Sprinkleriasiantuntija Operio liittyy QMG-konserniin pääkaupunkiseudulla

Talotekniikkakonserni QMG:n suurin tytäryhtiö Quattroservices Oy vahvistuu merkittävällä sprinkleriosaamisella, kun se ostaa Operio Oy:n liiketoiminnan.

Quattroservices tunnetaan pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen alueella vaativien talotekniikkaprojektien toteuttajana. Tällä hetkellä yhtiö vastaa laajoista kokonaisuuksista muun muassa HUS:n Laakson ja Jorvin sairaaloiden sekä Hämeenlinnan Assi-sairaalan talotekniikkaprojekteissa. Sairaaloiden lisäksi Quattroservicesin viime vuosien pääkohteita ovat olleet esimerkiksi Metropolian Myllypuron kampus, Helsinki-Vantaan lentoaseman T2-terminaali, Länsimetro sekä Scandic Grand Central -hotelli.

– Laadukkaat sammutusjärjestelmät ovat tärkeä osa rakennusten laatua ja turvallisuutta sekä omistajille että käyttäjille. Halusimme kasvattaa palveluitamme sprinklerijärjestelmillä, jotta voimme tarjota tilaajille entistä laajempaa palveluvalikoimaa ja saumattomia kokonaisuuksia. Olemme oppineet tuntemaan Operion vastuullisena ja aikaansaavana yrityksenä. Liiketoimintakaupan kautta operiolaiset liittyvät Quattroservicesin LVI-tiimiin, ja lähdemme kehittämään sprinkleripalvelua yhdessä, Quattroservicesin toimitusjohtaja Kimmo Lehtonen kertoo.

Kunnianhimoinen kapean segmentin osaaja

Operio on yritys, jolla on kovan tason osaamista. Toimitusjohtaja Ville Jokisen isä, kokenut sprinklerialan ammattilainen Antti Jokinen oli perustamassa yhtiötä vuonna 2011. Ville tuli yhtiöön mukaan vuonna 2015.

Viime vuosina Operion keskeisiä sprinklerijärjestelmäkohteita Helsingissä ovat olleet muun muassa Amos Rex -taidemuseo, Maatullin koulu ja Itäkeskuksen ravintolamaailma.

– Tarjoamme asiakkaillemme sprinklerijärjestelmien kokonaispalvelua suunnittelusta asennuksiin ja huoltoihin. Olemme tottuneet toimimaan erilaisissa urakoissa niin toimitila-, teollisuus- kuin palvelurakennuksissakin, Ville Jokinen kertoo.

– Teimme pari vuotta sitten sukupolvenvaihdoksen, koska isäni halusi pitää pidempään vapaata. Olemme siitä lähtien Sakke Janssonin kanssa kehittäneet yritystä kunnianhimoisesti, ja visiomme oli päästä kiinni suuriin projekteihin. Tämä liiketoimintakauppa luo meille mahdollisuuden siihen osana Quattroservicesin organisaatiota. Nyt Anttikin on palannut tiimiin, Jokinen toteaa.

Kuvassa vasemmalta Operion Antti Jokinen, Kimmo Lehtonen ja Mikael Forsblom Quattroservicesiltä sekä Ville Jokinen.

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, toimitusjohtaja, Quattroservices Oy, kimmo.lehtonen@quattroservices.fi, 040 903 1223


Uusimmat artikkelit

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen…

Anna Simula nimitetty QMG:n viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4. alkaen

QMG vahvistaa ulkoista ja sisäistä viestintäänsä nimittämällä Anna Simulan konsernin viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4.2024 alkaen.…

LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa…