Automaatio- ja aurinkosähköosaaja Automaatio T&N liittyy konserniin

Vaasassa ja Kristiinankaupungissa toimiva Automaatio T&N on QMG-konsernin uusin jäsen. Yhtiö työllistää 8 automaatio- ja aurinkosähköammattilaista, ja sen liikevaihto oli toukokuussa 2022 päättyneellä tilikaudella noin 1,2 miljoonaa euroa.

Ostamalla Automaatio T&N Oy:n talotekniikkakonserni QMG kasvattaa tarjoomaansa rakennusautomaatiossa ja aurinkosähköasennuksissa. Molemmat palvelualueet liittyvät vahvoihin ja ajankohtaisiin trendeihin.

– Rakennuksista tehdään koko ajan älykkäämmin ohjattuja, joten rakennusautomaation merkitys kasvaa. Samoin teollisuudessa automaatio parantaa tuottavuutta ja yritysten kilpailukykyä. Energiantuotannossa aurinkosähkö on nopeasti nousemassa yhdeksi fossiilisten polttoaineiden korvaajista. QMG haluaa olla näissä trendeissä vahvasti mukana, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä sanoo.

– Automaatio T&N edustaa korkeatasoista osaamista alallaan. Yrityskauppa on QMG:n strategian mukainen eli haemme taitavia ja kannattavia yrityksiä talotekniikan eri sektoreilta. Entuudestaan QMG:hen kuuluvat Pohjanmaalla ja rannikkoseudulla Tammi Kiinteistötekniikka Vaasassa, ORS Service Pietarsaaressa, Kokkolan LVIS-Palvelu sekä Capcon Kokkolassa ja Seinäjoella, Heikki Kiiskilä jatkaa.

Tähtäimessä monipuolisemmat projektit ja ajatusten sparraus kollegoiden kanssa

Automaatio T&N jatkaa toimintaansa omalla nimellään ja nykyisissä toimitiloissaan Vaasassa ja Kristiinankaupungissa. Henkilöstö kokonaisuudessaan jatkaa tehtävissään vanhoina työntekijöinä. 

– Jatkamme projektien toteuttamista ja asiakaspalvelua vakiintuneiden kumppaniemme kanssa kuten ennenkin. Uutta se, että meillä on nyt suuren konsernin tuki toiminnan kehittämisessä ja järjestelmissä, Automaatio T&N:n yrittäjät Petri Tikkala ja Mats Nordgren kertovat.

– QMG:ssa meitä kiinnosti saada lisää resursseja monipuolisempia projekteja varten. Lisäksi on hienoa päästä sparraamaan muiden yritysten johdon ja asiantuntijoiden kanssa ratkaisuista ja palveluiden kehittämisestä.

Petri Tikkala ja Mats Nordgren tulevat yrityskaupan jälkeen sijoittajina mukaan QMG:n pohjoismaisen emoyhtiön Nimlaksen omistajaohjelmaan.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Mats Nordgren, Heikki Kiiskilä, Petri Tikkala.

Lisätietoja:

Heikki Kiiskilä, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja ja Kokkolan LVIS-Palvelun
toimitusjohtaja, 040 4862 358, heikki.kiiskila@qmg.fi

Petri Tikkala, toimitusjohtaja, Automaatio T&N, 050 441 9261, petri.tikkala@atn.fi

Mats Nordgren, tekninen johtaja, Automaatio T&N, 050 441 9262, mats.nordgren@atn.fi