Quattro Mikenti Group muokkaa omistusrakennettaan

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupin omistusrakenne muuttuu. Perustaja Henri Juvan omistus laskee noin 10 prosenttiin aiemmasta noin 70 prosentista ja konsernin emoyhtiössä henkilöstön omistus kasvaa yli 20 prosentin. Järjestelyn toteutuksessa on mukana pääomasijoittaja Adelis Equity Partners, jonka rahasto merkitsee noin 70 prosenttia Quattro Mikenti Groupin emoyhtiön osakkeista.

– Luomme ainutlaatuisen omistusrakenteen. Henkilöstölle tarjotaan laajalti mahdollisuutta tulla osakkaiksi emoyhtiöön ja samanaikaisesti avainhenkilöillä säilyy omistusta tytäryhtiöissä, mikä korostaa liiketoiminnan paikallisuutta” hallituksen puheenjohtaja Henri Juva kertoo.

Quattro Mikenti Groupista tulee kokoluokassaan harvinaisen vahvasti talotekniikka-ammattilaisten omistama yritys.

-Omistusrakenteen muutos tukee kasvustrategiaamme, antaa eväät tarttua suurempiinkin yritysjärjestelyihin ja varmistaa jatkuvan kasvun taloudelliset edellytykset. Olemme runsaan vuosikymmenen aikana perustaneet tai ostaneet 21 yritystä. Jokainen on löytänyt hyvin paikkansa konsernista. Orgaanisesti haluamme kasvaa vähintään markkinoiden tahtiin. Kasvua vauhditamme jatkamalla yrityskauppoja”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

-Urakointiliiketoiminta on ja pysyy paikallisena, ja henkilöiden osaaminen ratkaisee menestyksen. Quattro Mikenti Group toimii jatkossakin hajautetun johtamisen mallilla, joka korostaa liiketoiminnan ja tulosvastuun paikallisuutta. Konsernin tehtävä on tukea tytäryhtiöitä. Kun omistus on kahdessa portaassa, konsernissa ja paikallisesti toimivissa tytäryhtiöissä, ketteryys ja reagointikyky pysyvät terävinä”, vahvistaa Adeliksen Suomen sijoituksista vastaava partneri Rasmus Molander.

-Tulevissakin yritysjärjestelyissä tarjoamme henkilöstölle mahdollisuutta tulla omistajiksi konsernin emoyhtiöön. Haluamme kannustaa hyviä ammattilaisia ja uskomme, että tämä tekee QMG:sta entistä houkuttelevamman työnantajan”, Rasmus Molander ja Kimmo Liukkonen kertovat.

Järjestelyjen toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää Suomessa ja Venäjällä.

Lisätietoja:

Henri Juva, hallituksen puheenjohtaja, Quattro Mikenti Group Oy, puh. 0400 501910, henri.juva@qmg.fi

Rasmus Molander, partneri, Adelis Equity Partners, puh. +46 70 8237433, rasmus.molander@adelisequity.com