QMG laajentaa LVI-urakointiin Keski-Suomessa ostamalla JVL:n

LVI-urakoinnin ja lämmitysjärjestelmien osaaja Jyväskylän Vesi ja Lämpö siirtyy QMG-konserniin. Yrityskauppa kasvattaa QMG:n yhtiöiden määrän Jyväskylässä kolmeen.

Talotekniikkakonserni QMG jatkaa strategiansa mukaisesti yritysostoja, ja QMG ostaa Jyväskylän Vesi ja Lämpö Oy:n Vesa Lehtomäeltä, Markku Kauppilalta ja Sami Lehmusvuorelta. Yhtiö työllistää 14 ammattilaista ja sen liikevaihto on kuluvana vuonna hieman yli 2 miljoonaa euroa.

QMG muodosti kesällä 2021 pohjoismaisen talotekniikkakonsernin ruotsalaisen Sandbäckensin kanssa, ja jatkaa alueidensa vahvistamista Suomessa. Nyt toteutettu JVL:n hankinta liittyy läheisesti lokakuussa tehtyyn Ajansähkön ostoon.

– Jyväskylän Vesi ja Lämpö on arvostettu LVI- ja lämmitysjärjestelmäosaaja. Nyt meillä on alueella vahva joukkue, kun JVL:n, Ajansähkön ja Mikenti Jypron osaamiset ovat yhdessä. Talotekniikkaurakoinnin kysyntä jatkuu Keski-Suomessa hyvänä, sillä alueella investoidaan asuntoihin, teollisuuteen ja toimitiloihin, QMG:n aluejohtaja Mikko Sahikallio kertoo.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia henkilöstön asemaan, sopimuksiin tai urakoihin. Kaupan myötä henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä, ja Lehtomäki, Kauppila ja Lehmusvuori siirtyvät uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi. Konsernilla on jo 140 suomalaista ja 70 ruotsalaista henkilöstöomistajaa.

Yrittäjäkolmikolle liittyminen QMG:hen merkitsee kiinnostavia yhteistyömahdollisuuksia konsernin muiden yhtiöiden kanssa.

– 15 vuoden yrittäjäkokemuksen perusteella tämä muutos on meille ammatillisesti hieno mahdollisuus ja tulee tärkeään kohtaan. Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme suurempia kokonaisuuksia, jotka sisältävät LVI:n lisäksi sähköurakointia ja sprinkleriosaamista. Teemme paljon myös talotekniikan huolto- ja korjauspalveluita, joten konsernin palveluosaaminen tarjoaa sparrauskumppanin. Näin erotumme markkinoilla entistä vahvempana, toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki sanoo.

Vuodesta 2014 lähtien QMG on tehnyt 30 yritysostoa. Kasvustrategian ydinajatus on löytää yrittäjähenkisiä, kannattavia urakoitsijoita koko maasta ja niin, että ne tarjoavat mahdollisimman kattavan palvelukokonaisuuden yhdessä.

– Meitä kiinnostavat taitavat ja kannattavat yritykset. Keskustelemme mielellään eri puolilla maata esimerkiksi automaatio- ja turvatekniikkayrittäjien kanssa, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Kuvassa QMG.n Mikko Sahikallio (vas) ja Kimmo Liukkonen (oik.) sekä JVL:n Sami Lehmusvuori, Vesa Lehtomäki ja Marko Kauppila ovat tyytyväisiä toteutuneeseen kauppaan.

Lisätietoja:

Mikko Sahikallio, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja, 050 477 0707, mikko.sahikallio@qmg.fi

Vesa Lehtomäki, toimitusjohtaja, Jyväskylän Vesi ja Lämpö Oy, 044 284 8299, vesa.lehtomaki@jvl.fi

Kimmo Liukkonen, QMG-konsernin toimitusjohtaja, kimmo.liukkonen@qmg.fi, 050 347 8997