QMG mukana luomassa energisoivaa Original Sokos Hotel Royal -elämyshotellia Vaasaan

Osuuskauppa KPO uudistaa vaasalaishotelli Original Sokos Hotel Royalin täysin vuosien 2023–2025 aikana. Uudistustyöt tehdään vaiheittain, ja osa hotellia on auki koko uudistuksen ajan. Kokonaisuus valmistuu vuonna 2025. Uudistuksen valmistuttua hotellissa on kokonaisuudessaan yli 260 huonetta. Hankkeen LVI-urakasta vastaa QMG-konsernin paikallisyhtiö Tammi Kiinteistötekniikka Oy ja automaatiourakasta Automaatio T&N Oy.

– Olemme luomassa uudesta Original Sokos Hotel Royalista länsirannikon elämyksellisintä hotellikokonaisuutta, kestävän kehityksen periaattein, hotellinjohtajana vuoden alussa aloittanut Max Hellqvist lupaa.

– Maalämpö, oma aurinkovoimala, energian talteenotto jätevedestä sekä lukuisat energiatehokkuutta edistävät innovaatiot ovat linjassa Pohjolan energiapääkaupungin eli Vaasan tavoitteiden kanssa, Hellqvist kertoo.

– Uudistuvan energian käyttö on meillä itsestäänselvyys.

Hotelliuudistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ohella visuaalisesti näyttäviin sosiaalisiin tiloihin, vieraiden hyvinvointiin sekä energisoiviin hotellihuoneisiin. Hotellin huikeimmat tilat tulevat olemaan huipulla sijaitseva tyylikäs saunaosasto Vaasa-näkymineen sekä valoisa, 15 metriä korkea Atrium-aula.

Hankkeen LVI-urakasta vastaa QMG-konsernin paikallisyhtiö Tammi Kiinteistötekniikka Oy ja automaatiourakasta Automaatio T&N Oy.

– Sokos Hotel Royalin uudistus on meille merkittävä ja pitkäkestoinen projekti. Olemme ylpeitä, että voimme olla paikallisin voimin mukana toteuttamassa yhtä maan energiatehokkainta hotellihanketta, kertoo Tammi Kiinteistötekniikan toimitusjohtaja Juhani Tammi.

– Meillä on pitkäaikainen asiakassuhde ja olemme tehneet useita energiatehokkuushankkeita KPO:n kohteissa. Uudistushankkeen lisäksi vastaamme kohteen talotekniikan käytönaikaisesta huollosta. Vahvuutemme on, että hallitsemme talotekniikan kokonaisratkaisut ja että QMG:llä on riittävät ja osaavat resurssit vaativien hankkeiden toteutukseen.

Havainnekuva valmistuvasta hotelliaulasta: Original Sokos Hotel Royal, Vaasa. Osuuskauppa KPO.

Lisätietoja:

Juhani Tammi, toimitusjohtaja, Tammi Kiinteistötekniikka Oy, 050 325 5129, juhani.tammi@tammikiinteistotekniikka.fi

KPO lyhyesti

Suomen ensimmäiseksi alueosuuskaupaksi vuonna 1905 perustettu Osuuskauppa KPO on nykyisin noin 130 000 pohjalaisen asiakasomistajan omistama yritys, joka toimii Kokkolan, Pietarsaaren, Ylivieskan ja Vaasan talousalueilla. 118-vuotisen historiansa aikana KPO:n periaate on säilynyt ennallaan: se on perustettu tavallisten ihmisten omistamaksi ostospaikaksi.

Vuosien varrella KPO:n toiminta on kasvanut ja monipuolistunut valtavasti. Tänä päivänä KPO:n kokonaisuus rakentuu niin Prismoista, S-marketeista ja Saleista kuin ABC-liikennemyymälöistä ja -polttonesteasemista, Emotion-kauneudenhoitoliikkeistä, Prisma Rauta -rautakaupasta, Sokos-hotelleista, ravintoloista, autokaupoista, erikoisliikkeistä ja kiinteistötoiminnasta.

Tammi kiinteistötekniikka – luotettava ja pitkäjänteinen urakoitsija.

Tammi Kiinteistötekniikka Oy on laaja-alainen talotekniikan urakoinnin ja huollon tekijä Pohjanmaalla ja sen tärkeimpiin arvoihin kuuluvat tyytyväiset asiakkaat. Tammi Kiinteistötekniikan palvelut kattavat talotekniikan kokonaisratkaisut, LVI- ja sähköurakoinnin, jäähdytyksen, lämmönjakokeskukset, akuuttikorjaukset. Tammi Kiinteistötekniikka liittyi QMG-konserniin vuonna 2020.

Automaatio T&N Oy

Automaatio T&N Oy suunnittelee, asentaa ja huoltaa rakennusautomaatiojärjestelmiä aina pientaloista sairaaloihin. Yhtiöllä on vankka kokemus erilaisten kiinteistöjen automatisoinneista. Etähallinta- ja valvontajärjestelmäpalveluiden avulla on mahdollisuus reaaliaikaisesti valvoa, ohjata ja säätää rakennusautomaatiojärjestelmään liitettyjä toimintoja. Automaatio T&N liittyi QMG-konserniin vuonna 2022.


Uusimmat artikkelit

Kouvolan Putki- ja Poltinhuolto sekä QMG

Kymenlaakson monipuolisin LVI-urakoitsija liittyy QMG-konserniin

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Kouvolassa KVL Putki- ja Poltinhuolto Oy:n, joka tarjoaa seudun monipuolisimmat LVI-palvelut. Siitä…

Antti Rousu

QMG vastaa energiatehokkuuspalveluiden kysyntään vahvistamalla valtakunnallista GreenValue-verkostoaan

Talotekniikkakonserni QMG vahvistaa valtakunnallisen rakennusautomaatioverkostonsa yhteistyötä ja tarjoaa jatkossa GreenValue-palvelukonseptin mukaisia kiinteistöjen energiatehokkuuspalveluita ympäri Suomen.…

Petri Forsell

Petri Forsell Kokkolan LVIS-Palvelun toimitusjohtajaksi

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Kokkolan LVIS-Palvelu saa uuden vetäjän yrityksen sisältä. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Petri…