QMG Partners kasvaa – JTL Building Control liittyy Hausmaticiin

QMG Partnersiin kuuluva rakennusautomaatioyhtiö Hausmatic ostaa JTL Building Controlin rakennusautomaatioliiketoiminnan. Kaupan yhteydessä neljä automaatioasentajaa ja yksi projektinhoitaja siirtyvät Hausmaticin palvelukseen ja pari henkilöä myöhemmin.

Uudisasuntojen rakennusautomaatioon keskittyvällä Hausmaticilla on hyvä tilauskanta pitkälle eteenpäin. Liiketoimintakauppa tuo sille uusia asiakkuuksia ja lisää päteviä tekijöitä.

– Toimintamme laajenee, koska automaation merkitys kasvaa, ja rakennuksissa ja asunnoissa on entistä enemmän teknologiaa. Energianhinnan nousu ja vihreä siirtymä tuovat meille myös lisää tehtäviä. Hienoa, että saamme lisää rakennusautomaation ammattilaisia tiimiimme, Hausmaticin toimitusjohtaja Harri Havurinne kertoo.

QMG Partnersin verkostoon kuuluu 11 talotekniikkapalveluita tarjoavaa yritystä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

– Kasvamme sekä operatiivisesti että yrityskauppojen kautta. Aiemmin tänä vuonna QMG Partnersiin ovat liittyneet Hausmatic tammikuussa ja kylmätekniikan osaaja Fincold maaliskuussa, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö toteaa.

– JTLBC:n toimintaperiaatteet kunnioitus, luottamus, vastuullisuus ja yhteistyö sopivat hyvin QMG:n kulttuuriin, joten otamme innolla vastaan uudet automaatio-osaajat, Pekka Pöykkö sanoo.

Hyvä kehitysympäristö rakennusautomaation tekijöille

Yhteinen arvopohja ja vahva osaaminen olivat merkittävä tekijä, kun JTLBC:n osaomistajat Pasi Mattila ja Esa Taipale etsivät uutta kotia automaatio-osaajilleen. He jatkavat kaupan jälkeen toisen liiketoimintansa, teollisuuden sähkö- ja automaatiosuunnittelun ja -asennusten parissa.

– Hausmatic kuuluu rakennusautomaation suunnannäyttäjiin, ja Harri ja hänen tiiminsä tunnetaan alalla hyvinä ja vastuullisina tekijöinä. Asentajillemme tämä on ammatillisesti hieno askel, he saavat hyvän kehittymisympäristön, Pasi Mattila ja Esa Taipale toteavat.

Kuvassa Seppo Pelkonen, Vadim Leinonen ja Johan Löfgren. Kuvaaja: Vesa-Matti Väärä

Lisätietoja:

Timo Keränen, toimitusjohtaja, Paikallis-Sähkö Oy, 045 605 9717

Seppo Pelkonen, toimitusjohtaja, Calto Service Oy, 040 867 0881

Antti Koret, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu Oy, 0400 434 657

Vadim Leinonen, sähkötöidenjohtaja, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu Oy, 040 759 6460