QMG vahvistaa kiinteistöjen paloturvallisuuspalveluitaan 

Juha Pohjola ja Marko Saviahde kättelevät.

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola Oy:n, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Konsernilla on nyt kahdeksan turvatekniikka- ja paloturvallisuusyhtiötä Suomessa. 

Talotekniikkakonserni QMG tarjoaa turvatekniikkapalveluita lähes koko maassa, ja viimeisin hankinta kasvattaa palettia pääkaupunkiseudulla, kun Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola liittyy konserniin yrityskaupalla. 

Vuonna 1999 perustettu Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola keskittyy paloilmoitin-, turvavalo- ja savunpoistojärjestelmien asennukseen ja huoltoon. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa julkisen sektorin sairaala- ja sotekiinteistöt sekä sähköurakoitsijat, rakennusliikkeet ja teollisuusyritykset. Kohdekiinteistöihin kuuluu sekä uudisrakennuksia että saneerausprojekteja.  

Viimeksi päättyneellä tilikaudella yhtiö saavutti 8 hengen organisaatiolla 1,3 miljoonan euron liikevaihdon. Liiketoiminnasta vastaa palvelupäällikkö Juha-Pekka (Juha) Pohjola. 

Vahvoja tiimejä yhteistyössä FireSecin kanssa 

QMG:n organisaatiossa Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola jatkaa omalla nimellään ja ryhtyy yhteistyöhön FireSecin kanssa. FireSec toimii 12 ammattilaisen voimin Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. 

– FireSec tuli mukaan QMG:hen vuosi sitten, ja olemme päässeet hyvin vauhtiin. Toimintamme kasvaa sekä Pirkanmaalla että pääkaupunkiseudulla. Nyt yhteistyö Juhan kokeneen tiimin kanssa vahvistaa meidän molempien palveluvalikoimaa. Kummallakin yhtiöllä on erikoisosaajia ja kokemusta eri toimialoilta, ja pystymme muodostamaan vahvoja tiimejä asiakkaillemme, kertoo Firesecin toimitusjohtaja Marko Saviahde. 

– Paloturvallisuuden rakentaminen ja ylläpitäminen on tärkeä palvelu asiakkaillemme, jotka haluavat minimoida riskejä kiinteistöomaisuutensa hoidossa. Meillä on tässä tärkeä rooli Etelä-Suomessa, toteaa Marko Saviahde.  

Etäkäyttöisyys lisääntyy myös paloturvatekniikassa 

Juha Pohjola tuntee paloturvatekniikan kehityksen, sillä hän on työskennellyt paloturva-alalla jo 35 vuotta. Koulutukseltaan hän on tietoliikenneteknikko. 

– Paloilmoittimet, turvavalot ja savunpoisto parantavat turvallisuutta ja tukevat pelastustoimia. Teemme järjestelmien asennusten, vuosihuoltojen ja korjausten lisäksi suunnittelua, käyttöönottoja, tarkastuksia ja testauksia, Juha Pohjola kertoo. 

– Uutena ilmiönä lisääntyy järjestelmien etäkäytettävyys. Näitä ominaisuuksia on jo johtavilla merkeillä laitteissaan. Meille se tarkoittaa jatkuvaa ammattitaidon päivittämistä koulutuksilla ja tiedonhankinnalla. Tämä on kiinnostava ammatti, jos pidät teknologiasta, joka turvaa ihmishenkiä, Juha Pohjola sanoo. 

Kuva: Juha Pohjola (vas.) ja Marko Saviahde.

Lisätietoja: 

Marko Saviahde, toimitusjohtaja, FireSec Oy, marko.saviahde@firesec.fi, 044 9815459 

Juha Pohjola, Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola Oy, juha.pohjola@paloilmoitinhuolto.fi, 050 3366936 

Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola Oy lyhyesti 

Paloilmoitinhuolto Jukka Pohjola keskittyy paloilmoitin-, turvavalo- ja savunpoistojärjestelmien asennukseen ja huoltoon pääkaupunkiseudulla. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa julkisen sektorin sairaala- ja sotekiinteistöt sekä sähköurakoitsijat, rakennusliikkeet ja teollisuusyritykset. Kohdekiinteistöihin kuuluu sekä uudisrakennuksia että saneerausprojekteja.  

Yhtiön liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 1,3 miljoonaa euroa. Liiketoiminnasta vastaa palvelupäällikkö Juha-Pekka (Juha) Pohjola, ja yhtiö työllistää lisäksi 7 asentajaa. 

Lisätietoja verkkosivuilta www.paloilmoitinhuolto.fi  

QMG lyhyesti 

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikan projekti- ja palveluliiketoimintaa valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu 48 tytäryhtiötä eri puolilla maata. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli 270,1 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. 

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.  

Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi  

Päätiedot Nimlas Groupista 

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää 4000 talotekniikka-ammattilaista yli 120 tytäryhtiössä Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.  

Nimlas-konserni tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys-, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla markkinoiden vastuullisin talotekniikkakonserni, joka muodostaa parhaan ympäristön alan yrityksille ja ammattilaisille. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma). 

Lisätietoja verkkosivuilta www.nimlasgroup.com 

Uusimmat artikkelit

QMG:n tytäryritysten johto pitävät käsissään kunniakirjoja.

Työturvallisuuden tähdet saivat tunnustusta

QMG palkitsi jälleen tytäryhtiöitään ansiokkaasta työturvallisuuskehityksestä. 19 QMG:n tytäryritystä saavutti arvokkaan tapaturmataajuus nolla -tason vuonna…

Kouvolan Putki- ja Poltinhuolto sekä QMG

Kymenlaakson monipuolisin LVI-urakoitsija liittyy QMG-konserniin

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Kouvolassa KVL Putki- ja Poltinhuolto Oy:n, joka tarjoaa seudun monipuolisimmat LVI-palvelut. Siitä…

Antti Rousu

QMG vastaa energiatehokkuuspalveluiden kysyntään vahvistamalla valtakunnallista GreenValue-verkostoaan

Talotekniikkakonserni QMG vahvistaa valtakunnallisen rakennusautomaatioverkostonsa yhteistyötä ja tarjoaa jatkossa GreenValue-palvelukonseptin mukaisia kiinteistöjen energiatehokkuuspalveluita ympäri Suomen.…