Hiukkavaaran lisäkoulu

Moderni koulu muunneltavilla luokkatiloilla on kaivattu lisä kasvavalle asuinalueelle. Jo suunnittelypöydällä ratkaistiin se, miten ilmanvaihto pysyy mukana monikäyttöisessä rakennuksessa.

PääurakoitsijaTemotek Oy
RakennuttajaHoivatilat Ouj
QMG-yritysMovitek Oy
Pinta-ala4200 m2
Palvelut IV-urakointi LV-urakointi

MUUNNELTAVAT OPPIMISTILAT KASVAVAAN KAUPUNGINOSAAN

Movitek on mukana rakentamassa Hiukkavaaran lisäkoulua Oulun Hiukkavaarassa. Hiukkavaaran peruskoulu toimii nyt monitoimitalon yhteydessä, ja lisäkoulun on määrä laajentaa opetustiloja vastaamaan kasvavan alueen tarpeita. 

Rakenteilla oleva alakoulurakennus on kerrostasoalaltaan lähes 4400 neliön kokoinen. Kouluun tulee 3 kerrosta, joista kahteen mahtuu 350 alakoululaista ja 30 henkilökunnan jäsentä ja kolmanteen IV-konehuone. Rakentamisessa käytetään betoni- ja puurunkoa. Lisäkoulun ulkoinen olemus sointuu hyvin yhteen nykyiseen monitoimitalon kanssa, kun pohjaratkaisuna käytetään perinteisen suorakaiteen sijaan luovempaa kulmikkuutta. 

Lisäkoulun luokkatilat on suunniteltu muunneltavaksi – seiniä siirtämällä tilat voidaan järjestää uudelleen, jos tarve vaatii. Tällöin myös ilmanvaihdon on pysyttävä mukana, mikä täytyy huomioida jo suunnittelupöydällä. Vaatimuksiin vaikuttaa tietysti myös harrastustoiminta iltaisin. Koulut ylipäätään sisältävät monenlaista tekniikkaa, kun mukana on luokkatilojen lisäksi liikuntasaleja, laitoskeittiöitä ja käsitöitä varten omia teknisiä tilojaan. 

Projektipäällikkönä Movitekilla työskentelevä Anna Liedes kertoo, että kun käytössä on modernit menetelmät ja paljon kokemusta, kaiken tekniikan yhteen sovittaminen kyllä onnistuu.

– Koulut ovat aina mukavia hankkeita, kun rakennetaan tulevaisuuden tekijöille hyviä ympäristöjä ja nykyaikaisia tiloja, joissa on hyvä hengittää. Tekniikaltaan koulut ovat vähän suurempia ja haastavampia, mikä tekee tästäkin projektista kiinnostavan. Vaihtelu virkistää!

SUUNNITTELUA YHTEISTYÖNÄ PITKÄLLE TULEVAISUUTEEN 

Hiukkavaaran lisäkoulun rakennuttaa Hoivatilat Oyj ja pääurakoitsijana toimii Temotek. Rakennus toteutetaan vuokramallilla, jossa Hoivatilat vuokraa koulun Oulun kaupungille 25 vuoden sopimuksella. Hoivatilojen vastuu koulusta ulottuu näin ollen takuuajan yli koko vuokra-ajalle. 

– Yhteistyö Oulun kaupungin asiantuntijoiden kanssa on ollut hedelmällistä, kun tekemiseen ja osaamiseen luotetaan puolin ja toisin. Rakennus suunnitellaan kestämään pitkällä tähtäimellä, kertoo rakennuttajapäällikkö Jari Lehto Hoivatiloilta. 

Lehto on ollut ohjaamassa suunnittelua, ja hän huolehtii työmaa-aikaisesta projektijohtamisesta. Projektin alkua raamittivat julkinen kilpailutus ja Oulun kaupungin suunnitteluvaatimukset. Muiden muassa S2-sisäilmaluokka ja P1-puhtaudenhallinta määrittävät paljon niin työmenetelmiä kuin mitoitusperiaatteitakin. Pölyttömyys asennustöissä toki takaa asentajillekin paremmat työskentelyolosuhteet. 

UUSI KOULURAKENNUS KÄYTTÖÖN 2025

Hiukkavaaran lisäkoulun rakennusprojektiin on osallistunut Movitekilta yksi toimihenkilö ja keskimäärin 5 asentajaa. Kouluprojekti alkoi toukokuussa 2023, ja käyttöönotto on vuoden 2025 alussa.

Uusimmat kohteet

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa