Orrilan kartano

Lämpöjokeri asensi ilmavesilämpöpumpun ja uudisti samalla koko historiallisen kartanon 150-vuotiaan päärakennuksen LVI-järjestelmän.

QMG-yritysLämpöjokeri Oy
Palvelut Energiatehokkuus Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi
KohdeYksityinen 150-vuotias kiinteistö
Lämpöjokerin Jussi Heimonen ja isäntä Antti Kulonen tekevät yhteenvetoa (video 12 min.).

ORRILAN KARTANON ENERGIAJÄRJESTELMÄ UUDISTETTIIN REMONTISSA

Perinteikäs Orrilan kartano sijaitsee Lahdessa Villähteellä. Kartanon historiaa tunnetaan 1600-luvulle asti ja nykyinen päärakennus on 1870-luvulta. Kiinteistö oli tälle vuosikymmenelle tultaessa perusteellisen remontin tarpeessa.

Vanhassa rakennuksessa on paljon sekä neliöitä että kuutiota lämmitettävänä. Uutta lämmitysjärjestelmää valitessa maalämpö ei kiinteistön sijainnin vuoksi tullut kysymykseen. Nykyinen isäntä Antti Kulonen otti yhteyttä Lämpöjokeriin sopivan ratkaisun löytämiseksi.

Ratkaisuna päätettiin aiemmin sähköpattereilla ja uuneilla lämmitettyyn päärakennukseen tehdä kattava energiajärjestelmäuudistus. Siinä asennettiin ilmavesilämpöpumppu ja patteriverkosto sekä samalla uusittiin käyttövesiputket.

LVI-remontti meni nappiin. Saimme talon lämpimäksi ennen talven pakkasia ja pääsimme tekemään sisätöitä lämpimissä tiloissa. Muutaman kuukauden on pumppu pyörinyt, enkä ole oikeastaan edes muistanut sen olemassaoloa, koska kaikki toimii.

Antti Kulonen, Orrilan kartano

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa