Pitkän linjan lvi-yrittäjä Jukka Laitinen sai seuraajan Jarmo Koistisesta

Vuodesta 2016 QMG Partners -palveluverkostoon kuulunut Vesijohtoliike J. Laitinen on vakiinnuttanut asemansa LVI-huollon vahvana osaajana pääkaupunkiseudulla. Yritys tarjoaa asuin-, liike- ja teollisuuskiinteistöjen LVI-korjaus- ja huoltopalveluita putkiremonteista 24h-päivystykseen. Omat LVI-suunnittelu- ja konsultointipalvelut sekä viemärikuvaukset ja -kartoitukset täydentävät valikoimaa.

Perustaja Jukka Laitinen siirtyi yrittäjän roolista eläkkeelle viime huhtikuussa. Yhtiön johtoon oli astunut jo tammikuun alusta alkaen talossa 14 vuotta työskennellyt Jarmo Koistinen. Perjantaina 30.9. yhtiön tiloissa Espoon Olarissa olikin hyvä tunnelma, kun Jarmo isännöi kahvitilaisuutta entiselle esimiehelleen Jukka Laitiselle sekä toiselle konkarille työnjohtaja Raimo Luomalalle. Koistinen aloitti yhtiön toimitusjohtajana 1.10.

Huolto-osaamisen kysyntä pysyy vakaana LVI-alalla

Haastattelimme samassa yhteydessä Jarmo Koistista yhtiön muutoksesta sekä alan näkymistä.

– Haluan esittää vielä hyvälle ystävälleni Jukalle lämpimät kiitokset luottamuksesta sekä hienosti pohjustetusta vastuun siirrosta. Tästä meidän on mukava jatkaa, hän toteaa aluksi.

Kaksi edellistä lämmityskautta tehtiin töitä poikkeusolosuhteissa.

– LVI-palveluiden kysyntä on pysynyt vakaana, vaikka koronavuosina huolto teki töitä hankalissa olosuhteissa ja suojavarustuksissa. Kaikki tehtävät hoidettiin siitä huolimatta, Jarmo kertoo.

Energiansäästö on ollut tämän vuoden ykköspuheenaihe sekä ilmastotavoitteiden että maailmantilanteen takia. Kohonneet energian hinnat heijastuvat asumiskuluihin, joten energiansäästöön liittyvät vinkit kiinnostavat päättäjiä ja asukkaita.

– Taloyhtiöiden ja kiinteistönomistajien kannattaa nyt kiinnittää huomiota lämmitysjärjestelmiinsä ja ottaa niiden kunto pitkän aikavälin säännölliseen suunnitteluun. Energiankulutusta pystyy minimoimaan laskemalla huonelämpötiloja hieman alemmas. Monien taloyhtiöiden suositus on 21 astetta. Lisäksi patteriverkostojen tasapainotus ja vanhan tekniikan päivittäminen varmistavat, että lämmitys toimii oikein, Jarmo painottaa.

Kuvassa: eturivissä neljäntenä Jarmo Koistinen ja hänen oikealla puolellaan Jukka Laitinen.