sähköautojen lataus­järjestelmÄT

QMG Partnersiin kuuluva JT-Sähkötekniikka oli ensimmäisten joukossa asentamassa sähköautojen latauspisteitä Suomessa. Kumppanina toimii Plugit Oy.

QMG-yritys JT-Sähkö­­tekniikka Oy
Palvelut Sähköurakointi
Pääyhteistyökumppani Plugit Oy

JT-Sähkötekniikka toteuttaa vaativatkin sähköautojen latausjärjestelmäasennukset

QMG Partners -verkostoon kuuluva JT-Sähkötekniikka oli ensimmäisten joukossa asentamassa sähköautojen latauspisteitä Suomessa. Kumppanina toimii latausjärjestelmien asiantuntija Plugit Oy.

Sähköajoneuvojen lukumäärä kasvaa nopeasti ja samalla lisääntyy tarve latauspaikoille. JT-Sähkötekniikka palvelee sekä yksityisasiakkaita että yrityksiä, taloyhtiöitä, liikennöitsijöitä, kuntia ja kaupunkeja. Projektit alkavat aina kattavalla selvityksellä, jonka avulla löydetään kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuva ratkaisu.

Sähkökäyttöisten henkilöautojen suosio on kasvanut Suomessa nopeasti ja vuoden 2021 lopussa niitä oli rekisteröity jo 100 000 (vuotta aiemmin 55 000). Lukumäärässä ovat mukana sekä täyssähköautot että ladattavat hybridit. Kansallinen energia- ja ilmastostrategian tavoite on noin 250 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä.

Myös suurimpien kaupunkien joukkoliikenteen linja-autokanta muuttuu nopeasti. Esimerkkinä tästä Pohjolan Liikenne, joka otti jo vuonna 2019 käyttöön 30 uutta täyssähköbussia pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Lisäksi lyhyitä matkoja tekevien jakeluautojen joukossa on yhä enemmän sähkökuorma-autoja. Ajoneuvokannan kehitys on lisännyt nopeasti pika- ja peruslatauspisteiden tarvetta.

JT-Sähkötekniikka yhdessä Plugitin kanssa toimittaa käyttövalmiit kokonaisratkaisut erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. Latauspaikkoja tarvitaan niin taloyhtiöissä kuin myös paikoissa, joissa ihmiset viettävät aikaa. Asiakkaiden joukossa on muiden muassa kauppakeskuksia, joiden pysäköintihalleihin on asennettu latauspisteitä. Erillistalojen ja eri-ikäisten taloyhtiöiden perusrakenteet vaihtelevat ja suunnittelutyö alkaa niissä aina kartoittamalla olemassa oleva kaapelointi ja mahdollisen muutostarpeet ennen latauspisteiden asennusta.

Ajoneuvokannan kehitys on lisännyt nopeasti pika- ja peruslatauspisteiden tarvetta.

Vastaavasti myös joukkoliikenteen varikkoalueilla tarvitaan yhä enemmän latauspisteitä.  Vaativimmissa projekteissa JT-Sähkötekniikka on ollut mukana myös latausasemien lisäksi tehdyn muuntamon rakentamisessa. Linja-autojen kyseessä ollen tehot ja latausvirrat ovat erittäin suuria, mikä vaatii asennusta tekeviltä henkilöiltä vahvaa erityisosaamista. JT-Sähkötekniikka on mukana myös järjestelmien koestuksessa ja käyttöönotossa. Yhtiö kehittää henkilöstön osaamista jatkuvasti, mikä varmistaa kyvyn hallita isot asennuskokonaisuudet ja ylläpitää työturvallisuutta kaikissa olosuhteissa.  

Muita kohteitamme

Energiajärjestelmän uudistus teollisuuskiinteistöihin

Lämpöjokeri asensi lahtelaiseen teollisuuskiinteistökohteeseen ilma-vesilämpöpumput tuomaan säästöä energiakustannuksiin.
IV-urakointi
LV-urakointi
Sähköurakointi
Päijät-Häme

Länsimetro

Länsimetron projekti oli haaste rakentajille pituutensa ja monipuolisuutensa vuoksi. Quattroservicesin kokemukselle tunnelirakentamisesta oli käyttöä.
Sähköurakointi
Uusimaa

Turvatekniikkaa Terrafamelle

Capcon (Capitis Control) toimii Pohjois-Suomessa monimetalliyhtiö Terrafamen luottokumppanina turvatekniikkasioissa. Tehdasalueen laajuus ja monet järjestelmät ovat…
Turvatekniikka
Kainuu