Palvelupäällikkö turvatekniikka-alalla

Janne Vertanen hyödyntää palvelupäällikkönä monipuolista kokemustaan.

– Asiakkaat arvostavat neuvontaamme turvainvestoinneissa. Puhelinjärjestelmien ja verkko-osaaminen on yksi hyvä pohja turvatekniikka-alalle. Kannattaa tulla katsomaan, hän kertoo.

Janne aloitti työuransa 1980-luvulla Kronoby Telefonandelslagissa eli Kruunupyyn puhelinosuuskunnassa puhelinasennusten ja -huollon tehtävissä. Heikkovirta-asentajan koulutuksen saanut Janne perehtyi jatkossa Kokkolan Puhelimella ja Anvialla puhelinjärjestelmiin, atk-verkkoihin ja kasvaviin järjestelmiin. Puhelinyhtiöiden jälkeen hän siirtyi Capconille vuonna 2016 ja toimii nyt palvelupäällikkönä Kokkolassa. Tämä tarina kertoo, miten pitkä ja monipuolinen kokemus poikii hyötyä joka päivä.

Asentamiskokemus on hyvin samanlaista kaikkialla, missä johto tai verkko kuljettaa tietoa. Jannen mukaan niitä yhdistää järjestelmäajattelu.

– Teknologiat kehittyvät sukupolvi sukupolvelta. Olennaista on, että haluat koko ajan oppia uutta ja pidät katseen tulevaisuudessa. Kaapeloinnin suunnittelussa kokemusta voi hyödyntää, kun arvioidaan järjestelmän mahdollisia tulevia laajennuksia. Asiakkaat arvostavat neuvoja, joilla voi säästää rahaa ja vaivaa tulevaisuudessa.

Vaihtelevat tehtävät kehittävät ammattitaitoa

Capcon toimii paitsi turvatekniikan, myös sähköurakoinnin ja talotekniikan hankkeissa. Vaihtelevat tehtävät ja laajat kontaktiverkot kehittävät osaamista monella tasolla.

– Olemme turvatekniikan toimittajina KVR-urakoissa, joihin QMG toimittaa sähkötyöt. Teemme paljon yhteistyötä alueen sähköurakoitsijoiden ja talotekniikkayritysten kanssa, Janne kertoo.

Teknologian kannalta turvatekniikka-ala on muuttumassa voimakkaasti. Ohjelmisto-osaaminen korostuu ja sitä opetellaan Capconissa koko ajan lisää. Digitaalisuus lisää mahdollisuuksia älykkääseen turvaan ja valvontaan. Joku voisi verrata sitä pelimaailmaankin, mutta tässä työssä on kysymys täydestä todesta.

– Meillä on aina työn alla mielenkiintoisia kohteita, jotka eivät ole avoinna tavallisille ihmisille. Teemme tärkeää työtä, jolla luodaan turvallisuutta ihmisille, yrityksille ja kiinteistöille. Tekniikan kehittymisen seuraaminen on aina yhtä kiehtovaa, Janne painottaa.

Kiinnostuitko työpaikasta Capconissa? Laita viestiä Petri Tomperille, petri.tomperi@capcon.fi tai 050 330 1484 .