Kiinteistö­tekniikan kokonais­ratkaisuja

Pietarsaaresta käsin toimiva ORS Service Oy on tuottanut kiinteistötekniikan palveluita vuodesta 2004 alkaen. Yhtiöllä on useita pitkäaikaisia asiakkuuksia.

Kumppanuutta ja kiinteistötekniikan kokonaisratkaisuja Pohjanmaalla

Pietarsaaresta käsin toimiva ORS Service Oy on tuottanut kokonaisvaltaisia kiinteistötekniikan palveluita vuodesta 2004 alkaen. Kiinteistöistä vastaavat huoltomiehet, jotka tuntevat talot läpikotaisin, ja monet asiakassuhteet ovat jatkuneet jo yli vuosikymmenen.

ORS Servicen tavoitteena on alusta lähtien ollut tarjota kaikkea sellaista palvelua, mikä koskee kiinteistötekniikkaa. Tarvittaessa apuna on tiivis kumppaniverkosto. Erityisesti yrittäjäasiakkaat ovat arvostaneet ”yhden luukun periaatetta”. Kun kiinteistötekniikkaa sekä huolletaan että kehitetään osaavien ammattilaisten toimesta, se jättää heille mahdollisuuden keskittyä omaan ydinosaamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Toimitusjohtaja Stefan Björkman on yksi yhtiön kolmesta perustajasta.

– Meillä on useita teollisuuden alan asiakkaita, mutta myös kiinteistöyhtiöitä. Yhteistä ovat pitkät asiakassuhteet. Kyse ei ole vain tarpeellisen huoltotoimenpiteen tilaamisesta ja toteuttamisesta vaan vuoropuhelusta. Se on sellaista jatkuvaa hereillä oloa jokaisessa kohteessa, Björkman toteaa.

Hän kertoo, että tutut sopimusasiakkaat ovat enemmänkin kumppaneita, koska asioita suunnitellaan ja tehdään yhdessä pitkäjänteisesti. Björkman nostaa esiin kolme erityyppistä huoltokohdetta kuvaamaan ORS Servicen monipuolista osaamista.

Mirka on pintakäsittelytekniikan edelläkävijä ja valmistaa ja tarjoaa hiomaratkaisuja. Yhtiö on osa KWH-yhtymää, joka valittiin Suomessa vuoden perheyhtiöksi vuonna 2016. Pääosa tuotteista menee vientiin ja niitä myydään yli sadassa maassa. ORS Servicen huoltosopimukseen kuuluvat Jepuan ja Pietarsaaren yksikön huoltotyöt ja tarvittavat kiinteistötekniikan muutokset. Sama huoltohenkilöstö on ollut vastuussa sekä tehtaan että konttorin tiloista alusta lähtien.

Sopimusasiakkaat ovat enemmänkin kumppaneita, koska asioita suunnitellaan ja tehdään yhdessä pitkäjänteisesti.

Stefan Björkman, toimitusjohtaja

Täysin toisenlainen huoltokohde, mutta myös teollinen toimija, on alansa uusinta teknologiaa edustava Boströmin leipomo, jonka koko tuotantoprosessi on automatisoitu. Perheyhtiön tuotteita viedään myös muihin Pohjoismaihin. ORS Service on ollut mukana suunnittelemassa ja rakentamassa uutta tuotantolinjaa sekä myös ohjaa tuotannon automaatiota.

– Me teemme monista muista toimijoista poiketen itse myös teknistä suunnittelua. Hyvin harvoin olemme mukana rakennuskohteissa, joissa joku muu olisi tehnyt suunnitelmat. Se on yksi ehdoton vahvuutemme ja osaamisalueemme, Stefan Björkman muistuttaa.

Kahdesta edellisestä esimerkistä poikkeaa säätiöomisteinen Folkhälsan-Östanlid, joka tarjoaa asumispalveluita ikäihmisille sekä kuntoutusta ja terveyttä edistävää toimintaa kaikenikäisille. ORS Servicen huoltohenkilöstö on siellä tuttu näky, sillä varsinainen asiakas on iso uima-allas. Se tarvitsee hoito- ja huoltotoimenpiteitä sekä näytteenoton vedestä joka päivä. Myös tässä kohteessa tarvitaan erityisosaamista ja paikalla käy aina tehtävät hyvin tunteva huoltomies.

ORS Servicen asiakkaat sijaitsevat pääosin Pietarsaaren lähistöllä. Sopimusasiakkaat pitävät kiireisenä eikä liiketoimintaa ole lähdetty kasvattamaan muualle Suomeen. ORS Service on kuulunut QMG-konserniin vuodesta 2020.

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa