Orrilan kartano

Lämpöjokeri asensi ilmavesilämpöpumpun ja uudisti samalla koko historiallisen kartanon 150-vuotiaan päärakennuksen LVI-järjestelmän.

QMG-yritysLämpöjokeri Oy
Palvelut Jäähdytys ja kylmätekniikka LV-urakointi
KohdeYksityinen 150-vuotias kiinteistö
Lämpöjokerin Jussi Heimonen ja isäntä Antti Kulonen tekevät yhteenvetoa (video 12 min.).

ORRILAN KARTANON ENERGIAJÄRJESTELMÄ UUDISTETTIIN REMONTISSA

Perinteikäs Orrilan kartano sijaitsee Lahdessa Villähteellä. Kartanon historiaa tunnetaan 1600-luvulle asti ja nykyinen päärakennus on 1870-luvulta. Kiinteistö oli tälle vuosikymmenelle tultaessa perusteellisen remontin tarpeessa.

Vanhassa rakennuksessa on paljon sekä neliöitä että kuutiota lämmitettävänä. Uutta lämmitysjärjestelmää valitessa maalämpö ei kiinteistön sijainnin vuoksi tullut kysymykseen. Nykyinen isäntä Antti Kulonen otti yhteyttä Lämpöjokeriin sopivan ratkaisun löytämiseksi.

Ratkaisuna päätettiin aiemmin sähköpattereilla ja uuneilla lämmitettyyn päärakennukseen tehdä kattava energiajärjestelmäuudistus. Siinä asennettiin ilmavesilämpöpumppu ja patteriverkosto sekä samalla uusittiin käyttövesiputket.

LVI-remontti meni nappiin. Saimme talon lämpimäksi ennen talven pakkasia ja pääsimme tekemään sisätöitä lämpimissä tiloissa. Muutaman kuukauden on pumppu pyörinyt, enkä ole oikeastaan edes muistanut sen olemassaoloa, koska kaikki toimii.

Antti Kulonen, Orrilan kartano

Muita kohteitamme

LUMI EuroHPC -datakeskusprojekti

Paikallis-Sähkö toimi CSC:n datakeskushankkeen pääsähköurakoitsijana Kajaanissa ja oli vastuussa hankkeen sähkönjakelun suunnittelusta sekä toteuttamisesta.
Sähköurakointi
Kainuu

Orrilan kartano

Lämpöjokeri asensi ilmavesilämpöpumpun ja uudisti samalla koko historiallisen kartanon 150-vuotiaan päärakennuksen LVI-järjestelmän.
Jäähdytys ja kylmätekniikka
LV-urakointi
Päijät-Häme

Ilmalämpöpumput lomakylään

Ässäenergia asensi ilmalämpöpumput Aurinkorannan lomakylän kiinteistöihin Asikkalassa. Laitteiden etäohjausmahdollisuus tuo huomattavaa energiansäästöä.
Jäähdytys ja kylmätekniikka
LV-urakointi
Pirkanmaa