Sähköurakoinnin laskentainsinööri

Suvi Arkko on työskennellyt joulukuusta 2020 lähtien Mikenti Talotekniikan sähköosaston eli entisen Web Sähkön laskentainsinöörinä. Web Sähkö ja Mikenti Talotekniikka yhdistyivät kesällä 2020 osaksi talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupia (QMG).

– Tuntuu kuin olisin ollut jo pidempään talossa, olen viihtynyt niin hyvin. Pienessä tiimissä kaikki tuntevat toisensa ja arvostavat toisiaan ammattilaisina. Meillä on iso konserni tukena, ja sen sisällä yhtiöt toimivat omina työyhteisöinään, Suvi Arkko kertoo.

Suvi valmistui sähkövoimatekniikan insinööriksi vähän ennen kuin aloitti nykyisessä työssään. CV:ssä oli sitä ennen jo monipuolista sähköalan kokemusta – ABB:n taajuusmuuttajien valmistuksesta, laatutiimeistä ja työnjohdosta sekä asentaja- ja sähkötarvikealalta.

Mitä kuuluu työhösi laskentainsinöörinä?

– Sähköalan tarjouslaskenta on monipuolista ja huolellisuutta vaativaa työtä, sillä jokainen projekti on erilainen. Liikkeelle lähdetään yleensä vauhdilla, jotta tarvittavat hankinnat, kuten sähkökeskukset ja valaisimet saadaan hyvissä ajoin tehtyä. Olen itse mukana tarjouslaskennan lisäksi projektien juoksevissa asioissa, asukasmuutostarjousten laadinnassa ja seuraan projektien etenemistä, Suvi kertoo.

Eteenpäin katsovalla ja uteliaalla asenteella sekä oman osaamisen jatkuvalla kehittämisellä pärjää sähköurakointialalla hyvin.

– Kun olet tekniikasta ja innovaatioista kiinnostunut, saat paljon irti tästä työstä. Ala kehittyy koko ajan ja täällä tapahtuu koko ajan paljon. Muun muassa uudet teknologiat säästävät energiaa ja parantavat turvallisuutta, hän sanoo.

Mikä on parasta työssäsi?

– Meidän työllämme on siksi laajaa merkitystä yhteiskunnassa. Olen lisäksi aina tykännyt siitä, kun työssä pääsee seuraamaan alan kehitystä ja kehittämään omaa osaamista. Mikenti Talotekniikassa tämä toteutuu. Ammattitaitoisessa porukassa olemme sitoutuneita työhön ja autamme toisiamme onnistumaan.

– Uusien ratkaisujen toteuttaminen on myös kiinnostavaa. Kun tuomme esimerkiksi aurinkosähköä kerrostaloihin, teemme tärkeää uudistustyötä, Suvi toteaa.

Kiinnostuitko työpaikasta Mikenti Talotekniikassa? Laita viestiä Mikko Virtaselle, mikko.virtanen@mikentitalotekniikka.fi tai 040 576 3323. Lisätietoja yhtiöstä.