Citymarketin valaistus

Mesiel vastasi K-Citymarketin sekä samassa kiinteistössä vieressä sijaitsevan toisen päivittäistavarakaupan valaistuksen uudistamisesta. Asennukset tehtiin yötyönä liikkeiden ollessa suljettuna.

QMG-yritysMesiel Oy
Pinta-ala17 000 m²
Palvelut Energiatehokkuus Sähköurakointi
AsiakasK-Citymarket Kokkola

MESIEL URAKOI VALAISTUSUUDISTUKSEN ÖISEEN AIKAAN

Kesko avasi ensimmäinen hypermarkettinsa 1970-luvulla Lahteen. Nykyisin Citymarket-liikkeitä on jo yli 80 ympäri Suomea. Ne edustavat Keskon suurinta myymälätyyppiä ja valikoimissa on päivittäistavaroiden lisäksi runsaasti käyttötavaroita. Kokkolan Citymarketin kiinteistö valmistui 2013. Kymmenen vuotta myöhemmin tuli ajankohtaiseksi modernisoida liiketilojen valaistus.

Mesielin vastuulla oli yhteensä noin 17 000 m2 liiketilojen kattovalaisinten vaihto ja kaikkien tarvikkeiden hankinta sekä ulkovalaistuksen uudistaminen. Yhtiöllä oli jo entuudestaan paljon kokemusta vastaavista pienemmistä projekteista. Mesiel on toteuttanut valaistuksen uudistuksen muun muassa Pietarsaaren Citymarketiin.

Olen erittäin tyytyväinen valaisinremontin lopputulokseen ja toteutukseen

Tapio Rintamäki, tavaratalonjohtaja, K-Citymarket Kokkola

Projektista vastannut Mesielin Marko Kontiainen kertoo, että työmaa poikkesi tavanomaisesta etenkin työaikojen suhteen. Valaisimien vaihtoa myymälätiloissa ja pääkäytävillä voitiin tehdä ainoastaan yöaikana liiketilojen ollessa suljettuna asiakkailta.

– Yötyöt tarkoittivat tässä kohteessa kirjaimellisesti yöpymistä. Kiinteistössä on öisin turvajärjestelmät ja kuorivalvonta päällä. Asentajamme tulivat sovitusti paikalle sunnuntaista keskiviikkoon ennen myymälän sulkeutumista klo 21. Työvuoro kesti aamuun noin klo 6.00 asti. Samoin kaikki kyseisen vuoron asennustarvikkeet siirrettiin sisätiloihin hyvissä ajoin, koska ulos ei voinut enää kesken kaiken poistua.

Sähköurakka kesti yli kolme kuukautta. Se sisälsi uusien valaisinten asennuksen lisäksi KNX- järjestelmän laajentamisen mukaan lukien väyläkaapelointimuutokset ja uudet tunnistinväyläkaapeloinnit sekä liiketunnistimien ja keskuskomponenttien asennukset. Valaisimista 85 % on ohjattavia osoitteellisia Dali-valaisimia.

– Asensimme kohteeseen yhteensä noin 2000 uutta valaisinta, noin 300 Wago-Winsta-liitoskaapelia ja noin 250 Wago-Winsta-haaroitinta. Valtaosa niistä asennettiin saksinostimilla työskennellen. Työympäristö edellytti siltäkin osin huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta, vaikka myymälän tiloissa ei samaan aikaan ollutkaan henkilökuntaa tai asiakkaita.

Lisäksi urakan aikana uusittiin koko ulkovalaistus eli pylväsvalaisimet ja rakennuksen seinässä kiinni olevat seinävaloheittimet. Mesieliltä oli mukana työnjohtaja ja kuusi omaa asentajaa.

– Olen erittäin tyytyväinen valaisinremontin lopputulokseen ja toteutukseen, vahvistaa Tapio Rintamäki, tavaratalonjohtaja, K-Citymarket Kokkola.

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa