Kainuun keskus­sairaala

Paikallis-Sähkö vastasi suursairaalan työmaalla sähköasennusten lisäksi myös osasta pientarvikkeiden hankintaa. Sairaalaympäristö vaatii aina sähkömiehiltä vahvaa ammattitaitoa.

PääurakoitsijaCaverion Suomi Oy (talotekniikka)
RakennuttajaKainua-allianssi
QMG-yritysPaikallis-Sähkö Oy
Palvelut Sähköurakointi

Paikallis-Sähkö on Kainuun keskussairaalan sähkökumppani

Kainuun uusi keskussairaala rakennettiin allianssimallilla vanhan sairaalan naapuriin. Paikallis-Sähkö on ollut mukana allianssissa vuodesta 2018 alkaen.

Paikallis-Sähkö toimii Kainuassa eli Kainuun uusi sairaala allianssi -projektissa Caverionin alihankkijana. Yhtiö vastaa suursairaalan työmaalla sähköasennusten lisäksi myös osasta pientarvikkeiden hankintaa.

Kainuun uuden keskussairaalan myötä terveydenhuollon tilat saatiin toiminnallisilta ja teknisiltä ominaisuuksiltaan nykyvaatimusten mukaisiksi ja selkeät prosessit helpottavat henkilökunnan toimintaa. Asiakas saa joustavammin tarvitsemansa palvelun samalla kun hoitoprosessit ja -ketjut selkiytyvät. Projekti on kokonaisuudessaan valmis 2022.

Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavan allianssihankkeen toteuttivat Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote), Sweco Architects Oy, Sweco Talotekniikka Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy sekä Sweco PM Oy, Skanska Talonrakennus Oy ja Caverion Suomi Oy. Paikallis-Sähkö vastasi sähköistä toimien viimeksi mainitun alihankkijana. Rakennuskaudella Paikallis-Sähköllä oli keskimäärin 15-20 omaa asentajaa töissä rakennuksella.

Sairaalan ensimmäinen osa valmistui ja otettiin käyttöön vuoden 2019 lopussa. Uudisrakentamisen lisäksi vanhasta sairaalasta saneerataan niin sanottu E-osa uuteen käyttötarkoitukseen. Projektissa allianssi kilpailuttaa hankinnat ja ostaa suuremmat erät, kuten kaikki valaisimet, jotka Paikallis-Sähkö asentaa paikalleen. Lisäksi Paikallis-Sähkö ostaa pienemmät sähkötarvikkeet, kuten pistorasiat. Pelkästään ensimmäisessä vaiheessa pistorasioita asennettiin noin 3500 kappaletta ja johtokanavaa noin 3 kilometriä.

Sairaalaympäristön rakentaminen, kuten leikkaussaleihin tehtävät asennukset, edellyttävät myös sähkömiehiltä vahvaa ammattitaitoa. Terveydenhuollossa käytössä olevilla sähkölaitteilla ollaan kosketuksissa suoraan ihmisten ihon kanssa. Esimerkiksi henkilösuojaukseen liittyvien maadoitusten kriteerit ovat tarkemmat kuin muussa ympäristössä. Myös erilaiset käyttöönottomittaukset ovat tavanomaista tiukempia. Turvallisuusasiat ovat prioriteetti ja Paikallis-Sähkön oman työnjohtajan lisäksi paikalla on koko ajan myös sairaalan sähkötöiden valvoja.

Turvallisuusasiat ovat prioriteetti ja Paikallis-Sähkön oman työnjohtajan lisäksi paikalla on koko ajan myös sairaalan sähkötöiden valvoja.

Suuren hankkeen onnistumisessa on aikataulujen ja työvaiheiden yhteensovittaminen avainasemassa. Ohjeet ja suunnitelmat löytyvät digitaalisessa muodossa projektipankista ja asentajien apuna ovat tablettitietokoneet, joilla voi reaaliaikaisesti tehdä myös itse merkintöjä, jos asennuksissa syystä tai toisesta joudutaan poikkeamaan suunnitellusta.   

Kuva: Kainua – Kainuun uusi sairaala -allianssi

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa