QMG ostaa Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelun sähköurakoinnin ja aurinkosähkön asennuksen

Talotekniikkakonserni QMG kasvattaa sähkö- ja aurinkosähköasennusten resurssejaan Oulussa ja Turussa ostamalla Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelulta kyseisen liiketoiminnan.

Liiketoimintakaupan johdosta Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelusta siirtyy 13 työntekijää vanhoina työntekijöinä QMG:n tytäryhtiöihin Paikallis-Sähköön ja Calto Serviceen. Siirtyvä liiketoiminta vastaa liikevaihdoltaan noin 0,8 miljoonaa euroa.

Oulussa seitsemän asentajaa siirtyy Paikallis-Sähkön vahvuuteen. Yrityksillä on ollut pitkään hyvää yhteistyötä OYS:n uuden keskussairaalan sähköurakassa. Päätoimipaikkaansa Kajaanissa pitävä Paikallis-Sähkö on Pohjois-Suomen johtava sähköosaaja yli 150 ammattilaisen voimin.

Turussa viisi asentajaa sekä sähkötöidenjohtaja Vadim Leinonen siirtyvät Calto Serviceen, joka on kovatasoinen sähköurakointiprojektien tekijä Varsinais-Suomessa. Sen emoyhtiö Calto Oy tunnetaan sairaaloiden talotekniikkaprojektien osaajana ympäri maata ja sisaryhtiö Calto Tampere palvelee erityisesti Pirkanmaan asiakkaita. Calton yhtiöt työllistävät yli 50 ammattilaista.

– Paikallis-Sähköllä ja Caltolla on erittäin hyvä sähköurakoinnin tilauskanta, joten asentajille on töitä mielenkiintoisissa kohteissa. Toivotamme uudet asentajat tervetulleiksi. Samalla kasvatamme verkostojamme molemmilla alueilla, ja löydämme toivottavasti lisää hyviä ammattilaisia kasvaviin riveihimme, kertovat toimitusjohtajat Timo Keränen ja Seppo Pelkonen.

– QMG-konsernin tytäryhtiöt vahvoina sähköurakoinnin tekijöinä tarjoavat sähköasentajillemme hyvän työympäristön ja kehittymismahdollisuudet. Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu keskittyy jatkossa teollisuuden palveluiden kehittämiseen, Antti Koret ja Vadim Leinonen lisäävät.

Vadim Leinonen tulee mukaan QMG:n emoyhtiön Nimlas-konsernin omistajaohjelmaan.

Kuvassa Seppo Pelkonen, Vadim Leinonen ja Johan Löfgren. Kuvaaja: Vesa-Matti Väärä

Lisätietoja:

Timo Keränen, toimitusjohtaja, Paikallis-Sähkö Oy, 045 605 9717

Seppo Pelkonen, toimitusjohtaja, Calto Service Oy, 040 867 0881

Antti Koret, toimitusjohtaja, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu Oy, 0400 434 657

Vadim Leinonen, sähkötöidenjohtaja, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu Oy, 040 759 6460