Petri Pajunen Mikentin LVI-urakoinnin johtoon Leppävirralla

Mikenti Oy Jypron Leppävirran LVI-liiketoiminnan johtajana aloittaa vuoden 2022 alussa Petri Pajunen, joka seuraa johdossa Teuvo Suomalaista. Mikko Sahikallio jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Talotekniikkakonserni QMG:n alkuperäinen ydin oli Mikenti. Yhtiö tunnetaan nykyään Mikenti Oy Jyprona eli moduulirakentamisen LVI-osaajana, jonka toteutuksia toimitetaan ympäri maata muun muassa koulurakennusprojekteihin. Yhtiö valmistaa LVI-elementtejä Leppävirralla ja sprinklerijärjestelmiä Jyväskylässä.

Leppävirran LVI-liiketoimintaa vetämään on nimitetty Petri Pajunen, joka on aiemmin toiminut yhtiön LVI-projektipäällikkönä ja teknisenä johtajana. Talotekniikka-alalla 38 vuotta ja viimeiset 18 vuotta Mikentissä työskennellyt Teuvo Suomalainen siirtää vetovastuun Petrille joulukuussa ja jää kevään 2022 aikana vapaalle säännöllisestä työelämästä.

– Kiitämme Teuvoa lämpimästi pitkästä urasta, työtoveruudesta ja johtajuudesta. Teuvo on yhdistänyt osaamiseensa kokemukset talotekniikan suunnittelijan työstä, yrittäjyydestä ja urakoinnin johtamisesta. Liiketoiminta on hyvässä kunnossa, ja Petri saa hyvät eväät, kun ottaa tehtävän vastaan, kertoo toimitusjohtaja Mikko Sahikallio, joka toimii QMG-konsernissa myös Väli-Suomen aluejohtajana.

Petri Pajunen tuntee Mikentin toiminnan hyvin sekä näkee yhtiön ja asiakkaiden tavoitteet moduulirakentamisessa selkeinä.

– Moduulirakentamisen volyymi kasvaa tasaisesti, kun sen hyödyt tulevat tutuiksi. Työmaalogistiikka ja projektien ennustettavuus paranevat samalla, kun suunnitelmallinen toiminta vähentää materiaalihukkaa. Jatkamme palvelutason kehittämistä ja lisäämme esivalmistusta, Petri Pajunen toteaa.

Talotekniikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia

Arvostettuna konkarina Teuvo Suomalainen on siirtänyt tietoa seuraajalleen ja nostaa myös esiin syitä, miksi talotekniikka on tulevaisuuden ala tekniikasta kiinnostuneille nuorille.

– Talotekniikka uudistuu, muuttuu ja kehittyy vauhdilla. Lisäksi se tarjoaa paljon erilaisia uramahdollisuuksia. Työllisyys on hyvä ja pidän etenemismahdollisuuksia monipuolisina, Teuvo Suomalainen arvioi.

Kuva: Teuvo Suomalainen (oik.) siirtää vetovastuun Petri Pajuselle

Lisätietoja:

Mikko Sahikallio, toimitusjohtaja, Mikenti Oy Jypro ja aluejohtaja, QMG, 050 477 0707, mikko.sahikallio@qmg.fi

Petri Pajunen, johtaja, LVI, Mikenti Oy Jypro, 0400 232 086, petri.pajunen@mikenti.fi