohjanmaalla ostamalla Vaasan Sähköpalvelun

Talotekniikkakonserni QMG ostaa liiketoimintakaupalla Vaasan Sähköpalvelun, joka tunnetaan Pohjanmaalla vahvana sähköurakoinnin ja turvatekniikan sekä uusien energiaratkaisujen osaajana.

Vaasan ja Pohjanmaan alueella vuodesta 1991 toiminut Vaasan Sähköpalvelu liittyy QMG-konsernissa Tammi Kiinteistötekniikkaan. Yhtiössä työskentelee 10 sähköurakoinnin ammattilaista ja sen liikevaihto maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella oli 0,9 miljoonaa euroa. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakasprojekteihin, vaan ne jatkuvat normaaliin tapaan. Samoin koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Vaasan Sähköpalvelua pitkään johtanut Harry Vesterkvist ottaa Tammessa sähköliiketoiminnan työpäällikön tehtävät sekä liittyy QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan. Juhani Tammi jatkaa Tammi Kiinteistötekniikan toimitusjohtajana.

– Vaasan Sähköpalvelu vahvistaa hienosti QMG:n tarjoomaa Pohjanmaalla. Yhtiön liiketoiminta jatkuu osana Tammi Kiinteistötekniikkaa, ja kasvattaa sen sähköurakoinnin kapasiteettia. Tämä kasvuloikka tuo meille myös monipuoliset edellytykset vastata Pohjanmaan hyvään kiinteistö- ja teollisuusinvestointien vireeseen, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

– Meihin kuuluvat entuudestaan Vaasassa Tammi Kiinteistötekniikka ja Automaatio T&N, Pietarsaaressa ORS Service, Kokkolassa sähköurakoitsija Mesiel ja Kokkolan LVIS-Palvelu sekä laajalla alueella toimiva turvatekniikkayhtiömme Capcon. Meitä kiinnostavat vihreän siirtymän talotekniikkaratkaisuja tarjoavat laadukkaat yritykset ja osaavat ammattilaiset, Kiiskilä jatkaa.

Tunnista parhaat mahdollisuudet kaikkina aikoina

Tammi Kiinteistötekniikka ja Vaasan Sähköpalvelu tuntevat toisensa hyvin ja arvostavat toisiaan ammattilaisina. Liiketoimintakaupan takana on Tammen liikevaihdon kasvu ja kasvava sähköurakointipalveluiden tarve.

– Vaasan Sähköpalvelu tunnetaan vahvana sähköurakoinnin ja turvatekniikan sekä uusien energiaratkaisujen osaajana. He tuovat meille lisää monipuolisia sähköurakoinnin ammattilaisia. Yhdessä pääsemme tarjoamaan laajempia kokonaisuuksia sekä LVI- ja energia- sekä sähköurakoinnin projekteissa, Juhani Tammi kertoo.

Harry Vesterkvist on työskennellyt Vaasan Sähköpalvelussa perustamisvuodesta 1991 lähtien.

Yli 30 vuoden yrittäjäuran perusteella hän tietää, että urakoitsijan pitää tunnistaa parhaat mahdollisuudet sekä hankalampina aikoina että silloin, kun taloudessa menee hyvin.

–  Olemme vuosien varrella sähköistäneet niin teollisuutta, asuntorakentamista ja julkista sektoria, tehneet rakennusautomaatiota ja turvatekniikkaa. Nyt kasvava sarka on uusissa energiaratkaisuissa sähköautoille ja kiinteistöille. Olemme niissä pitkällä ja innostus on kova, Harry Vesterkvist kertoo.

– Arvostan Tammi Kiinteistötekniikan ammattitaitoa ja varmaa projektiosaamista. On hienoa päästä työskentelemään samaan organisaatioon. Meillä on sama arvomaailma – korostamme luotettavuutta, ahkeruutta ja jatkuvaa parantamista. Samoin QMG:sta olen saanut Heikin kautta kuvan aitona ja helposti lähestyttävänä yrityksenä. Uskon, että täydennämme hyvin toisiamme ja meidän on helppo sitoutua tähän, Vesterkvist sanoo.

Kuvassa Juhani Tammi, Harry Vesterkvist ja Heikki Kiiskilä

Lisätietoja:

Heikki Kiiskilä, Pohjois-Suomen aluejohtaja, QMG, heikki.kiiskila@qmg.fi, 040 486 2358

Juhani Tammi, toimitusjohtaja, Tammi Kiinteistötekniikka Oy, juhani.tammi@tammikiinteistotekniikka.fi, 050 325 5129

Harry Vesterkvist, toimitusjohtaja, Vaasan Sähköpalvelu Oy, harry.vesterkvist@vaasansahkopalvelu.fi, 0500 665 064