As Oy Sompasaaren Pooki

Mikenti Talotekniikka on mukana rakentamassa Suomen uudenaikaisimpia asuntoja muiden nopeasti kasvavien alueiden ohella myös merelliseen Helsinkiin.

RakennuttajaHartela
QMG-yritysMikenti Talo­tekniikka Oy
Palvelut IV-urakointi LV-urakointi Rakennusautomaatio
SuunnitteluCederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

UUDISASUNTOHANKKEIDEN TALOTEKNIIKKAA TUHANSIEN KOTIEN KOKEMUKSELLA

Mikenti Talotekniikka on mukana rakentamassa Suomen uudenaikaisimpia asuntoja pääkaupunkiseudulle. Muiden nopeasti kasvavien alueiden ohella useita urakkakohteita on ollut merellisessä Helsingin Sompasaaressa.

Helsingin Kalasataman asuinalueen rakentaminen on edennyt vauhdilla metroaseman ympäristöstä Sompasaaren vanhaan konttisatamaan. Mikenti Talotekniikan ensimmäinen työmaa alueella – Hartelan rakennuttama ja Cederqvist & Jäntti Arkkitehtien suunnittelema As Oy Sompasaaren Pooki – käynnistyi jo syksyllä 2017 ja valmistui 2019 ensimmäisten joukossa. Kiinteistössä on 12 asuinkerrosta ja 58 asuntoa. Kohteessa hyödynnettiin uusinta teknologiaa lisäämään asumismukavuutta.

Yhtiö vastasi talotekniikkaurakassa lämpö-, vesi- ja viemäröintitöistä sekä automaatioasennuksista. Koska kyseessä on korkean rakentamisen kohde, myös valitut ratkaisut poikkesivat muusta asuinrakentamisesta. Pookissa on muun muassa kaksi erillistä vesilinjaa, joista normaali käyttövesilinja toimii kuudenteen kerrokseen asti. Toinen on paineenkorotuslinja, jota käytetään kerrosten 6 ja 12 välillä. Lisäksi kiinteistöön rakennettiin vain palokunnan käytössä oleva kiinteä sammutusvesiputkisto eli niin sanottu kuivanousu. Lukitulla linjalla on myös oma paineenkorotusasemansa, jonka avulla vesi saadaan myös poikkeustilanteissa nousemaan ylimpiin kerroksiin.

Ensimmäisenä valmistuneen Pookin jälkeen olemme ehtineet vastata Sompasaaressa jo usean muunkin asunto-osakeyhtiön LV- ja IV-asennuksista. Meillä on tilausta hyville tekijöille.

Marko Pärssinen, LVI-urakoinnista vastaava johtaja

Energiatehokkuus ja uusi teknologia ovat olleet asumismukavuuden ohella Pookin talotekniikan suunnittelun keskiössä. Esimerkiksi käyttöveden esilämmityksessä hyödynnetään energian lähteenä viemärisverkostosta varaajan kautta talteen kerättyä hukkalämpöä.  Asuinhuoneistoissa lattialämmityksen kanssa samassa putkistossa toimii jäähdytys, joka viilentää lattiat kuumina kesäkuukausina. Nykyaikainen talotekniikka ulottuu myös piha-alueelle. Kiinteistön jalankulkualueet on päällystetty luonnonkivillä. Niiden alla kulkee vesikiertoinen lämmitys, joka pitää käytävät sulana ympäri vuoden.

– Ensimmäisenä valmistuneen Pookin jälkeen olemme ehtineet vastata Sompasaaressa jo usean muunkin asunto-osakeyhtiön LV- ja IV-asennuksista. Pääkaupunkiseudulla rakennetaan vauhdilla uusia koteja ja meillä on kohteita muiden muassa Pasilan Postipuistossa sekä Kuninkaantammessa. Myllypuroon rakenteilla olevaan uudisasuntokohteeseen teemme koko talotekniikan eli vastaamme LVIAS-asennuksista, kertoo Marko Pärssinen, Mikenti Talotekniikan LVI-urakoinnista vastaava johtaja.

– Meillä on tilausta hyville tekijöille, eli saa ottaa yhteyttä myös työpaikkoihin liittyen, Pärssinen sanoo.

Kuva: Sompasaaren rantaa/Tuula Sipilä

Muita kohteitamme

Hypermarketin valaistuksen modernisointi

Mesiel vastasi K-Citymarketin sekä samassa kiinteistössä vieressä sijaitsevan toisen päivittäistavarakaupan valaistuksen uudistamisesta. Asennukset tehtiin yötyönä…
Sähköurakointi
Keski-Pohjanmaa

Paloilmoitinjärjestelmän uudistus teollisuudelle

FireSec vastasi suunnittelusta ja asennuksista, kun suuri teollisuuden tuotantolaitos uudisti paloturvajärjestelmänsä.
Paloturvallisuus
Turvatekniikka
Pirkanmaa

As Oy Kajaanin Ainonranta

Kaupungin ensimmäinen tornitalo As Oy Kajaanin Ainonranta valmistui vuonna 2023. LVI-Aitta vastasi kohteen LVIA-urakasta.
IV-urakointi
Jäähdytys ja kylmätekniikka
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Kainuu