QMG ostaa JP Yhtiöt ja vahvistaa asemaansa Mikkelin talousalueella

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group (QMG) ostaa 90 prosentin osuuden JP Yhtiöt Oy:stä, joka on Mikkelin talousalueen johtavia talotekniikkaurakoitsijoita. Kauppa luo JP Yhtiöille uusia kasvumahdollisuuksia ja vahvistaa QMG:n markkina-asemaa alueella, toteavat JP Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Timo Bilund ja QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Taloyhtiöiden, liikekiinteistöjen, teollisuuden ja julkisen sektorin kiinteistöjen tunnettu talotekniikkaurakoitsija, mikkeliläinen JP Yhtiöt siirtyy QMG-konsernin omistukseen. JP Yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2016 noin 5,6 miljoonaa euroa ja se työllistää 27 talotekniikan ammattilaista. Tuoreita urakkakohteita ovat muun muassa Saimaa Stadiumi -monitoimihalli, Mölnlycken Mikkelin tehtaan laajennus, Rantakylän yhtenäiskoulun laajennus ja saneeraus sekä Snellmanin Kokkikartanon tehtaan IV-urakka Keravalla.

QMG on kasvanut muutamassa vuodessa Suomen johtavien talotekniikkayritysten joukkoon harkituilla yrityskaupoilla. JP Yhtiöiden kanssa yhteisestä tulevaisuutta on keskusteltu neljän vuoden aikana.

– JP Yhtiöillä on erinomainen maine taitavana urakoitsijana, jonka tiimi koostuu alan pätevimmistä tekijöistä. Yrityskauppa täydentää palveluitamme Kaakkois-Suomessa hienosti, sillä meillä on entuudestaan yhtiöt erilaisilla palveluvalikoimilla Leppävirralla ja Lappeenrannassa. Nyt tarjoamme entistä kattavampaa palvelua talotekniikkaprojekteihin, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

JP Yhtiöiden omistajat ja henkilöstö jatkavat – painopiste pysyy paikallisuudessa ja palvelut monipuolistuvat

JP Yhtiöt jatkaa liiketoimintaansa QMG:n tytäryhtiönä ja omistajat Timo Bilund, Jukka Huoponen, Jyrki Hassinen ja Tero Kotro jatkavat työskentelyä yrityksessä. He pysyvät vähemmistöosakkaina JP Yhtiöissä ja tulevat myös QMG:n osakkaiksi. Samoin kaikki JP Yhtiöiden työntekijät jatkavat tehtävissään.

Päätös liittyä QMG-konserniin oli pitkän harkinnan tulos, jonka taustalla on ammatillinen kunnianhimo.

– Yrityskauppa on meille iso kehitysaskel. Olemme tehneet tasaista liikevaihtoa ja tulosta, joten taloudellisia syitä myyntiin ei ollut. Kymmenen vuoden yrittäjyyden jälkeen meitä kiinnostavat kasvumahdollisuudet isommassa konsernissa sekä QMG:n toimintamalli, jossa talotekniikkaurakoinnin paikallisuus korostuu. Tämän arvon me jaamme täydellisesti, JP Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Timo Bilund toteaa.

– QMG on maan johtavia urakoitsijoita, joten konsernin muiden yhtiöiden kanssa JP Yhtiöt pääsee mukaan entistä suurempiin urakkakohteisiin. Arvioimme myös kaikessa rauhassa, miten voimme tarjota JP Yhtiöiden asiakkaille laajemmin talotekniikan huoltopalveluita, Timo Bilund ja Kimmo Liukkonen sanovat.

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, Quattro Mikenti Group Oy, puh. 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Timo Bilund, hallituksen puheenjohtaja, JP Yhtiöt Oy, puh. 040 5474 990, timo.bilund@jp-yhtiot.fi