Quattroservices toteuttaa Kumpulan luonnontiedelukion taloteknisen kokonaisurakan

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupiin kuuluva Quattroservices Oy vastaa Kumpulan luonnontiedelukion uudisrakennuksen taloteknisestä kokonaisurakasta. Urakan arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa. Uusi lukio valmistuu Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen yhteyteen syyslukukauteen 2023.

Quattroservices Oy toteuttaa Kumpulan luonnontiedelukion uudisrakennuksen taloteknisen kokonaisurakan 2021–2023. Urakka sisältää kaikki LVI-, sähkö-, tele-, rakennusautomaatio- ja sprinklerityöt. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavassa hankkeessa ovat mukana SRV ja Arkkitehdit AFKS. Urakan kokonaiskustannusarvio on noin 22 miljoonaa euroa, josta QMG:n osuus on 3,5 miljoonaa euroa.

Lukiohanke on yksi esimerkki Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin tiivistyvästä yhteistyöstä. Kumpulan tiedelukion uudishankkeesta vastaa Helsingin yliopistokiinteistöt Oy. Taloteknisen urakan projektivastaavana toimii Quattroservices Oy:n LVI- urakoinnin johtaja Mikael Forsblom.

Yhtenäinen talotekniikkaurakka palvelee paremmin käyttäjiä kuin osiin pilkottu

Uudet tilat toteutetaan Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen yhteyteen. Tavoitteena on luoda yliopistokampuksen osaksi turvallinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja muuntojoustava oppimisympäristö 900 lukio-opiskelijan käyttöön. Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 5400 bruttoneliömetriä ja rakennus toteutetaan puurakenteisena.

– Meillä on SRV:n kanssa takana lukuisia onnistuneita yhteisiä projekteja, ja Kumpulassa meillä on koossa jälleen erinomainen tekijäporukka. Tuomme projektiin kokemuksemme hyvästä aikataulujen hallinnasta, muutostarpeiden joustavasta käsittelystä, suunnittelunohjauksesta ja toiminnan jatkuvasta kehittämisestä. Kumpulan tiedelukio on meille tärkeä projekti. Olemme ylpeitä saadessamme edistää suomalaista koulutusta tällä tavalla, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Lehtonen Quattroservices Oy:stä.

– Kumpulan uudisrakennuksen talotekniikka rakennetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, mikä tarkoittaa käytännössä laajaa yhteistyötä urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, tilaajan ja tulevien rakennusten käyttäjien välillä kaikissa hankkeen vaiheissa. Tämä luo pohjan onnistuneelle lopputulokselle, kertoo Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n projektipäällikkö Sampsa Karvinen.

Kuva: Havainnekuva Kumpulaan tulevasta luonnontiedelukiosta

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, toimitusjohtaja, Quattroservices Oy, puh. 040 903 1223, kimmo.lehtonen@quattroservices.fi