Quattroservices mukana Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikka-allianssissa

Quattroservices on solminut toukokuussa Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikka-alaurakka-allianssin allianssisopimuksen. Helsinkiin Laakson alueelle rakennetaan kaksi uutta sairaalarakennusta ja kaksi suojeltua rakennusta peruskorjataan.

Hankkeen pääallianssin muodostavat HUSin ja Helsingin kaupungin muodostama kiinteistöosakeyhtiö, SRV Rakennus Oy sekä hankkeen suunnittelijat. Lisäksi allianssi on muodostanut alaurakka-allianssit hankkeen infratoimijoiden ja talotekniikkatoimijoiden kanssa. LVI-, sähkö-, ja sprinkleritöistä vastaavassa talotekniikka-alaurakka-allianssissa on Quattroservicesin ohella mukana kaksi muuta toimijaa.

Hanke valmistuu 2030 ja kooltaan yli viittä Oodi-keskuskirjastoa vastaava päärakennus tulee tarjoamaan psykiatrista ja somaattista hoitoa. Toinen uudisrakennus tehdään lapsia ja nuoria palvelevalle psykiatriselle hoidolle. Lisäksi kaksi Laakson alueella sijaitsevaa suojeltua 1920–30-lukujen vaihteen sairaalarakennusta peruskorjataan. Osana projektia nousee oikeuspsykiatrista hoitoa tarjoava uudisrakennus Mäntsälään, Ohkolan alueelle.

Toukokuussa allekirjoitettuja talotekniikka-alaurakka-allianssin sopimuksia koskevat kehitysvaiheet maanalaisten tilojen, aluetöiden sekä päärakennuksen osalta jatkuvat loppusyksyyn. Niiden jälkeen tavoitteena on siirtyä toteutusvaiheeseen.

Quattroservicesin toimitusjohtaja Kimmo Lehtonen on tyytyväinen, että yhtiö on jälleen mukana pääkaupunkiseudulla alkavassa jättihankkeessa.

– Tämä on meille merkittävä projekti. Toteutusvaihe tilataan erikseen myöhemmin ja sen laajuus ja tarkka arvo täsmentyvät vasta tilauksessa. Tämänhetkisen tiedon mukaan toteutusvaiheen sopimuksemme arvo tulee kuitenkin olemaan noin kolminkertainen verrattuna esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentän uuteen T2-terminaaliin. Olemme olleet siellä viime vuodet hyvällä menestyksellä rakentamassa lentoaseman uudistusta yhdessä SRV:n kanssa.

Kuvassa Laakson uusi päärakennus (Havainnekuva: Laakson LATU)

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, toimitusjohtaja, Quattroservices Oy, 040 902 1223, kimmo.lehtonen@quattroservices.fi

Hankkeen verkkosivut: www.laaksonyhteissairaala.fi

Uusimmat artikkelit

Parmaco ja Mikenti jatkavat yhteistyötään

Moduulirakennukset ovat kaivattu vaihtoehto rakentamiseen. Kunnat ja muutkin kiinteistönomistajat tarvitsevat muuntojoustavia rakennuksia, koska tilatarpeet muuttuvat…

Quattroservices mukana Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikka-allianssissa

Quattroservices on solminut toukokuussa Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikka-alaurakka-allianssin allianssisopimuksen. Helsinkiin Laakson alueelle rakennetaan kaksi uutta…

QMG kunniakirjat työturvallisuudesta 2023

Yhdeksän yhtiötä palkittiin työturvallisuudestaan

QMG on palkinnut kunniakirjoilla yhdeksän tytäryhtiötään, jotka ovat saavuttaneet arvokkaan tapaturmataajuus nolla -tason vuonna 2022.…