QMG ostaa turkulaiset kylmätekniikan taitajat Alti-Systemsin ja Ref-Engineeringin

Talotekniikkakonserni QMG laajentaa palveluitaan Varsinais-Suomessa kylmätekniikan suunnittelulla ja urakoinnilla, kun se ostaa Alti-Systemsin ja Ref-Engineeringin.

Timo Alanteen omistama urakointiyritys Alti-Systems Oy ja Alanteen sekä Miska Lehtisen omistama suunnittelutoimisto Ref-Engineering Oy toteuttavat kylmätekniikkaa muun muassa teollisuuden ja julkisen sektorin vaativiin tiloihin.

Vuonna 2021 Alti-Systemsin liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa ja Ref Engineeringin 70 000 euroa. Yhtiöt työllistävät yhteensä 10 ammattilaista. Yrityskaupoilla ei ole vaikutuksia henkilöstön asemaan. Kaikki jatkavat vanhoina työntekijöinä ja Alanne ja Lehtinen yhtiöiden vetäjinä.

QMG muodosti kesällä 2021 pohjoismaisen talotekniikkakonsernin ruotsalaisen Sandbäckensin kanssa. Konsernilla on jo 140 suomalaista ja 70 ruotsalaista henkilöstöomistajaa. Myös Timo Alanne ja Miska Lehtinen tulevat uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi. Suomessa QMG jatkaa kasvua yritysostoilla. Turussa se omistaa jo LVI-urakoitsija Calton, jonka kanssa yhteistyötä valmistellaan.

– Alti-Systems on tunnettu vaativien kylmätekniikkaprojektien toteuttaja ja suunnitteluyhtiön perustaminen pari vuotta sitten kertoo työn ammattimaisuudesta. Caltolla on vahva asema teollisuuden, sairaaloiden ja liiketilojen talotekniikassa, joten täydennämme mainiosti toisiamme, QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren sanoo.

Kylmätekniikan tarve kasvaa – kovat tekijät erottuvat

Timo Alanne on toiminut yrittäjänä 16 vuotta ja Miska Lehtinen oli hänen ensimmäinen palkattu työntekijänsä. Kaverukset ovat rakentaneet kylmätekniikan osaamista suunnitelmallisesti.

– Perustin toiminimen melkein heti ammattikoulusta valmistuttuani. Tuolloin minulla oli toimitiloina autotalli ja alla pakettiauto. Osakeyhtiö Alti-Systemsistä tuli 2009. Alkuvuosina teimme pieniä kylmäprojekteja, mutta visio oli selvä – kylmätekniikan tarve tulee kasvamaan, ja tähän haasteeseen halusimme vastata laadukkaalla työllä ja osaamiseen panostamalla. Olemme kasvaneet tasaisesti, ja nyt teemme monipuolisesti vaativaa ammattikylmää. Toteutuneen yritysjärjestelyn avulla voimme vastata paremmin kasvavaan kysyntään. On hienoa päästä toteuttamaan QMG:n kasvutarinaa yhdessä Calton ammattilaisten kanssa, Timo Alanne kertoo.

– Vaativien kylmäprojektien tekijöitä ja suunnittelijoita ei ole paljon, joten perustimme suunnittelutoimisto Ref-Engineeringin vuonna 2020 tukemaan Alti-Systemsia. Olemme suorittaneet kylmämestarin tutkinnot ja muutama vuosi sitten ryhdyimme opiskelemaan LVI-insinööreiksi työn ohessa. Nyt saamme tehdä töitä teollisuuden ja tutkimuslaitosten kärkikaartille Turun seudulla, Alanne toteaa kehityksestä.

– Vuodesta 2014 lähtien QMG on tehnyt yli 30 yritysostoa. Meitä kiinnostavat juuri tällaiset osaavat ja kannattavat yritykset. Keskustelemme jatkuvasti ympäri maata taitaviksi tiedettyjen ja eri palveluita edustavien talotekniikkayrittäjien kanssa, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.

Kuvassa Johan Löfgren sekä Miska Lehtinen ja Timo Alanne

Lisätietoja:

Johan Löfgren, QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja Calto Oy:n toimitusjohtaja, 040 502 0267, johan.lofgren@calto.fi

Timo Alanne, toimitusjohtaja, Alti-Systems Oy, 044 3000 501, timo@alti-systems.fi
Kimmo Liukkonen, QMG-konsernin toimitusjohtaja, kimmo.liukkonen@qmg.fi, 050 347 8997