Talotekniikkakonserni QMG myy Venäjän-liiketoiminnot ja keskittyy Suomen toimintojen kasvattamiseen

QMG myy Venäjän-liiketoimintonsa paikalliselle johdolle. Kaupan tarkoituksena QMG-konsernilla on keskittyä vahvistamaan markkinaosuuttaan Suomessa sekä maantieteellisesti että palvelulajeittain.

– Jatkamme orgaanista kasvua talotekniikkahuollossa ja -urakoinnissa yritysostoilla. Täydennämme markkinapeittoamme sekä maantieteellisesti että palvelulajeittain, jotta pystymme palvelemaan mahdollisimman kattavasti koko maassa. QMG-konserni kasvoi viime vuonna 30 prosenttia ja toukokuussa hankitun Calto-konsernin myötä liikevaihtomme kohoaa jo noin 180 miljoonaan euroon, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Uusi omistaja Östen Björkman on kokeneimpia suomalaisia Venäjän-urakoinnin osaajia

Quattro Mikenti Groupin pitkäaikainen Venäjän-maajohtaja Östen Björkman ostaa konsernilta Suomeen rekisteröidyn Quattroservices International Operations -yhtiön, johon kuuluu kolme venäläistä tytäryhtiötä. Niillä on Venäjällä runsaat 130 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon työntekijää ja liikevaihtoa noin 20 miljoonaa euroa.

Myytävä yhtiö muodostettiin vuoden 2018 lopussa, kun QMG jakoi Quattroservices-tytäryhtiönsä toiminnan Quattroservices Oy:ksi ja Quattroservices International Operations Oy:ksi. Yrityskaupan jälkeen jälkimmäinen tullaan rekisteröimään uudella nimellä.

Östen Björkman on työskennellyt talotekniikkaurakoinnin johtotehtävissä Venäjällä vuodesta 1993 alkaen, joten hän tuntee markkinan. Björkman siirtyi QMG:lle 2013, kun Mikenti Yhtiöt osti Quattroservicesin. Hän oli johtanut organisaation Venäjän-liiketoimintaa jo vuodesta 2003 lähtien.

– Jatkamme Venäjällä samoilla selkeillä periaatteilla kuin tähän saakka: palvelemme kansainvälisiä rakennuttajia ja tarjoamme parasta laatua niin teknologiassa kuin asennuksissa. Oma teknologian maahantuonti tuo kilpailuetua suhteessa paikallisiin yrityksiin. Olemme vahvoja muun muassa teollisuuden urakoinnissa ja kauppakeskusten huollossa ja kunnossapidossa, Östen Björkman sanoo.

– Uskon, että näiltä markkinoilta löytyy riittävästi kannattavia projekteja jatkossakin. Venäjällä pärjää, kun suhtautuu riskeihin ja mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti sekä oppii sopeutumaan jatkuvaan muutokseen, Björkman toteaa.

– Olemme iloisia, että Östen jatkaa International Operations -yhtiön omistajana ja toimitusjohtajana. Hän nauttii vahvaa arvostusta sekä toimialalla että asiakkaiden keskuudessa Venäjällä. Kaupalla ei ole vaikutusta QMG:n työpaikkoihin tai asiakassopimuksiin Suomessa, ja Quattroservices Oy jatkaa työtään Suomessa entiseen tapaan, Kimmo Liukkonen kertoo.

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, Quattro Mikenti Group, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Östen Björkman, toimitusjohtaja, Quattroservices International Operations Oy
puh. 040 903 1240 (tai +7  916 138 55 59)
osten.bjorkman@quattroservices.fi