Kiinteistöjen vihreä siirtymä etenee – QMG vahvistuu rakennusautomaatiossa

QMG:n rakennusautomaatiojärjestelmiin Uudellamaalla erikoistunut tytäryhtiö Hausmatic Oy jatkaa kasvuaan. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä yhteensä 3,2 miljoonaan euroon. Hausmatic on kuulunut QMG-talotekniikkakonserniin vuodesta 2021 lähtien. Vuonna 2022 Hausmaticiin liittyi JTL Building Controlin rakennusautomaatioliiketoiminta sekä ryhmä ammattilaisia. Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee 14 automaatioammattilaista.

– Kiinteistösektorin hiilijalanjälkeä on pystyttävä pienentämään. Se on sekä niiden omistajien että yhteiskunnan etu. Rakennusautomaation moderneilla ratkaisuilla vähennämme tehokkaasti energiankulutusta ja päästöjä. Siksi automaatio kuuluu strategiamme ytimeen, ja kasvatamme palveluitamme asiakkaille aktiivisesti, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö toteaa.

– Rakennusautomaation merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Paitsi uusissa kerrostaloissa, sitä sovelletaan myös korjauskohteisiin sekä liikekiinteistöihin ja julkisen sektorin rakennuksiin, kun mennään kohti huoneistokohtaista automaatiota. Siksi olen sitä mieltä, että automaatio-osaamiseen pitää Suomessa panostaa pitkäjänteisesti, Hausmaticin toimitusjohtaja Harri Havurinne sanoo.

Hausmatic vahvistaa projektinjohtoaan

Hausmaticin automaatioratkaisujen projektipäälliköksi on nimitetty 1.9. alkaen sähköinsinööri Antero Lindström. Hän on tehnyt kymmenisen vuotta työtä automaatioratkaisujen kanssa Eletalla ja Constilla.

– Tehtäviini kuuluvat uusien kohteiden tarjouslaskenta ja projektien vetäminen. Työ on erittäin kiinnostavaa, ja pidän siitä, että kohteet ovat monipuolisia. Olen aiemmin ollut mukana uudis- ja saneerauskohteissa sekä muun muassa sairaala- ja lentokenttäprojekteissa, joten odotan innolla uusia mielenkiintoisia kohteita, Antero Lindström kertoo.

Hausmaticin lisäksi QMG-konsernissa rakennusautomaatioprojekteja toteuttavat AET-Automaatio Etelä-Suomessa, Ajansähkö Keski-Suomessa, Mesiel Kokkolassa, Mikenti Leppävirralla ja Jyväskylässä, Mikenti Talotekniikka pääkaupunkiseudulla, ORS Service Pietarsaaressa sekä Automaatio T&N ja Tammi Kiinteistötekniikka Pohjanmaalla.

Kuva: Harri Havurinne (vas.) ja Antero Lindström

Lisätietoja:

Pekka Pöykkö, toimitusjohtaja, QMG Partners, 050 432 4822, pekka.poykko@qmg.fi

Harri Havurinne, toimitusjohtaja, Hausmatic Oy, 040 861 8811, harri.havurinne@hausmatic.fi


Uusimmat artikkelit

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen…

Anna Simula nimitetty QMG:n viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4. alkaen

QMG vahvistaa ulkoista ja sisäistä viestintäänsä nimittämällä Anna Simulan konsernin viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4.2024 alkaen.…

LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa…