QMG nousee yhdeksi suurimmista kylmätekniikan tarjoajaksi Uudellamaalla

Talotekniikkakonserni QMG:hen kuuluva QMG Partners ostaa tuusulalaisen Fincoldin liiketoiminnan, ja yhdistää sen Kylmäkolmoseen.

QMG jatkaa strategiansa mukaisesti kasvua yritysostoilla, ja hankkii kylmätekniikan urakoitsija Fincoldin liiketoiminnan. Se liitetään QMG Partnersissa Kylmäkolmoseen, joka nousee kaupan myötä noin 5,5 miljoonan euron liikevaihtoon ja työllistää 30 kylmätekniikan ammattilaista. Kylmäkolmonen palvelee laajaa joukkoa kiinteistönomistajia ja yrityksiä teollisuuden, kaupan ja julkisten palveluiden eri sektoreilla.

Fincold tunnetaan muun muassa elintarvikealan kylmäratkaisujen toteuttajana. Kaupan myötä siirtyy Kylmäkolmoseen kolme ammattilaista ja liikevaihtoa noin 600 000 euroa. Toimitusjohtaja Jukka Kainulainen tulee mukaan QMG:n omistajaohjelmaan.

– Olen erittäin iloinen, että saamme Jukan ja muut Fincoldin kokeneet ammattilaiset porukkaamme. Meillä on samanlainen arvomaailma eli asenne työhön, asiakaspalveluun ja henkilöstöön. Olemme ketteriä ja lähellä asiakasta, ja samalla alamme ykkösosaajia, Kylmäkolmosen toimitusjohtaja Mika Räisänen tiivistää.

– Yhdistyminen QMG Partnersiin on meille hyvä askel eteenpäin – pääsemme kiinni suurempiin kokonaisuuksiin. Tuomme Kylmäkolmoseen omia erikoisosaamisiamme asiakkaidemme kautta, ja pääsemme oppimaan uutta. Olen toiminut alalla 17 vuotta ja nyt on hyvä aika aloittaa uusi vaihe uralla, Jukka Kainulainen sanoo.

Elintarviketeollisuus ja terveydenhuolto tarvitsevat kylmätekniikan jatkuvaa ylläpitoa

Kylmätekniikka on kiinteistöjen erikoistekniikkaa, jonka merkitys kasvaa yhteiskunnassa tapahtuvien muutosten takia.

– Kylmä tunnistetaan jo omaksi talotekniikan lajikseen, jonka kasvun taustalla on erityisesti elintarviketeollisuuden ja kaupan kehitys. Tuoreiden elintarvikkeiden tarjonta monipuolistuu ja vientikauppaa laajennetaan, joten kylmätekniikkaa tarvitaan sekä teollisuudessa, vähittäiskaupassa että kuljetusketjun eri vaiheissa. Samoin terveydenhuollon kiinteistöissä tarvitaan erikoiskylmää. QMG rakentaa valtakunnallisesti vahvaa tarjoomaa vastaamaan tähän kysyntään, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö toteaa.

– Kylmätekniikan työssä palvelut korostuvat ja osaajia tarvitaan lisää. Alan yritysten liikevaihdosta huolto ja kunnossapito edustavat tyypillisesti vähintään puolta liikevaihdosta, hän jatkaa.

Kuvassa Jukka Kainulainen, Mika Räisänen ja Pekka Pöykkö

Lisätietoja:

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners Oy, pekka.poykko@qmg.fi, 050 432 4822

Mika Räisänen, toimitusjohtaja, Kylmäkolmonen Oy, mika.raisanen@kylmakolmonen.fi, 045 274 3630

Jukka Kainulainen, toimitusjohtaja, Fincold Oy, jukka.kainulainen@fincold.com, 0400 267 211