QMG:n emoyhtiö Nimlas kasvaa yrityskaupalla Norjaan

QMG:n emoyhtiö Nimlas Group ostaa Konstelin, joka on johtava norjalainen sähköurakointikonserni. Kaupan jälkeen Nimlas Group kuuluu johtaviin pohjoismaisiin talotekniikkayrityksiin, kun sillä on yli 3500 työntekijää sekä noin 550 miljoonan euron suuruinen liikevaihto Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Nimlas Group ostaa norjalaisen sähköurakointikonserni Konstelin. Nimlakseen kuuluvat entuudestaan QMG Suomessa ja Sandbäckens Ruotsissa.

Konsteliin kuuluu 25 sähköurakointiyritystä Etelä- ja Keski-Norjassa, eli se on samalla tavalla paikallisuutta korostava kuin QMG ja Sandbäckens.

Nimlas kasvattaa vihreää siirtymää tukevia palveluitaan

Nimlaksen tavoitteena on nousta johtavaksi innovatiivisten ja vastuullisten talotekniikkaratkaisujen ja -palveluiden tarjoajaksi Pohjoismaissa. Nimlaksen yhtiöt tarjoavat laajaa valikoimaa lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtojärjestelmiä sekä sähkö-, automaatio-, turva-, jäähdytys-, kylmä- ja muita palveluita. Konstel tuo Nimlakselle lisää digitaalisia ja energiatehokkaita ratkaisuja. Talotekniikkaratkaisuilla ja -palveluilla on tärkeä rooli, kun kiinteistöala pyrkii ilmastotavoitteitaan kohti.

– Konstelin liittyminen Nimlakseen on meille strategisesti tärkeä askel, sillä se vahvistaa sähköurakointiamme Pohjoismaissa sekä tuo meille kolmannen markkinan. Konstelin menestys perustuu laajasti se vahvaan kulttuuriin ja paikalliseen toimintaan. Lisäksi Konstelin myötä Nimlas vahvistuu vihreän siirtymän palveluissa ja saa lisää kasvumahdollisuuksia orgaanisesti ja yritysostoilla, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts kertoo.

– Liittyminen Nimlakseen avaa meille hienon tulevaisuuden näkymän. Meillä on kaikissa maissa samanlainen hajautettu ja yrittäjähenkinen toimintamalli, ja kun nyt muodostamme pohjoismaisen konsernin, se parantaa mahdollisuuksiamme kasvuun, Konstelin toimitusjohtaja Terje Myhre sanoo.

Yrityskaupan jälkeen Konstelin johto ja avainhenkilöt liittyvät Nimlaksen omistajaohjelmaan, johon kuuluu tämän jälkeen noin 300 henkilöä QMG:sta, Sandbäckensista ja Konstelista. Yrityskauppa vaatii vielä Norjan kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Yrityskaupalla ei vaikutuksia Suomeen – kasvumahdollisuuksia tutkitaan

– Olemme iloisia Nimlaksen kasvusta Norjassa tällä yrityskaupalla – se vahvistaa asemaamme kaikissa Pohjoismaissa. Ajan kuluessa luomme suhteita Konsteliin ja tutkimme yhteistyömahdollisuuksia, kuten olemme jo tehneet Ruotsissa. Kaupalla ei ole vaikutuksia QMG:n paikallisiin yhtiöihin, henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. Toimintamme jatkuu ennallaan, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Kuva: Kimmo Liukkonen ja Mikael Matts toivottavat Konstelin kollegat tervetulleeksi

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja QMG, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Mikael Matts, toimitusjohtaja, Nimlas Group, +46 76-850 16 03 (ruotsiksi tai englanniksi)

Haastattelupyynnöt myös:

Alpo Räinä, Mailand Communications, 040 5670212, alpo.raina@mailand.fi


Nimlas Group
Nimlas Group perustettiin vuonna 2021, kun ruotsalainen Sandbäckens ja suomalainen QMG saivat yhteiseksi pääomistajakseen KLAR Partnersin. Nimlas kuuluu johtaviin pohjoismaisiin talotekniikkakonserneihin. Siinä työskentelee 2300 alan ammattilaista 70 paikkakunnalla Ruotsissa ja Suomessa. Vuonna 2021 Nimlaksen liikevaihto oli noin 340 miljoonaa euroa. www.nimlasgroup.com

Konstel
Konstel on 25 paikallisesta sähköurakointiyhtiöstä koostuva konserni Etelä- ja Keski-Norjassa. Konstelin toimintamalli on samalla tavalla paikallisuutta korostava kuin QMG:lla ja Sandbäckensilla. Konstel työllistää 970 sähköalan ammattilaista ja sen pääkonttori on Lierissä, lähellä Osloa. Vuonna 2021 Konstelin liikevaihto oli noin 95 miljoonaa euroa. www.konstel.no