QMG ostaa Ajansähkön ja vahvistaa asemiaan Keski-Suomessa

Talotekniikkakonserni QMG kasvattaa palveluitaan, kun jyväskyläläinen Ajansähkö liittyy konserniin eilen solmitulla kaupalla. Pidemmän aikavälin tavoitteena on kokonaistalotekniikkapalvelun tarjoaminen Keski-Suomessa. Ajansähkön yrittäjät Heimo Niininen ja Erkki Ahtiainen sekä koko henkilöstö jatkavat tehtävissään.

Vuonna 1987 perustettu Ajansähkö on pitkään ollut alueensa vahvimpia yksityisiä sähkö- ja teleurakoitsijoita. Yhtiön palveluihin kuuluvat myös turvatekniikka ja automaatiourakointi, joka mahdollistaa erikoispalveluita, kuten vaativien kohteiden valaistuksenohjausta.

Ajansähkö palvelee rakennusliikkeitä ja kiinteistönomistajia, ja on tunnettu muun muassa laajoista koulu- ja sairaalasähköistyksistään. Ajansähkön liikevaihto oli 6,3 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja se työllistää noin 30 ammattilaista Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

QMG on Suomen kolmanneksi suurin talotekniikkayritys. Kesäkuussa 2021 KLAR Partners osti QMG:n ja rakentaa siitä ja ruotsalaisesta Sandbäckensista pohjoismaista talotekniikkakonsernia.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan, vaan he jatkavat nykyisissä tehtävissään. Toimitusjohtaja Heimo Niininen ja urakkalaskennasta vastaava Erkki Ahtiainen jatkavat yritysten vetäjänä sekä liittyvät uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi.

Jyväskylän seudun kiinteistöhankkeet kiinnostavat Ajansähköä ja QMG:ta

– Ajansähkö tuo meille osaavan ja arvostetun joukkueen talotekniikan sähkö-, turva- ja automaatiopuolelle. Yhtiö tekee pitkäjänteistä työtä asiakkaidensa kanssa ja sen ammattitaitoon luotetaan. Hienoa päästä tekemään yhdessä töitä, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio sanoo.

Ajansähkön yrittäjiä yrityskaupassa kiinnostavat ennen muuta kasvumahdollisuudet. Sähköurakoinnissa heillä on hyvä markkinaosuus, mutta alueen monet rakennushankkeet, kuten Eteläportin alue, Hippoksen alue ja Vanhan sairaalan alue tarvitsevat aikanaan monipuolista talotekniikkaa.

– Olemme Erkin ja henkilöstön kanssa jo pidempään miettineet monipuolisempaa talotekniikkatarjoomaa. Olemme tehneet hankkeita hyvien yhteistyökumppanien kanssa. Nyt QMG:ssa pääsemme tarjoamaan suurempia kokonaisuuksia saman konsernin voimin. Myös ammattitaitoiselle henkilöstöllemme tämä tuo hienoja kasvun paikkoja omalla uralla, Ajansähkön toimitusjohtaja Heimo Niininen kertoo.

QMG jatkaa yritysostoja myös uuden omistajan aikana

QMG-konserni jatkaa yritysostoja ja orgaanista kasvua yhdistävällä kasvustrategialla myös uuden pääomistajan aikana. Viimeisen runsaan vuoden aikana QMG on tehnyt Suomessa kymmenen yritysostoa ja nostanut henkilömääränsä 1100 ammattilaiseen.

– Jatkamme alueellisesti vahvan talotekniikkakonsernin rakentamista, ja siinä arvostetuilla ja taitavilla paikallisilla yhtiöillä on avainrooli. He tuntevat asiakkaat ja paikallisen bisneksen, ja konserni tukee heitä, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

– Tulemme vahvistamaan markkinapeittoamme myös Keski-Suomessa lähiaikoina. Haluamme tarjota alueen kiinteistönomistajille ja rakennusliikkeille kokonaistalotekniikkapalvelua, jota olemme konseptoineet ja ottaneet käyttöön monissa kohteissa, Kimmo Liukkonen lisää.

Kuvassa Kimmo Liukkonen, Mikko Sahikallio, Heimo Niininen ja Erkki Ahtiainen

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, QMG-konsernin toimitusjohtaja, kimmo.liukkonen@qmg.fi, 050 347 8997

Mikko Sahikallio, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja, 050 477 0707, mikko.sahikallio@qmg.fi

Heimo Niininen, toimitusjohtaja, Ajansähkö Oy, 040 589 4916, heimo.niininen@ajansahko.fi